fbpx

Angela Merkel z uvozom migrantov padla pod giljotino

Angela Merkel, kot jo vidi nizozemski politik Geert Wilders (foto: Twitter)

Po napadu na berlinsko božično tržnico so se na Angelo Merkel vsule obtožbe iz vsega sveta. Večina povezuje napade z migranti in s politiko odprtih vrat Angele Merkel.

Ameriška novinarka in voditeljica Liz Wheeler se je v svoji oddaji spraševala, kako je mogoče, da napada niso preprečili. Kot gostja v neki drugi oddaji je Wheelerjeva Merklovo označila za nacistko. 26-letna ameriška konservativka je na televiziji za ameriške novice povedala, da so roke Angele Merkel umazane s krvjo: “Njene roke so umazane s krvjo! Ta je šla predaleč! V Nemčijo je povabila milijon migrantov, mogoče več.”

V nadaljevanju je nemško obveščevalno službo obtožila, da ignorira radikalni islam, in vsi, ki so zaskrbljeni, so takoj označeni za islamofobe. Zgrozila se je nad tem, ker Nemčija dovoljuje poroke z otroki.

Je vsega kriv nemški občutek krivde?
Svoje ljudi izpostavlja nevarnosti. Ni mi mar, če je Merklova želela Nemčijo prikazati v boljši luči, če je želela na novo napisati zgodovino in holokavst nadomestiti s prijaznostjo, da bi ljudje pozabili na nacizem,” je rohnela Wheelerjeva in nemški kanclerki pripisala krivdo za ponedeljkov napad na božični sejem na ulici Kurfürstendamm v Berlinu, pa tudi za spolne napade v Kölnu za in druge napade v Nemčiji.

Foto: Twitter Liz Wheeler

Liz Wheeler (foto: Twiter).

Politični komentator in založnik nemškega časopisa Die Zeit, Josef Joffe, je napovedal, da bo Nemčija prisiljena zapreti svoje meje in postati nekakšen Big Brother država v Evropi. Za Guardian je Joseph napisal: “Na splošno ima Nemčija srečo in je pametna na načine, ki niso vedno všeč njenim zaveznikom. Nemške čete so se umaknile iz Iraka, na Bližnjem vzhodu letala letijo samo v izvidnice, brez bombardiranja.”

Dodal je še: “Nemci zelo varujejo svojo zasebnost, zdaj se bodo morali navaditi na povečan nadzor obveščevalnih služb.”

Izbor izjav evropskih politikov

Nekdanji predsednik britanske evroskeptične stranke UKIP, Nigel Farrage, je dejal, da napad ni presenečenje in da je del dediščine Angele Merkel. “Merklova je izzvala niz terorističnih napadov, čas je, da se s tem soočimo,” je povedal.

Nizozemski desni politik Geert Wilders je ostro kritiziral: “Merklova in drugi vladni strahopetci so s politiko odprtih vrat omogočili islamistični teror in migrantski cunami.”  Wilders iz protiislamistične stranke PVV je objavil fotografijo, obdelano v Photoshopu, ki Merklovo prikazuje umazano od krvi.

Slovaški premier Robert Fico je napad v Berlinu označil z besedami: “Zadnja kaplja, ki se je prelila čez rob potrpljenja.

 Francozinja Marine Le Pen pa je postavila vprašanje: “Koliko mrtvih je še treba, da bodo migrantom preprečili vstop v evropske države?”  Njen rojak Florian Philippot pa je za francosko televizijo povedal: “Ko se islamistični teroristi infiltrirajo v migrantski val, je naša dolžnost ta val zaustaviti. Politika odprtih vrat Angele Merkel je neodgovorna.’

 Vodja stranke Alternative za Nemčijo, Frauke Petry, pa je pozvala: “Nemčija ni več varna. Kanclerka bi vam to morala povedati. A ker vam ona ne bo, vam bom jaz. Pozivam k nadzoru ozemlja Nemčije. Brez kakršnih koli vprašanj.”

Horst Seehofer, vodja nemške stranke CSU, pa je priporočal: “Žrtvam in vsej javnosti smo dolžni prenoviti in prilagoditi celotno migrantsko in varnostno politiko.”

Aleksandra Jug