fbpx

Anglikanska cerkev naredila še en korak stran od Boga: Podpirajo tudi spremembo spola

Škofinja Newcastla Christine Hardman (vir: twitter)

Anglikanska cerkev je potrdila, da ne bo izpodbijala istospolnih “zakonov” svojih vernikov, če eden od zakoncev spremeni spol po poroki. Anglikanska cerkev že zdaj dovoli poroko istospolnim, če je eden od partnerjev spremenil spol.

“Če par želi ostati poročen, potem ko partner spremeni spol, kdo smo mi, da bi ju trgali narazen?” se je spraševala škofinja iz Newcastla Christine Hardman. “Ko se par poroči v cerkvi, si pred Bogom oba obljubita, da bosta zvesta eden drugemu v dobrem in slabem, revščini in bogastvu, v bolezni in zdravju, pa naj pride karkoli, čeprav če se jim zdi to preveč, pridigamo sočutje.”

Komentar Hardmanove je bil po poročanju Breitbarta objavljen pred škofovsko sinodo v Yorku, kjer naj bi podali odgovore na sto vprašanj, med katerimi naj bi bila nekatera tudi kontroverzna.

Verniki ogorčeni: Anglikanska vikarka muslimanom ob ramazanu namerava odstopiti cerkev in zakriti podobe križev in Jezusa

Rekli bi, da je anglikanska cerkev tako v zadnjih letih v vedno večjem navzkrižju s Svetim pismom, a dejstvo je, da se ta problem vleče že od Henrika VIII., v zadnjem času je samo bolj nazoren. Anglikanska cerkev je tako tudi dala navodila šolam, naj spodbujajo otroke pri “raziskovanju” njihove spolne identitete “brez predsodkov”, in napotke za slavnostne ceremonije, s katerimi naj se obeležuje tranzicija spola župljana. Ravno tako anglikanska cerkev sprejema za duhovnike ženske, homoseksualce ter transseksualce.

Ivan Šokić