fbpx

Američani o Trumpovi Melaniji: Prihaja iz države, velike kot New Jersey

Foto: epa

‘Njeno današnje življenje – življenje tretje žene milijarderja je popolno nasprotje življenju, iz katerega prihaja. Prihaja iz Sloveije, majhne bivše države Jugoslavije, ki je z dvema milijonoma prebivalcev po velikosti primerljiva z New Jersejem,” so zapisali v reportaži o Melaniji Knavs. Zanimiva je tudi razlika med njenim otroštvom, kot ga poznajo njeni sosedje, ter otroštvom, ki ga uradno prikazuje Donald Trump. 

Prebivalci majhnega mesta Sevnica, ki se nahaja v jugovzhodnem delu Slovenije, kjer je Melanija odrašala, so povedali, da je bil njen oče prodajalec avtodelov, mama pa je delala v tovarni otroških oblačil, so zapisali na Reutersu in dodali, da nekateri mediji poročajo, da je bil njen oče član komunistične partije. A uradna Trumpova različica je, da Melanija prihaja iz Sevnice, njen oče je bil menedžer podjetja z avtomobili, mama pa oblikovalka oblačil. Kot zagotavljajo uradni govorci Donalda Trumpa, se je Melanija začela z manekenstvom ukvarjati že pri petih letih, njen oče pa nikoli ni bil član komunistične partije.

Foto: epa

Foto: epa

Njena manekenska pot se je začela v Ljubljani
A v resnici se je pot 46-letne manekenke začela leta 1987 v Ljubljani, ko je njen manekenski potencial opazil fotograf Stane Jerko. Njena manekenska kariera se je razcvetela in že 11 let kasneje je na zabavi spoznala Donalda Trumpa.

”Odhajal sem z modne revije v Ljubjlani in jo videl pred stavbo. Verjetno je čakala prijateljico. Bila je visoka in vitka, takoj sem jo opazil. Stopil sem do nje in jo povabil na poskusno fotografiranje,” o prvem srečanju z Melanijo pripoveduje fotograf Jerko. Rezultat fotografiranja so bile črno-bele fotografije, ki so Melanijo ponesle v svet mode. Takrat je bila stara 17 let in kmalu je njena kariera prerasla slovenske meje.

Foto: epa

Foto: epa

V ZDA tudi njena sestra Ines
O njej so spregovorili tudi otroški prijatelji. ”Ko sem videla, s kom se bo poročila, sem takoj opazila podobnosti z njenim očetom. Oba sta zelo delavna, podobne kretnje in obnašata se podobno,” je dejala Mirjana Jelančič. Kot otrok je Melanija živela v bloku, pri njenih desetih letih pa so se preselili v skromno dvonadstropno hišo ob reki Savi. Njeni starši še vedno živijo v isti hiši, čeprav veliko časa preživijo tudi v ZDA, kjer živi tudi Melanijina sestra Ines.

Melanija je bila vzorna učenka, rada je brala, v prostem času pa je veliko telovadila, da je obdržala svojo postavo, je povedala Jelančičeva. ”Vedno je imela rada barvna oblačila, ki jim je vedno dodajala svoj dodatek. Bilo je jasno, da želi delati v modnem svetu, čeprav ni tega nikoli na glas dejala,” je povedala njena otroška prijateljica. Po koncu osnovne šole se je vpisala na srednjo šolo za design v Ljubljani.

V Slovenijo je ni bilo že mnogo let
V Ljubljani je začela tudi svojo modno kariero. ”Sprva je bila sramežljiva, a že hitro se je pred fotoaparatom sprostila in pokazala svoj talent,” je dejal Jerko. Ko se je njena kariera preselila na mednarodno sceno, je svoje ime iz Melanija Knavs spremenila v Melania Knauss, v domačo Sevnico pa se ni vrnila že mnogo let. Po rojstvu sina Barrona pa je lokalni bolnišnici donirala nekaj denarja, še poroča Reuters.

M. G.