fbpx

Atentat v Nemčiji! Nemškega politika na domu ustrelili v glavo!

Umorjeni Walter Lübcke je zadnjih 10 let na čelu CDU v Kesslu in vokalen nasprotnik sprejemanja migrantov (vir: twitter)

V Nemčiji so v noči s sobote na nedeljo našli mrtvega dolgoletnega politika CDU, ki je leta 2015 podpiral sprejetje migrantov, obenem pa zahteval spoštovanje krščanskih vrednot. Walterja Lübckeja so našli mrtvega v nedeljo ob pol enih zjutraj, kriminalisti pa so izključili možnost, da bi šlo za samomor.

Nemški kriminalisti so sprožili preiskavo v zvezi z umorom priljubljenega 65-letnega politika Walterja Lübckeja, ki je v bil vodja mestnega uprave v Kasselu. Lübcke je bil vidni član največje nemške desnosredinske CDU in obenem velik zagovornik sprejemanja migrantov ter glasen zagovornik spoštovanja krščanskih vrednot.

Vseeno načelnica policije v zvezni državi Hesse Sabine Thurau trdi, da ni nikakršne povezave med Lübckejevimi komentarji, zaradi katerih je bil deležen groženj s smrtjo, in njegovo smrtjo. V preiskavi naj bi sodelovalo 20 kriminalistov, zaenkrat pa nimajo niti osumljenca niti motiva. “Še vedno nimamo nobenih sledi o storilcih, ravno tako pa tudi nobenega motiva,” je povedala Sabine Thurau.

Uradne oblasti zanikajo resnost prejetih groženj
Tožilstvo je ravno tako skopo z informacijami, a so po pisanju BBC vseeno razkrili, da je atentator Lübckeja ustrelil v glavo s strelnim orožjem kratkega dosega, kar daje kredibilnost ugibanjem, da je šlo za usmrtitev. Lübcke je bil deležen številnih groženj s smrtjo, potem ko je zbranim v mestni hiši povedal, da se morajo zavzeti za krščanske vrednote. “Kdorkoli ne podpira teh vrednot, lahko kadarkoli odide iz države, če se ne strinja. To je pravica vsakega Nemca,” je takrat govoril Lübcke.

Policija je ogradila hišo umorjenega politika Walterja Lübckeja, ki je bil glasen zagovornik sprejemanja migrantov. (Vir: Twitter)

Vseeno nemška politika dela na tem, da bi vse grožnje, ki jih je Lübcke prejel, prikazala kot neosnovane. Tako je tiskovni predstavnik mestnega sveta v Kasslu povedal, da so bile grožnje s smrtjo Lübckeju prazne. Vas Istha, ki šteje okoli 900 prebivalcev, je v soboto gostila pivski festival, lokalni časopisi pa ugibajo, da bi lahko Lübcke koga spoznal na dogodku, kar bi lahko vodilo do njegove smrti.

V preiskavi umora Walterja Lübckeja sodeluje 20 kriminalistov. (Vir: Twitter)

Spomnimo, januarja smo poročali o poskusu atentata na vidnega predstavnika AfD Franka Magnitza v Bremnu. Ko je policija zaradi pritiskov javnosti le objavila posnetek napada nanj, se je izkazalo, da gre za posnetek, ki je bil montiran. Pred tem je prišlo še do bombnega napada na poslopje stranke AfD v Döbelnu na Saškem.

Ivan Šokić