fbpx

Avstralski strokovnjak je prepričan, da komunistična partija laže: vsi dokazi s prstom kažejo na wuhanski laboratorij kot krivca za pandemijo koronavirusa

Foto: epa, posnetek zaslona

Novi virus, ki je kriv za epidemijo covid-19, je zagotovo pobegnil iz wuhanskega laboratorija. Tako meni avstralski strokovnjak Hamilton, ki pravi, da je zgodba s tržnico navadna laž kitajskih oblasti. Med drugim prav mobilni podatki dokazujejo, da se je wuhanski laboratorij zaprl že oktobra. Veliko dvomov glede wuhanske situacije pa izraža tudi svetovna zdravstvena in znanstvena stroka. Tudi genetske raziskave virusa kažejo na to, da verjetno ne gre za naravno mutacijo, saj podobne ni moč opaziti niti pri sorodnih, niti pri manj sorodnih virusih. Tudi neposredna bližina sumljive tržnice z živalmi in zloglasnega wuhanskega laboratorija daje misliti. Ob tem pa kitajska komunistična partija vztrajno skrbi za utišanje sleherne kritike. Med drugim je že posegla v do nje kritično poročilo Evropske unije, politično pa pritiska tudi na Avstralijo. Tudi kitajski znanstveniki, sicer povezani s kitajsko vojsko, vse bolj okupirajo avstralske univerze. 

Priznani znanstvenik in poznavalec Kitajske profesor Clive Hamilton trdi, da je koronavirus zagotovo ušel iz wuhanskega laboratorija, ne pa z živalske tržnice. Omenjeni strokovnjak je prepričan, da prvi primeri covid-19 niso povezani s tamkajšnjo tržnico z živalmi. Prepričan je, da to dokazuje vrhunske študije. Tako so trditve, da je epidemija izbruhnila proti koncu decembra na že omenjeni tržnici, povsem nevzdržne. Prav zato je edina verodostojna razlaga ta, ki se dotika wuhanskega laboratorija. Hipotezo so sicer oblikovali sami kitajski znanstveniki in je bila dolgo časa na spletu, potem pa nenadoma izginila. Tamkajšnje oblasti so namreč skrbno prečesale splet z namenom odstranitve sleherne informacije glede resničnega izvora virusa, poroča Daily mail.

Prav mogoče je, da se je ženska, ki je bila v wuhanskem laboratoriju zaposlena in je “pacient številka nič”, preprosto vdrla v tla. Od začetka so bili znanstveniki sicer prepričani, da je virus preskočil z netopirjev na nekega vmesnega živalskega prenašalca na wuhanski tržnici, nato pa z njega na človeka. Juha iz netopirjev je sicer kitajska specialiteta, vendar se netopirjev, ki naj bi epidemijo povzročilo, na tej tržnici sploh ne prodaja. Obenem ostaja dejstvo, da je wuhanski laboratorij v neposredni bližini tržnice in bi virus na slednjo lahko prinesli prav v laboratoriju zaposleni znanstveniki.

Na Kitajskem ljudje obožujejo netopirjevo juho, vendar pa prebivalci Wuhana netopirjev ne uživajo
Gre za edini tovrstni laboratorij na Kitajskem, kjer se preizkuša številne koronaviruse, ki izvirajo iz netopirjev in se izvaja tudi njihove genetske manipulacije. Prav zato obstaja velika verjetnost, da je krivec za covid-19 pobegnil prav od tam. Hamilton je sicer znan kot dolgoletni kritik kitajskih oblasti, ki je navedel, da sta dva ugledna kitajska znanstvenika napisala poročilo, ki potrjuje njegovo razmišljanje. Prav mogoče je, da se je nekdo v laboratoriju okužil in takšen tudi zapustil tamkajšnji znanstveni inštitut ter okužil še številne druge ljudi. Kratko poročilo naj bi sicer napisala znanstvenika 6. februarja in se imenujeta Botao Xiao in Lei Xiao, oba sicer  člana wuhanskih univerz.

Foto: epa, netopir za juho

V poročilu sta strokovnjaka omenjeni laboratorij oklicala za morebitni vir okužbe, ob čemer sta omenila, da netopirji, ki se jih dolži za pričetek epidemije v naravnem habitatu prebivajo skoraj tisoč kilometrov stran od wuhanske živalske tržnice. Poleg tega prebivalci Wuhana ne jedo teh netopirjev, slednji pa na tržnici tudi niso naprodaj. Dvom v navedbe glede kitajske tržnice kot možnega izvora koronavirusa pa izraža vse več svetovnih znanstvenikov in zdravnikov. Med drugim je skeptičen tudi britanski profesor medicine John Campbell, ki ne verjame, da je je bil med ljudmi in netopirji kakšen posrednik.

