Avstrija zapira sedem mošej zaradi islamskega ekstremizma, v preiskavi kar 60 imamov!

Foto: iStock

Avstrija je danes v skladu z leta 2015 sprejetim zakonom o islamu napovedala zaprtje sedmih mošej, več deset imamom pa zaradi suma prepovedanega financiranja iz tujine grozi izgon. “Vzporedne družbe, politični islam in težnje k radikalizaciji v naši družbi nimajo mesta,” je ob tem pojasnil avstrijski kancler Sebastian Kurz.

Med zaprtimi mošejami so turška mošeja na Dunaju in šest mošej, s katerimi upravlja arabska verska skupnost. Štiri od njih se nahajajo na Dunaju, dve v zvezni deželi Zgornja Avstrija in ena na avstrijskem Koroškem.

Njihovo zaprtje so odredili zaradi kršitev zakona o islamu, je na jutranji novinarski konferenci v kanclerskem uradu pojasnil Kurz. Kot je dodal vicekancler Heinz-Christian Strache, ni mogoče “trpeti sovražnih pridig pod krinko religije”.

Preiskujejo 60 imamov
Minister za kulturo Gernot Blümel je pojasnil, da so turško mošejo na Dunaju zaprli zaradi suma islamskega ekstremizma in ker ni pridobila ustreznega dovoljenja za delovanje s strani Avstrijske skupnosti za islamsko vero, krovne skupine muslimanov v državi. Arabske mošeje so zaprli zaradi salafističnih stališč, ki naj bi jih pridigali v njih, je še pojasnil Blümel. Trenutno zaradi kršitve prepovedi financiranja iz tujine preiskujejo do 60 imamov, od katerih naj bi bila večina vključenih v Združenje turških-islamskih kulturnih društev v Evropi (ATIB). To je je neposredno pod nadzorom turških državnih verskih organov.

Ustrezen postopek so že sprožili proti 11-im, od katerih so pri dveh tudi že ugotovili kršitve. Tisti, pri katerih bodo ugotovili kršitve, bodo morali zapustiti državo, sicer jim grozi izgon, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnil notranji minister Herbert Kickl. Preiskavo mošej in imamov so v Avstriji uvedli po aprilski objavi fotografij otrok, ki so v eni glavnih dunajskih mošej, povezanih s turško skupnostjo, uprizorili eno glavnih bitk Otomanskega cesarstva med prvo svetovno vojno.

Foto: Twitter

Na fotografijah je bilo videti dečke, kako nosijo turško zastavo in korakajo, oblečeni v maskirne uniforme. Uprizorili so tudi mrtve vojake, prekrite s turškimi zastavami. Prav tako je bilo videti deklice z naglavnimi rutami. Mošejo, kjer se je dogodek odvil, je vodil ATIB, ki je ob objavi fotografij aprila sporočil, da je šlo za “obžalovanja vreden” dogodek.

C. Š., STA

 

 • bojan

  upam da to doleti vsa kozjejebska stranišča po vsej evropi ..

  avstriji pa vse čestitke da je začela uporabljat pamet

  • tramal

   Dokler bo solatar jankovič župan ,ne pričakuj kaj takega .Srbin še slovenske zastave na gradu ne pusti obesiti.

   • Slovenec

    Tako je!!! Zastave ne pusti izobesiti. Slovenci pa to kar
    gledamo.

 • Oregon

  edino pravilno, financirajo se iz kriminalnega denarja. Pri nas je očitno večji problem, če prideš na pošto plačat položnico za pogrebnino s 400 evri gotovine.

 • garfi

  v islamu so lahko imami vsi tako kot pri komunajzlih

 • Lepotica

  Za Slovenijo je rešitev, če bi spadali pod Avstrijo in obdržali svoj jezik. Standard bi se dvignil in tudi stopnja varnosti. Ampak naši se raje pajdašijo z Rusi…

 • Soave

  + + + + + + kako pa pri nas ? Še kakšno bodo dodali !!

  • stajerc5

   Na vsak nacin rabimo “naso desno” udbo za kontrolo molitev oz. nase voluharje med njimi, da obdrzimo kontrolo nad ekstremisti. Vse se zacne, dogovori in konca v mosejah!!!

