fbpx

Muslimanski varnostniki v nemških azilnih centrih pretepajo begunce, ki so kristjani

Fotografija simbolična (foto: printscren/Youtube).

Islamisti naj bi v azilnih centrih trpinčili in šikanirali krščanske begunce. V enem od azilnih centrov v Nemčiji so štirje varnostniki pretepli 31-letnega Iranca, ker je dejal, da prihaja iz Irana in ne iz “islamske republike Iran”. O nasilju pa poročajo tudi iz drugih nemških mest. 

V azilnem centru v mestu Oberursel v deželi Hessen v Nemčiji so krščanski begunci menda redno izpostavljeni množičnemu šikaniranju. Po poročanju nemških medijev so 31-letnega Iranca, ki se je spreobrnil v krščanstvo, štirje varnostniki tako močno pretepli, da so ga morali odpeljati na urgenco.

“Očitali so mi, da sem užalil islam, zbili so me na tla in mi stopili na obraz,” je povedal pretepeni begunec iz južnega Irana za Die Welt. Njega in druge kristjane so muslimanski begunci skoraj vsak dan zmerjali in šikanirali. Kot je dodal, so jih žalili in napadali tako drugi begunci kot tudi varnostniki: “Od nekaterih, ki so bivali z nami v centru, tudi ne pričakujemo drugega, ampak nikoli si ne bi mislili, da tudi varnostniki zaničujejo našo vero.”

Dva sta ga držala, štirje pa pretepali
Kot je dejal napadeni Iranec, so bili varnostniki, ki so ga zbili na tla, muslimanske vere, eden izmed njih je bil turškega porekla. Begunec je omenjeni večer pri vstopu v azilni center pokazal svojo begunsko izkaznico, na kateri je bilo navedeno tudi njegovo državljanstvo. Varnostnik je rekel: “Aaahhh, islamska republika Iran.” 31-letni Iranec, ki je pobegnil pred islamisti iz Irana, pa je odgovoril: “Ne, samo Iran.”

Drugi varnostnik ga je nato pograbil, štirje pa so začeli udrihati po njem ter mu nato stopili celo na obraz. Ko mu je nek drugi Iranec želel priskočiti na pomoč, so pretepli tudi slednjega.

Varnostniki so bili premeščeni na drugo delovno mesto
Incident je bil sicer tudi uradno potrjen, vendar uprava okrožja Hochtaunuskreis kot upravitelj centra ni želela dati izjave o ozadju dejanja. “Morebitno versko motivirano ozadje tega spora nam ni znano,” je na vprašanje odgovorila uprava okrožja. Štirje varnostniki pa zdaj očitno ne delajo več v azilnem centru. “Iz centra so bili premeščeni na drugo delovno mesto,” je vodja varnostne službe povedal za časopis.

Ni osamljen primer, kristjane napadajo tudi drugje
Kot poročajo nemški mediji, pa napad v mestu Oberursel ni osamljen primer. Tudi v Severnem Porenju-Vestfaliji in Berlinu so begunci in upravljalci centrov poročali o podobnih incidentih in varnostnikih, ki so sovražno nastrojeni proti krščanstvu. Ti napadi se običajno zgodijo, kadar kristjani berejo Biblijo ali gredo z Biblijo pod roko k maši. Kadar kristjane ne napadejo sami varnostniki, pa ti vsaj zelo pogosto spregledajo, če muslimanski migranti v centru napadejo krščanske sostanovalce.

Že tedne krožijo poročila, da so se salafisti in drugi islamisti infiltrirali v varnostne službe, da bi tako prišli v begunska zavetišča. Zvezni predsednik nemškega policijskega sindikata Rainer Wendt je šele prejšnji teden za Huffington Post povedal, da varnostne službe, ki delujejo v azilnih centrih, predstavljajo odprta vrata za kriminalce, salafiste in desničarske skrajneže.

M. K.