fbpx

[Audio] Bolivijske tajne službe ujele nekdanjega predsednika Moralesa, kako ščuva sindikalista, naj preprečijo dobavo hrane v mesta, da bi zanetili upor!

Evo Morales (Foto: epa)

Bolivijska vlada je v sredo objavila zvočni posnetek nekdanjega predsednika Eva Moralesa, ki so ga prestregle tajne službe, v katerem je nekemu socialističnemu sindnikalistu naročil, naj uporniki na silo preprečijo, da bi hrano in druge za življenje potrebne dobrine dobavljali v mesta širom Bolivije. S tem je želel zanetiti upor, vendar je vlada pravočasno razkrila njegove namere. Notranji minister ga je zato obtožil zločinov proti človečnosti ter organiziranja terorizma.

Nekdanji bolivijski predsednik Evo Morales, ki je pred dvema tednoma odstopil po 13. letih predsedovanja tej južnoameriški državi in sicer zaradi obtožb o goljufanju na volitvah, se je znašel v precej nezavidljivem položaju.

Vlada je namreč objavila zvočni posnetek socialista in ljubljenca levih medijev in še nekega lokalnega socialista, Faustina Yucra Yarwuia, kjer mu Morales naroča, pravzaprav od njega zahteva, naj organizira blokade okoli največjih mest v državi, da bi tako preprečili dobavo hrane in drugih dobrin. Na ta način bi namreč izsiljeval vlado, naj ga zopet povzdigne na predsedniški stolček.

Yucra je član bolivijskega sindikata pridelovalcev koke, rastline, ki je osnova za proizvodnjo kokaina, piše Breitbart. “Brat moj, ne dovoli hrane v mesta, naredili bi blokade,” mu je dejal Morales in dodal, da so to storili že leta 2002, ko so ga izključili iz kongresa, sedaj pa ga mečejo iz Bolivije. “Zmagali bomo,” je prepričan Morales v pogovoru.

Notranji minister Bolivije Arturo Morillo je glede pogovora dejal, da so ga prestregle tajne službe pred tremi dnevi, Moralesa pa je obtožil terorizma ter zločinov proti človečnosti, saj je želel z nasilnimi blokadami izistradati na tisoče revnih Bolivijcev.

Rok Kranjc