 • stajerc5

  Kurz izvaja vse tisto kar je obljubil, ker obljuba dela dolg!
  Nova, ce ze prevajate, prevedite vsaj vse. Tudi vsi clani druzin Imamov morajo zapustiti Avstrijo, tako da jih je potem ze 150!
  Der österreische Bundeskanzler greift gegen «politischen Islam» durch. Sebastian Kurz (ÖVP) sagte am Freitag an einer Pressekonferenz in Wien, dass sieben Moscheen geschlossen und bis zu 60 Imame ausgewiesen werden. Sie müssten das Land zusammen mit ihren Familienangehörigen verlassen, betroffen wären dann insgesamt 150 Personen.
  Das für Religionsfragen zuständige Kultusamt hat die Schliessung der Moscheen mit Verstössen gegen das Islamgesetz begründet. «Parallelgesellschaften, politischer Islam und Radikalisierungstendenzen haben in unserem Land keinen Platz», sagte Kurz.
  Geschlossen wird unter anderem eine Moschee in Wien, die den Angaben zufolge im Verdacht steht, unter dem Einfluss der ultranationalistischen Grauen Wölfe aus der Türkei zu stehen. Aufgelöst wird auch die Arabische Kultusgemeinde mit sechs Moscheen.

  • Clemen J.

   260 po najnovejših podatkih

   • stajerc5

    Hvala Kurzu!!!

 • tramal

  Bravo Avstrija,Poljska in Madžarska.Upam da jim bo sledila Slovenija z Janšo na čelu,samo da se komunajzerji spet razbežijo po gošah in skrijejo po luknjah.

  • Soave

   + + + + + jojmene. . . . samo v gošo ne ! Tam so se že takrat vse skrivaj zmenili ! Zato naj kar ostanejo nam na očeh.

   • Olga2345

    Židanovi “gošo” bo tako lubader požrl…

 • Artur

  ” Sovražno govoreči”Avstrijci ..”Šarec” vsa gleda !

  • Olga2345

   Šarec se sebe ne vidi…če bi se videl, bi se skrili za zmeraj!

 • WatsonForus

  BRAVO KURZ !! tako se dela ne pa naši jajaraji !

 • Olga2345

  To je “miroljubni” islam po Poriću! Zločinski ideologiji ni mesta v Evropi!

 • Tine Hlade

  bravo jodlarji,imate Kurca in jajca

 • šmentanamuha

  No, pa se je začelo zares. Predpostavljam, da bodo naši levičarji in levičarke podali pritožbo na EČP zaradi kršenja človekovih pravic muslimanom. Glh zadost nori so.

 • Darth Vader

  Do sedaj je večina strank odrekla sodelovanje z SDS, ki je
  deležna odprte podpore madžarskega anti-establišment predsednika vlade
  Viktorja Orbana zaradi očitnih razlogov: SDS želi uvesti močno
  anti-migrantsko politiko in sodeč po zaključenem glasovanju, jo želi
  tudi večina slovenskega prebivalstva. več…. https://ambasador21.wordpress.com/2018/06/06/2027/

 • župnik cefizelj

  bravo jodlar. najprej si nagonu ustaško kolaborantsko gamad, zdaj pa še musliče. kapo dol! to je res žlahtna desnica.

  • FUCK COMMUNISM

   Iz tvojga gobca ne prihaja drugega kot drek!

   • stajerc5

    Zakaj ga ne blokiras, za vsak tvoj odgovor si sluzi cente za cike in piveka!?

 • xtc

  Vsako mošejo kjer se pridiga radikalni islam takoj zapret in odstranit,vsakega pridigarja,ki pridiga skrajna stališča,k đihadu in nasilju izgnat in za trajno prepovedati vstop,če je državljan ,se mu državljanstvo odvzame in mora državo zapustiti.

  • Igor Kavalar

   Skupaj z vso svojo familijo in sorodstvom.
   Torej kazen mora biti kolektivna.

 • Janez Smodis

  Vse mošeje podret,ker se noter samo delajo načrti o napadih

  • Djuro Sumar

   Jaz bi podrl vse verske objekte.