Novi koronavirus je zelo sumljivo mutiral, kar ni značilno niti za sorodne niti manj sorodne viruse
Med drugim se je kot mogočo vmesno živalsko vrsto omenjalo eksotične pangoline, kar pa po vsej verjetnosti ne drži. Po njegovem prepričanju ni naključje, da se je pandemija pričela prav v neposredni bližini laboratorija, kjer naj bi znanstveniki izvajali raziskave na živalih, eden izmed znanstvenikov pa naj bi kakšno izmed živali prodal na tržnici. Ameriški patolog Chris Martenson pa je opozoril na zelo sumljivo mutacijo koronavirusa, in ki se ne pojavljajo v nobenem izmed sorodnih pa tudi manj sorodnih virusov. Mutacija je bila prav zato po vsej verjetnosti umetno ustvarjena. Celo pri tistih virusih, ki si z novim delijo zgolj 40 odstotkov genoma, ni moč opaziti enake mutacije, ki je obenem tudi videti nenaravna.  Del genoma je bil – kot je videti – umetno vstavljen. Običajno se spremeni po en nukleotid naenkrat, ne pa pojavi kar celotno novo zaporedje.

Povezave mobilnih klicev pa prav tako kažejo na to, da se je virološki laboratorij zaprl že med 7. in 24. oktobrom. Kitajske oblasti se sicer obtožuje, da so že od samega začetka z lažnimi podatki glede koronavirusa zavajale svetovno javnost, s čimer so ostalim državam po svetu ukradle dragoceni čas za ustrezne priprave na izbruh epidemije. Kitajski predsednik Xi Jinping, je za izbruh epidemije vedel že vsaj 7. januarja, a se je šele 23. januarja uvedlo karanteno, in sicer zgolj za provinco Hubei, kjer se Wuhan nahaja, ko je na milijone ljudi že razneslo virus po Kitajskem in svetu. Avstralija je ob tem podpirala izvedbo neodvisnih raziskav situacije s strani Svetovne zdravstvene organizacije, kar pa je Kitajsko razjezilo. Ta je sicer izvedla svojo lastno raziskavo, obenem pa je Avstraliji zagrozila z gospodarskimi sankcijami.

Xi Jinping. (Foto: epa)

Avstralija pod vse večjim političnim nadzorom Kitajske, kitajski znanstveniki pa izvajajo invazijo na avstralske univerze
Hamilton je sicer že napisal Knjigo z naslovom Tiha invazija, ki govori o vse večjem političnem nadzoru Avstralije s strani kitajske komunistične partije. To je sicer lahko zaskrbljujoče v obličju kakšne nove podobne katastrofe v prihodnosti, saj Peking stremi k prikrivanju resnice. Kitajska je namreč tudi že posegla v poročilo Evropske unije, ki se je nanašalo na kitajsko situacijo. Obenem Hamilton zaskrbljujoče ugotavlja tudi to, da so kitajski znanstveniki, ki imajo sicer povezave z vojsko, prodrli na največje avstralske univerze. Slednje pa sodelujejo v kitajski igri prikrivanja resnice. Presenetljive so tudi navedbe, da naj bi Kitajska naročila uničenje vseh sumljivih vzorcev v wuhanskem laboratoriju, kar trdi skupina “Pet oči”, ki združuje tajne službe ZDA, Britanije, Kanade, Avstralije in Nove Zelandije. V Avstraliji je doslej sicer 6.939 okuženih.

Ameriški predsednik Donald Trump je že sredi aprila javno napovedal, da bodo ZDA nadaljevale s preiskavo izvora novega koronavirusa. Ob tem je bil še posebej izpostavljen t. i. wuhanski laboratorij za virološke preiskave. Zadnje čase se namreč vse glasneje namiguje, da bi novi virus lahko izviral prav od tam. Če bi se domneve potrdile, bi to sprožilo ogromen pritisk na kitajske oblasti, saj je po svetu doslej že več kot 2 milijona okuženih in več 100 tisoč mrtvih zaradi novega virusa.

Gorazd Ambrožič