[Audio] Bolivijske tajne službe ujele nekdanjega predsednika Moralesa, kako ščuva sindikalista, naj preprečijo dobavo hrane v mesta, da bi zanetili upor!

Evo Morales (Foto: epa)

Bolivijska vlada je v sredo objavila zvočni posnetek nekdanjega predsednika Eva Moralesa, ki so ga prestregle tajne službe, v katerem je nekemu socialističnemu sindnikalistu naročil, naj uporniki na silo preprečijo, da bi hrano in druge za življenje potrebne dobrine dobavljali v mesta širom Bolivije. S tem je želel zanetiti upor, vendar je vlada pravočasno razkrila njegove namere. Notranji minister ga je zato obtožil zločinov proti človečnosti ter organiziranja terorizma.

Nekdanji bolivijski predsednik Evo Morales, ki je pred dvema tednoma odstopil po 13. letih predsedovanja tej južnoameriški državi in sicer zaradi obtožb o goljufanju na volitvah, se je znašel v precej nezavidljivem položaju.

Vlada je namreč objavila zvočni posnetek socialista in ljubljenca levih medijev in še nekega lokalnega socialista, Faustina Yucra Yarwuia, kjer mu Morales naroča, pravzaprav od njega zahteva, naj organizira blokade okoli največjih mest v državi, da bi tako preprečili dobavo hrane in drugih dobrin. Na ta način bi namreč izsiljeval vlado, naj ga zopet povzdigne na predsedniški stolček.

Yucra je član bolivijskega sindikata pridelovalcev koke, rastline, ki je osnova za proizvodnjo kokaina, piše Breitbart. “Brat moj, ne dovoli hrane v mesta, naredili bi blokade,” mu je dejal Morales in dodal, da so to storili že leta 2002, ko so ga izključili iz kongresa, sedaj pa ga mečejo iz Bolivije. “Zmagali bomo,” je prepričan Morales v pogovoru.

Notranji minister Bolivije Arturo Morillo je glede pogovora dejal, da so ga prestregle tajne službe pred tremi dnevi, Moralesa pa je obtožil terorizma ter zločinov proti človečnosti, saj je želel z nasilnimi blokadami izistradati na tisoče revnih Bolivijcev.

Rok Kranjc

 • Igy

  NA NJEGOVI INAVGURACIJI JE BIL TUDI DRNOVŠEK. KOT EDEN REDKIH, EVROPSKIH PA SPLOH EDINI PREDSEDNIK. ZAKAJ SE MORAMO VEDNO DRUŽITI LE Z ZGUBAMI?

  • Get2 Business

   drnovšeka je verjetno bolel k***c za moralesa, bolj mu je bilo za to da je šel zastonj na izlet v južno ameriko. sami govedarji, itak.

 • Unikatna

  Pacek…

 • jan Gedli

  Metode mi delujejo skoraj domače.

 • xtc

  Poslat komandose in pospravit na odpad zgodovene oba komu fašista.

 • Ryuk

  Stradati prebivalstvo je, tako kaže, priljubljena metoda socialistov za ohranitev položajev. Samo da moralesu še ni jasno, da je njegova glava že padla.

 • Šiški padobranac

  Avtohtone bolivijske reveže potamanit enako velja za avtohtone revne Evropejce.

 • R7

  Zanimive poteze vleče ta nova pučustična vlada

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!