 • dob

  Erdogan je izjavil, da je to rasistični ukrep in bo zaradi tega ustavil izvoz… nekaj že, kaj pa vem česa. Dateljnov ali česa takega. Kitajci bi ustavili česen, jebiga. Blazna škoda.
  Nakar so mu iz Italije sporočili, naj se ne zajebava, ker mu bodo blokirali uzvoz Nutelle v Turčijo!!!!
  Potem je Erdogan rekel, da bo še malo počakal s povračilnimi ukrepi.
  Zdaj razmišlja kaj bo. Jebiga, če daš na tehtnico Nutello ali pa Islam…. Je za razmislt!
  A lohk vržete gor še enga ferrarija, pa pol tone mozzarelle, pa smo zmenen!?

 • Clemen J.

  Bravo avstrijci!!!

 • skorpijon93

  strpnost, toleranca so naša poguba ! poglejte države višegrajske skupine, kjer muslimanov praktično NI, pa ste že slišali za kakšne incidente v teh deželah ? poglejte tudi malo sestavo prebivalstva

 • plamen100

  Bravo Avstrija!!! Samo Avstrija je zgodovinska drzava, mi pa kar nekaj!
  Kaj pa če še mi za vsak primer izženemo kaksnega? Brez skrbi levifasisti, ki smetite tu gor, vem da ste se zgrozili ob tej ideji ampak brez skrbi saj ta vasa JU ni v stanju izgnati enega navadnegega tretjerazrednega Ahmada ne pa da bi izgnali kaksnega imama!

 • plamen100

  Kam pa pelje tako ucenje imamov pa prikazuje gnusen posnetek posnet z mobilnim telefonom iz Avstrije, ob katerem so sicer slovenski levofasisti navduseno aplavdirali. Klip prikazuje nekega dobro rejenega zamorca, ki je iz lesene ograje izpulil kolicek nato pa zacel udrihati po razpelu postavljenem ob tej ograji. In to v Avstriji kamor je prisel iskati pomoc in zivi na racun vernikov katerim razbija Boga.

  • Bozz

   Razpelo ni Bog. Razpelo je navaden les, navaden štor drevesa. Včasih so svoje bogove na tak način častili pogani. To prakso je od Konstantina dalje prevzela RKC, ko je Konstantin šel proti Božji besedi in združil poganstvo s krščanstvom. Iz naše krščanske svete knjige, Svetega pisma:

   Izaija 44
   10 Kdor upodobi boga ali ulije malika, nima od tega nobene koristi.
   11 Glejte, vsi, ki ga častijo, bodo osramočeni, umetniki so samo ljudje. Vsi naj se zbero in se postavijo: hkrati bodo prestrašeni in osramočeni.
   12 Kdor obdeluje železo s sekačem in se trudi z mehom, ga oblikuje s kladivi in obdeluje s svojim močnim laktom, postane lačen in je brez moči, ne pije vode in omaga.
   13 Kdor obdeluje les, napne vrvico, ga začrtuje s svinčnikom, obdeluje z dleti in očrtuje s šestilom. Tako ga izdela podobnega možu, krasnemu človeku, da dobi svoj prostor v hiši.
   14 Poseka si cedre, vzame cipreso ali hrast, ki se mu odebeli med gozdnim drevjem, vsadi cedro in dež ji daje, da zraste.
   15 Človek jih uporablja za kurjavo, vzame jih in se ogreje, kuri z njimi in peče kruh. Naredi pa si tudi boga in ga časti, izdela iz njih malika in se mu klanja.
   16 Polovico pokuri v ognju, od ostale polovice jé meso, speče pečenko in se nasiti. Tudi ogreje se in pravi: »Ah, ogrel sem se, čutim toploto.«
   17 Iz ostanka pa si naredi malika za boga, pada predenj in se mu priklanja. Moli k njemu in pravi: »Reši me, kajti ti si moj bog.«
   18 Ne spoznajo in ne razumejo, kajti njihove oči so zaslepljene, da ne spregledajo, in njihova srca, da ne doumejo.
   19 Nihče si ne vzame k srcu, nima spoznanja ne razumnosti, da bi dejal: Polovico sem pokuril v ognju, na žerjavici sem spekel kruh, spekel sem meso in ga pojedel, iz ostanka pa naj naredim gnusobo, naj se priklanjam pred lesenim štorom?

