Zaradi vrha pobude Tri morja na območju Ljubljane in Kranja pričakovati zapore prometa! Poglejte, kje!

Datum:

Potem ko je predsednik republike Borut Pahor danes najavil, da bo v sredo in četrtek potekal vrh pobude Tri morja, katerega se bodo udeležili številni predsedniki in drugi visoki gosti, se marsikomu ni sanjalo, kakšne posledice bo to srečanje imelo. Sodeč po podatkih, dostopnih na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste, je namreč pričakovati zapore prometa na območju Ljubljane in Kranja.

Prebrati je mogoče, da bodo ob obisku večjega števila visokih predstavnikov z delegacijami na določenih lokacijah in trasah potovanja potekale kratkotrajne mobilne zapore prometa. Glede na dano situacijo bo urejen promet na vseh večjih križiščih, saj bo v času vrha opazno povečano število vozil s spremstvom.

Policija sporoča, da bo varovanim osebam poskušala zagotoviti čim bolj nemoten prehod, preostalim udeležencem pa normalno vključevanje v promet. “Voznike seznanjamo, da je minister za notranje zadeve v ponedeljek, 27. maja 2019, izdal odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji, s katero se na določenih javnih cestah v Republiki Sloveniji v sredo, 5. junija 2019, in v četrtek, 6. junija 2019, prepove promet (Uradni listu RS št. 35/2019 z dne, 31.05.2019),” je mogoče prebrati. Ob tem je potrebno dodati, da se prepoved nanaša na tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov, ter na vsa vozila, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Ljubljana, predsedniška palača. Novinarska konferenca predsednika republike Boruta Pahorja o vrhu pobude Tri morja, ki jo bo gostil 5. in 6. junija. (Foto: STA)

V Sloveniji se bo mudilo veliko tujih delegacij
Poleg Pahorja se bo enega največjih politično-poslovnih srečanj v Sloveniji doslej udeležilo pet predsednikov in tri predsednice: Rumen Radev iz Bolgarije, Miloš Zeman iz Češke, Kersti Kaljulaid iz Estonije, Kolinda Grabar-Kitarović iz Hrvaške, Raimonds Vejonis iz Latvije, Dalia Grybauskaite iz Litve, Andrzej Duda iz Poljske in Klaus Iohannis iz Romunije. Med gosti se bodo po navedbah STA znašli tudi nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ameriški sekretar za energijo Rick Perry, evropska komisarka za promet Violeta Bulc ter podpredsednika Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) Jürgen Rigterink in Evropske investicijske banke (EIB) Vazil Hudak.

Foto: STA

Zapore v prestolnici
V prestolnici je pričakovati zapore na Gregorčičevi, Prešernovi in Miklošičevi cesti. V sredo, 5. junija, od 17. do 22. ure bo zaprta Gregorčičeva ulica (od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo cesto), isti dan pa bo od 17. do 20. ure zaprta Prešernova cesta (od križišča z Erjavčevo cesto do križišča z Rimsko cesto). Od 7. ure v sredo do 10. ure v četrtek, 6. junija, bo zapora na Miklošičevi cesti (od križišča z Dalmatinovo ulico do križišča z Nazorjevo ulico). Vsi vozniki vozil, za katere velja prepoved prometa, morajo pred začetkom prepovedi parkirati vozila na parkirnih prostorih ali drugih primernih parkirnih površinah. Ob tem policija voznikom priporoča, da naj upoštevajo odredbe policistov in se na pot raje odpravijo prej kot običajno, da se izognejo lokacijam.

Pobuda, ki je pred štirimi leti nastala kot poskus regije držav med Baltskim, Jadranskim in Črnim morjem, da se zmanjša predvsem energetsko odvisnost od Rusije, in se sedaj nadaljuje v Sloveniji, bo nedvomno predstavljala gromozanski logistični zalogaj in upamo lahko, da bo ta upravičen s kakšnim konkretnim dosežkom in ne zgolj z besedami na papirju.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...