Bolivijska začasna predsednica pravi, da se v predsedniško palačo vrača Biblija: “Nikoli več ne bodo ukradli našega glasu!”

začasna bolivijska predsednica Jeanine Añez (foto: EPA)

Novoproglašena začasna bolivijska predsednica Jeanine Añez je napovedala, da se v predsedniško palačo vrača Biblija. Njena odločitev kaže na vračanje primata rimokatoliški cerkvi, ki jo je socialistični predsednik Evo Morales želel nadomestiti s čaščenjem andske boginje zemlje.

52-letna druga podpredsednica bolivijskega senata Jeanine Añez je začasno prevzela krmilo države. Izgredi podpornikov Eva Moralesa se nadaljujejo, med njimi je veliki pripadnikov indijanskih staroselcev.

Naloga Añezove je, da organizira nove predsedniške volitve, saj so bili rezultati prejšnjih na katerih naj bi po večih zapletih in prekinitvah pri štetju glasov zmagal Morales razveljavljene.

Do novih volitev mora priti pred 22. januarjem 2020, ko se Moralesu tudi uradno izteče prejšnji mandat. Do zapletov je napreč prišlo pri sprejetju Moralesove odstopne izjave, saj v kongresu ni bil dosežen kvorum potreben za sprejetje Moralesove odstopne izjave.

“Predana sem vrnitvi demokracije in miru v državo,” je povedala Añezova in dodala, da “Nikoli več ne bodo ukradli našega glasu.”

Ob tem je začasna predsednica povedala, da se je v predsedniško palačo vrnila Biblija, s čimer naj bi Añezova po poročanju Fox News vrnila priznanje rimokatoliški cerkvi v državi. Morales je namreč s spremembo ustave namesto rimokatoliške cerkve priznal andsko zemeljsko božanstvo.

Čaka jo težko delo
Añezova mora oblikovati novo volilno komisijo, najti nestrankarsko osebje za volilno razsodišče, ter pripraviti kongres v izglasovanje novih volitev, vse medtem ko ima Moralesovo Gibanje za socializem večino v obeh domovih bolivijskega kongresa.

Ob tem ne gre pozabiti na proteste izgrednikov, ki imajo Añezovo za voditeljico državnega udara, zaradi česar se napetosti na bolivijskih ulicah nadaljujejo.

Ivan Šokić

 • FORT WORTH

  Da popusca morala, etika, pravicnost, solidarnost, delavnost in da se vzpenjajo lopovski socializmi z uvozom muslimanskih barbarov nosi po mojem mnenju najvecjo krivdo sedanji papez Francisek.
  Ta umiva noge morilskim migrantom in ostale bedarije.
  Njegova prva naloga bi morala biti zavarovati evropo in svet pred komunisti in muslimani.
  Vse to, kar se zdaj dogaja se ni dogajalo pod papezem Vojtilo in niti pod naslednjim nemskim papezom Ratzingerjem !!

  • cosmosjasnovidec

   Saj so tudi Frančiška musliči namestili za papeža tako,da je to povsem normalno.
   Ta bedak je sramota samemu sebi ne,da še ne bi bil katoliški veri.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • xtc

  Definitivno bi morala vsaka oblast v katoliških državah priseči na Biblijo-kdor noče,pač NE MORE BITI proglašen za predsednika,kajti prvotno mora biti vsaka oblast zavezana varovanju krščansko judovske tradicije in vrednot-kdor se temu ne obveže pač ne more voditi države.

  • cosmosjasnovidec

   Prisega ne pomeni nič.Tudi pri nas je tako,da če je potrebno bo tovariš “pahor” prisegal ne samo na biblijo ampak bo duhovnikom lizal noge samo,da ostane pri koritu čeprav se ve,da je zagrižen komunajzer.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • No, bomo videli kaj bo katolibanski ekstremizem prinesel v Bolivijo. Pobijati so že začeli.

  • Steiermark

   Izgleda, da so tebi pri srcu prevarantski rdeči šoferji avtobusov ali druge smeti iz južnoafriških dežel, kjer si te smeti prisvajajo nadvlado nad ljudmi ter po dobri socialistični morali, prisvajajo vse, kar uspejo, še zadnji grižljajo svojim ljudem iz ust! Ko crknejo po svojim pankrtom zapuščajo milionske vrednosti (pred tem pa še toaletnega papirja niso imeli…) in denar poskrit širom po svetu – isto kot pri nas!