Američani Iransko revolucionarno gardo označili za “tujo teroristično organizacijo”

Pripadniki iranske revolucionarne garde (vir: twitter)

Ameriški neokonservativni struji, ki je vse močnejša v Trumpovem kabinetu, je v ponedeljek uspelo doseči oznako tuje teroristične organizacije za Iransko revolucionarno gardo.

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton in državni sekretar Mike Pompeo sta z odhodom obrambnega ministra Jamesa Mattisa odprla novo poglavje v ameriški zunanji politiki do Bližnjega vzhoda. Če se je Trump še pred kratkim želel umakniti iz Sirije, pa neokonservativci vztrajajo pri vse bolj agresivni retoriki do Irana.

Tako so že v ponedeljek dosegli, da so Iransko revolucionarno gardo, ki je del oboroženih sil iranske islamske republike, razglasili za tujo teroristično organizacijo. Po besedah Pompea, kot poroča South Front, pa med poveljnikom specialne enote Al Quds Qassemom Soleimanijem, ki je del Iranske revolucionarne garde, in vodjo teroristične ISIS, kakršen je Abu Bakr al-Baghdadi, ni razlike.

Vsekakor gre za svojevrstno povečanje napetosti na razdalji Washington-Teheran, Pompeo pa je v intervjuju za Fox News zanikal, da gre za ukrep, povezan z izraelskimi volitvami, kljub trditvi izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, da so ZDA to storile na njegovo prošnjo.

Poveljnik posebne enote Al Quds, Qassem Soleimani (Vir: Twitter)

Iran je po poročanju Breitbarta že vrnil udarec in za teroristično organizacijo razglasil ameriško vojsko.

Ivan Šokić

 • ZatonMesecnikov

  Ker nosi naziv revolucionarna, je opredelitev slovenskih levičarjev v tem sporu jasna….

 • xtc

  Isto s***** kot Isis. ali Al Khaida.

 • cosmosjasnovidec

  Označevanje muslimanov ni potrebno,ker ni musliča kateri ne bi bil terorist.
  Razlika je samo ta,da so skoraj vsi od strahu posrani in zarote ter teroristična dejanja kujejo prikriti in naredijo pizdarijo tam kjer so sigurni,da jih nihče ne vidi in jih ne bo dobil zraven in tam kjer nikogar ni,da bi jim dal po muslimanskih zabitih bučah.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Mihilus

  Heh, kot sem že večkrat zapisal: takšni precedensi so eventuelno vedno uporabljeni proti tistemu, ki jih ustvarijo. Prišel bo dan, ko bo ameriška vojska označena zta teroristično organizacijo.

 • Skrajno Desni

  Vsak musli terorist.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!