fbpx

Berlinska perverzneža turškega porekla sta svojo žrtev spoznala prek aplikacije za zmenke in jo umorila – Tudi v Sloveniji so aplikacije, namenjene skokom čez plot, vse bolj priljubljene!

Vse več ljudi se spozna preko spletnih aplikacij, kot je Tinder. (foto: Tinder).

Na plano prihajajo nova odkritja o okrutnem umoru, ki se je tik pred božičem zgodil v Berlinu. Kot namreč poročajo nemški mediji, je do tragičnega dogodka prišlo med bizarno seksualno igro mladega para, ki je nato poskušal pobegniti v Turčijo. Žrtev, 55-letno nemško državljanko Marianne M., naj bi najprej mučili, potem pa ubili, ugotavljajo kriminalisti, ki so tudi že identificirali in prijeli oba osumljenca za umor. Šlo naj bi za 36-letnega Tajfuna S. in njegovo 27-letno dekle Jasmin P. Par naj bi svojo žrtev spoznal prek spletnega foruma, kjer ljudje med seboj delijo svoje seksualne perverzije in se dogovarjajo za srečanja v živo. Par naj bi stanovanje, pred katerim so pozneje našli truplo ženske, najela posebej za posteljne igrice. Svojo žrtev naj bi več ur mučila, potem pa sta jo tudi ubila.

Naj spomnimo. Truplo ženske so 23. decembra lani našli ovito v oddejo blizu smetnjakov. Potem, ko je bilo ugotovljeno, da je 55-letnica umrla zaradi nasilne smrti, je stekla policijska akcija, osumljenca pa so prijeli na letališču Berlin-Schoenefeld 29. decembra, ko sta skušala z letalom zapustiti Nemčijo. Kot se je pozneje izkazalo, imata oba osumljenca za umor zloglasno kriminalno preteklost. Moški je bil že večkrat obtožen zaradi trgovanja z mamili in nasilja, posedovanja orožja ter tatvine. Tudi njegovo partnerko so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi tatvine.

Kot še poročajo nemški mediji, sta se osumljenca, ki sta sicer turškega porekla, upirala aretaciji, trenutno pa sta v priporu in čakata na začetek sojenja. Russia Today poroča, da so prijatelji 55-letne Marianne M. pred stanovanjem, v katerem je bila umorjena, položili sveče in cvetje ter številna sporočila. Truplo je bilo namreč najdeno zunaj, saj sta osumljenca po umoru žensko, ovito v odejo, kotalila po stopnicah iz četrtega nadstropja v pritličje in jo nato pustila pri smetnjakih.

V svetu visok porast primerov, ko morilec svojo žrtev spozna prek aplikacije za zmenke
Umor v Berlinu še zdaleč ni izjema, ko govorimo o zmenkih na slepo s pomočjo spletnih aplikacij. Različne raziskave, opravljene v državah Evropske unije, namreč kažejo, da je število kriminalnih dejanj v zadnjih dveh letih v visokem porastu. Posilstvo je sicer najbolj pogosto kriminalno dejanje, ki ga kriminalisti obravnavajo, ko je govora o zmenkih na slepo. Največkrat se storilec in žrtev spoznata prek mobilne aplikacije Tinder, ki je tudi v Sloveniji najbolj priljubljena aplikacija za zmenke, navajajo tudi Grindr, Badoo in Twoo.

Po podatkih britanske policije je bilo še leta 2015 205 primerov takšnih zmenkov, ki so se končali s posredovanjem policije, leto dni kasneje pa že 412 oziroma še enkrat več. Samo s pomočjo Tinderja so storilci leta 2013 na Otoku zagrešili 21 kriminalnih dejanj, leta 2016 pa že skoraj 300. Nekoliko manjša, a še vedno visoka (preko 100), je bila leta 2016 številka nasilnih dejanj, zagrešenih med ljudmi, ki so se spoznali prek aplikacije Grindr, ki pa je namenjena istospolnim osebam.

Tudi v Sloveniji je Tinder najbolj priljubljena aplikacija za zmenkarije. (foto: Tinder)

Kako je v Sloveniji? Perverzneži ponujajo skoke čez plot
“Gre za globalno gledano naraščujoč problem, saj se prek omenjenih aplikacij vse pogosteje spoznavajo ljudje, ki iščejo partnerje za svoje bizarne seksualne aktivnosti,”
pa je v intervjuju za avstralski spletni portal povedal profesor Andy Phippen. “Če se bomo odslej za intimno razmerje z nasprotno osebo odločali na podlagi fotografije in nekaj izmenjanih stavkov prek spleta, kako bomo vedeli, da ima ta oseba dobre namene,” se sprašuje Phippen, ki še opozarja, da so takšne spletne aplikacije še posebej nevarne, ko jih uporabljajo mladoletne osebe, čeprav večina aplikacij ne dovoljuje uporabe osebam mlajšim od 18 let. A zlagati se je pač zelo enostavno.

Tudi v Sloveniji je za zmenkarije med mladimi najbolj priljubljena mobilna aplikacija Tinder, veliko uporabnikov imata tudi Badoo in Twoo. A če so omenjene aplikacije po svoji naravi vendarle ustvarjene za lažje spoznavanje novih oseb in dogovarjanje za zmenke, na svoj račun pridejo tudi ljudje z najbolj perverznimi spolnimi fantazijami, saj so jim v Sloveniji na voljo aplikacije, ki so povsem odkrito namenjene samo skokom čez plot in seksualnim užitkom z neznanci. Najbolj priljubljeni tovrstni spletni strani sta Urgenca in SexZmenkarije.

Luka Svetina