Ameriški sekretar za obrambo Mattis: Severna Koreja povečuje grožnje o jedrskem napadu

James Mattis (Foto: Twitter)

Grožnje o jedrskem napadu iz Severne Koreje se povečujejo, je dejal ameriški obrambni sekretar James Mattis med obiskom Južne Koreje. Mattis je opozoril, da se bo v primeru uporabe jedrskega orožja Severna Koreja morala soočiti z “velikim vojaškim odzivom”.

“Severna Koreja je s svojimi nezakonitimi in nepotrebnimi programi za rakete in jedrsko orožje pospešila grožnjo, ki jo predstavlja za svoje sosede in svet,” je po poročanju AP dejal James Mattis. Rekel je, da se Severna Koreja obnaša “nezakonito” in je ameriško-južnokorejska skupnost za varnost sprejela “nove nujne ukrepe”. Washington ne more mirno sprejeti jedrske grožnje Severne Koreje, je dejal Mattis ob navzočnosti južnokorejskega kolega Song Young Moa.

Ali se Severna Koreja pripravlja na vojno?
Septembra je Severna Koreja izvedla svoj šesti jedrski test, ki je bil njen največji doslej. Bomba naj bi imela obseg od 50 do 120 kiloton in naj bi bila kar trikrat večja od tiste, ki je leta 1945 uničila Hirošimo. V zadnjem času so izvedli vrsto preizkusnih projektov, avgusta in septembra pa izstrelili dva izstrelka nad Japonsko. Zaradi groženj in resne nevarnosti je Južna Koreja začela uporabljati obrambni sistem US Thaad kot odziv na nevarnost raketnega napada s severa. V začetku tega meseca sta ZDA in Južna Koreja začeli tudi skupne vojaške vaje v vodah, ki obkrožajo Korejski polotok, vključno z lovskimi letali, uničevalci in letalskimi prevozniki.

Novembra bo Južno Korejo obiskal tudi ameriški predsednik Donald Trump, kar bo del njegovega potovanja v Azijo.

N. Š.

 • DJURO SUMAR

  Ne razumem te logike, da se nekdo lahko oborožuje z nuklearnim orožjem, drugi pa ne. To je tako, kot da imam BMV, sosedu pa ga prepovedujem kupiti. Če ga bo slučajno kupil, mu ga bom pa razbil.

  • sprehajalec

   Marsikaj ti ne gre v glavo Đurice. Vprašanje, ki ti ne da spati je podobno, kot bi se vprašal, zakaj ima lekarnar lahko morfij, ti ga pa ne moreš imeti? Odgovor je preprost, Đurice, Nije žvaka za seljaka….

   • DJURO SUMAR

    Tako kot ti nikdar ne boš razumel, da smo levičarji napredni in inteligentni, desničarji pa navadni klerikalni butlni.

    • sprehajalec

     Ponašate se lahko s cvetom intelektualne filozofije in humanistike, Kardelj-Speransom, Pol Potom, Maotov izbor rdečih misli v rdeči knjižici, Mein Kampf delavca socialista Adolfa, Trocki in permanentna Revolucija, Kordiš z Venezuelo, kot rajem na zemlji pa še bi lahko našteval.

     Klerikalni desničarji zgornjim ne sežejo do peta….

    • cosmosjasnovidec

     Đuro sumar oziroma osel kaj ste levuharji?Hahahahaha
     Razen,da ste umsko duševno prizadeti istospolni buzerantje,pedofili,lezbače,pasjejebci,”kurčanove”ovce itd. ste še zraven ćefutarski mešanci z vsemi možnimi balkanskimi nacijami deno pa tudi živalskimi saj se čefutarke porivajo tudi z raznimi domačimi živalmi od psov,konjev,oslov,prašičev pa naprej.
     Pojdi na DNK test in boš videl sam po sebi,da se je tvoja stara porivala tudi z prašiči in konji v hlevu.

  • cosmosjasnovidec

   Kako bi tudi ti naj kaj razumel z tvojo prazno zahojeno betico driska levaška.

   • Burek Burecki

    Si potrdil svojo brezmejno neumnost. Tip je dal vsaj razumljiv argument ti pa tega ocitno nisi zmozen…

 • šmentanamuha

  Američani pod vodstvom sionistov ste največja grožnja za svet, vse najstrašnejše orožje je v vaših rokah, z izmišljenimi razlogi napadate druge države in ogrožate še vse druge. Pjete u PM.

 • Olga_10

  Dol z diktatorskim komunisticnim palčkom!

 • Burek Burecki

  Atomske bombe za use. Pa da vidimo kako bodo americani se koga napadli in unicili… Ka je janezki jansisticni. Pravi ste. Nevem kateri je vecji fasist. Jansist ali pa komunajzer…

  • Olga_10

   ..je rekel terorist iz Antifa!