fbpx

Angleški pedofilski nogometni trener pristal v bolnišnici

Foto: dailymail.

Angleški pedofilski nogometni trener Barry Bennell je bil prepreljan v bolnišnico, potem ko so ga v hotelu Novotel v Stevenagu našli nezavestnega. Po poročanju Daily Maila je 62-letnik v svoji karieri deloval tudi v tako uglednih otoških klubih, kot so Manchester City, Stoke City in Crewe Alexandra, kjer je treniral mlade nogometaše predvsem v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Lani so ga izpustili iz zapora, potem ko je bil že tretjič obsojen zaradi pedofilije in je prestajal zaporno kazen; njegove tarče so bili mladi nogometaši, v zadnjih tednih pa ga je doletelo nekaj novih obtožb, zaradi česar je pod policijskim nadzorom bival kar v hotelu.

Kot poročajo otoški mediji, je nekdanji trenerski skavt Barry Bennel trenutno na zdravljenju v bolnišnici, saj so ga v njegovi hotelski sobi našli nezavestnega. Ob prihodu reševalcev v petek zvečer Bennel namreč ni dihal, zato so ga komajda rešili pred smrtjo. Bennel je sicer še do prejšnjega tedna prebival v Milton Keynesu, okrožju Londona, a se je znašel sredi novih obtožb o zlorabah mladih nogometašev, zato so sosedi zahtevali njegovo aretacijo, policija pa ga je pospremila v hotel.

Bennel je sicer, odkar so ga lani še tretjič izpustili iz zapora, uporabljal ime Richard Jones, sosedom pa se je predstavljal kot programski inženir. Njegova prava identiteta je ostala skrita, dokler ni nekdanji nogometaš Andy Woodward, zdaj policist, v javnosti svojega nekdanjega trenerja obtožil, da ga je še v kadetskih vrstah Bennel večkrat zlorabil.

Trenutno v Angliji sicer poteka več ločenih policijskih preiskav o zlorabah v nogometu, Bennel pa naj bi bil po poročanju medijev eden izmed štirih trenerjev, ki so trenutno obtoženi pedofilije. Zakaj je Bennel pristal v bolnišici, trenutno še ni jasno.

L.S.