Anglikanska cerkev naredila še en korak stran od Boga: Podpirajo tudi spremembo spola

Škofinja Newcastla Christine Hardman (vir: twitter)

Anglikanska cerkev je potrdila, da ne bo izpodbijala istospolnih “zakonov” svojih vernikov, če eden od zakoncev spremeni spol po poroki. Anglikanska cerkev že zdaj dovoli poroko istospolnim, če je eden od partnerjev spremenil spol.

“Če par želi ostati poročen, potem ko partner spremeni spol, kdo smo mi, da bi ju trgali narazen?” se je spraševala škofinja iz Newcastla Christine Hardman. “Ko se par poroči v cerkvi, si pred Bogom oba obljubita, da bosta zvesta eden drugemu v dobrem in slabem, revščini in bogastvu, v bolezni in zdravju, pa naj pride karkoli, čeprav če se jim zdi to preveč, pridigamo sočutje.”

Komentar Hardmanove je bil po poročanju Breitbarta objavljen pred škofovsko sinodo v Yorku, kjer naj bi podali odgovore na sto vprašanj, med katerimi naj bi bila nekatera tudi kontroverzna.

Verniki ogorčeni: Anglikanska vikarka muslimanom ob ramazanu namerava odstopiti cerkev in zakriti podobe križev in Jezusa

Rekli bi, da je anglikanska cerkev tako v zadnjih letih v vedno večjem navzkrižju s Svetim pismom, a dejstvo je, da se ta problem vleče že od Henrika VIII., v zadnjem času je samo bolj nazoren. Anglikanska cerkev je tako tudi dala navodila šolam, naj spodbujajo otroke pri “raziskovanju” njihove spolne identitete “brez predsodkov”, in napotke za slavnostne ceremonije, s katerimi naj se obeležuje tranzicija spola župljana. Ravno tako anglikanska cerkev sprejema za duhovnike ženske, homoseksualce ter transseksualce.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Z malo začetnico zapisana cerkev je navadna bajturina, z veliko začetnico pa inštitucija.
  Da je pa vse zmešano ko kurja čreva v teh cerkvenih inštitucijah je pa itak že dolgo jasno! Saj ne vedo kaj bi se še izmišljevali matr! To zmešanost povzroča želja po ugajanju vsem. Če je nekdo houdre, mu je pač potrebno reči, da je houdre. No lahko tudi holdre. V primeru da je pa nekdo pokvarjen, da ne paše v Evropo, da je nevaren, butast, primitiven, gabljiv ali kužen … ipd., se mu to mora direktno in takoj tudi povedati!! Lahko se mu reče tudi, da je prasica, pa naj sam razglablja kolkr če, ne pa nekaj ovinkarjati porkamadona Anglikanarji usekani!!

  • KAPIBARA

   Ena izmed izjav pevca Ianu Lemmyju Kilmistru na temo “Samo lepo o pokojnemu”, je tudi ta, da če je človek, za časa življenje bedak, je potem samo mrtev bedak

 • skorpijon93

  višegrajska četverica je svetla prihodnost Evrope, Madžarska je naša soseda, imamo madžarsko manjšino, srečen in ponosen sem ! zahod pa se potaplja v multikulti islam dekadenci, kar je posledica ekonomskih migracij na zahod , sami so si krivi

 • bojan

  a se je kej čudit ??!! Kdaj bo folku jasno da je cerkev podpornica zla in satanova zaveznica … islam pa je isto da ne bo pomote

  • Nata

   Cerkev ? Ne, ljudje , ki jo vodijo.

   • bojan

    glede na to kar so počel skozi stoletja, kolk nedolžnih ljudi ki so imeli višji iq je pomrlo zaradi njih … je edini krivec cerkev, jasno pa da tud vsi ki so bili in ki so zdaj tam noter… jaz se bogu nisem odrekel sem se pa cerkvi definitivno

    • Nata

     Ja, deloma drži. Je pa pač bila Cerkev vedno v navezi s posvetno oblastjo.
     In zaradi teh odvisnosti , pa željo za prevlado , se je marsikaj dogajalo.

     V redu če se nečemu odrečeš. Imamo pa pravzaprav državljansko dolžnost poznati zadeve, da sploh lahko kaj čivknemo. Vedenje je vedno dobrodošlo.

  • Andrej

   Tudi tebi ni jasno, da je Kristus zelo resno opozoril, da se bosta zlo in satan zaganjala v Cerkev. Kristusova Cerkev ima zelo lepo in splošno dobro poslanstvo. A Nata je spodaj lepo povedala, da je problem v ljudeh, ki jo vodijo.

   • bojan

    cerkev ima poslanstvo dobrega ki je slepilo tako da skozi to ljudje ne vidijo zlo, le po korakih kot je pedofilija se odkriva počas, pa še to poskušajo pomest pod preprogo. Poleg pedofilije cerkev počne velik hujše stvari, najbolj je vpletena v izginotje otrok po celem svetu. Tule si poglejte statistiko https://globalmissingkids.org/awareness/missing-children-statistics/ Zato pa tak zagovor migrantov, te otroke ne bo nihče iskal ali pogrešal. V cerkvi so res dobri igralci dobrega. Koker vidiš v črnino odeto to zlo sekto že veš s kom imaš opravka.

    • Andrej

     V bistvu ne vidiš vsega dobrega, kar ta trenutek Cerkev naredi. Zaradi velikega zla, ki ga omenjaš, v obliki edofilije. In prav imaš.

     • bojan

      Vidim …. ampak je to lažno slepilo da se zakrije kar počnejo zlega

     • Andrej

      Laž je odvisna od tega, katere sile bodo v Cerkvi zmagale. Dobre ali zle. Tako je že od nekdaj.

 • xtc

  Te stvari jim bodo še napoti hodile.

 • Nata

  In, kdo ali kaj je Anglikanska cerkev ? Mislim, da tale članek zelo dobro, podrobno razloži. Kar se pa omenjenih odločitev tiče, pa samo to
  SVET JE NOR !!
  http://radio.ognjisce.si/sl/110/svet/2369

 • Andrej

  Ta škofinja se bo morala še marsikaj vprašat. Kot jo tukaj razumem, podpira laž in sprevrača Kristusov nauk. Sicer pa imajo v GB toliko musličev in drugih, da je klobasanje anglikancev labodji spev.

  • Janez Pavel Kanc

   Kdo ga bolj sprevrača od vatikanskih maškar?
   Prekleta, požrešna, neoliberalna RKC!

   • Ojoj, kaj pa ti je že pojedla, da jo tako grdo preklinjaš ?
    – sicer pa je tule tema o vodilnih v anglikanski cerkvi, pri čemer nima RKC ni zraven.
    Ne veš tega ???

 • Skrajno Desni

  To me ne preseneča Angleži so že od nekdaj pedri.

 • Janez Novak

  Anglikanska cerkev naredila še en korak stran od Boga:
  ***
  Ha, ha, ta je pa dobra: Nekdo si umišlja, da lahko razlaga božje misli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!