   1 Janez 5
   21 Otroci, držite se stran od malikov. Amen.

   Samo kdaj je pa RKC in katolikom še bilo Sveto pismo merilo resnice? Kaj poreče Jezus Kristus na to prakso?

   Matej 15
   3 Odgovoril je in jim rekel: »Zakaj pa vi prestopate Božjo zapoved zaradi svoje tradicije?

   Mark 7
   8a Božjo zapoved opuščate in se držite človeške tradicije,…«

   Mark 7
   9 In rekel jim je: »V polnosti zavračate Božjo zapoved, da se držite svoje tradicije.

   Ne dojamete, ker ne berete in verjamete Svetega pisma kjer je to zapisano, da ko se ljudje pokvarimo in ne ubogamo Božjih zapovedi, nas Bog ne varuje več in nas prepusti v roke naših sovražnikov. Sicer pa tudi, če bi se RKC v polnosti pokesala in rekla, da je imel Primož Trubar prav in da moramo ubogati Sveto pismo in ne pogansko antikrščansko RKC tradicijo, bi ateisti in muslimani še vedno sovražili krščanstvo…tako kot ga prikrito tudi katoliki. Ja, tudi katoliki. Če ga ne bi, bi ubogali kar piše v Svetem pismu.

 • Slovenec

  Popolnoma pravilno. Ja, desne vlade ščitijo ljudi, leve liberalne kot je trenutna
  v Sloveniji, Švedski in še kje drugje pa vse uničujejo. Preden se bomo (bodo) tega zavedali bo prepozno.

 • garfi

  islam del globalističnega satanističnega zla, enako naši leviČĆarji
  strup za leWake, leviČĆarje, globaliste, sataniste, elite zla, fake news presstute
  https://www.infowars.com/
  https://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel

 • garfi

  miro cerar-Cmerar jih je za globaliste poslal 500.000 v €U in nagrajen je ponovno
  med njimi so teroristi in morilci
  NJEGOVI Butalski VOLIVCI IMAJO KRVAVE ROKE in odgovornost za zločine

 • samotoje

  Avstrijci ukrepajo v skladu z ugotovitvijo, da je islam poleg nacizma, komunizma in fašizma najbolj nevarna ideologija sodobnega sveta. Ukrepajo pravilno in tako, kot bi politika morala: varnost države in ljudi sta na prvem mestu. Enako bi morala ukrepati politika pri nas.

  • Djuro Sumar

   Pozabil si omeniti janšizem.

 • Bozz

  Kaj je Nova24TV ne marate Svetega pisma in ga dajete v cenzuro? Niste si toliko različni od levakov kot mislite. Ste samo druga stran istega kovanca.

  • samotoje

   Res je, bozo, nismo hudo različni. Imamo oči, ušesa, nos itd. itd., kar nas loči, je sposobnost razmišljanja. Samo to je.

 • plamen100

  Kaj taksnega v Sloveniji teoreticno ni mogoce. Ta komunisticen sisten ki izhaja iz neuvrscenosti ni v stanju prepovedati nosenja burk ne pa da bi izgnali nekega imama, ker preprosto za to ni zakonske podlage (ne mores prepovedati ali celo izgnati nekoga na svojo roko, za to mora biti zakon,), mi se 3. razrednega migranta kot je sirijski brivec ne moremo izgnati ne pa da bi izgnali nekega klerika. Samo Avstrija je tudi drzava, nam pa hrvatje dnevno dokazujejo da nismo biti v stanju tudi drzava ne, saj je drzava v pravem pomenu le tista drzava ki izvaja nadzor nad svojim ozemljem mi pa ga ne. Skratka lrvifasizem je popolnoma razvrednotil to drzavo in kar je se veliko huje opral je glavo polovici drzavljanov ki sedaj kot v nekaksnem transu zeljno pricakuje muslimanske horde. Da bi prisli Slovenci k sebi, da bi se zavedli svojih krscanskih korenin, mislim da bi res morali umakniti policijo vojsko in zico z meje pa naj horde pridrvijo, ker samo to bo streznilo te indoktrinirane komunajzlarske glave, samo na ta nacin bodo rdeci izdajalci dobili tisto kar zasluzijo,!!