Berlinska perverzneža turškega porekla sta svojo žrtev spoznala prek aplikacije za zmenke in jo umorila – Tudi v Sloveniji so aplikacije, namenjene skokom čez plot, vse bolj priljubljene!

Vse več ljudi se spozna preko spletnih aplikacij, kot je Tinder. (foto: Tinder).

Na plano prihajajo nova odkritja o okrutnem umoru, ki se je tik pred božičem zgodil v Berlinu. Kot namreč poročajo nemški mediji, je do tragičnega dogodka prišlo med bizarno seksualno igro mladega para, ki je nato poskušal pobegniti v Turčijo. Žrtev, 55-letno nemško državljanko Marianne M., naj bi najprej mučili, potem pa ubili, ugotavljajo kriminalisti, ki so tudi že identificirali in prijeli oba osumljenca za umor. Šlo naj bi za 36-letnega Tajfuna S. in njegovo 27-letno dekle Jasmin P. Par naj bi svojo žrtev spoznal prek spletnega foruma, kjer ljudje med seboj delijo svoje seksualne perverzije in se dogovarjajo za srečanja v živo. Par naj bi stanovanje, pred katerim so pozneje našli truplo ženske, najela posebej za posteljne igrice. Svojo žrtev naj bi več ur mučila, potem pa sta jo tudi ubila.

Naj spomnimo. Truplo ženske so 23. decembra lani našli ovito v oddejo blizu smetnjakov. Potem, ko je bilo ugotovljeno, da je 55-letnica umrla zaradi nasilne smrti, je stekla policijska akcija, osumljenca pa so prijeli na letališču Berlin-Schoenefeld 29. decembra, ko sta skušala z letalom zapustiti Nemčijo. Kot se je pozneje izkazalo, imata oba osumljenca za umor zloglasno kriminalno preteklost. Moški je bil že večkrat obtožen zaradi trgovanja z mamili in nasilja, posedovanja orožja ter tatvine. Tudi njegovo partnerko so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi tatvine.

Kot še poročajo nemški mediji, sta se osumljenca, ki sta sicer turškega porekla, upirala aretaciji, trenutno pa sta v priporu in čakata na začetek sojenja. Russia Today poroča, da so prijatelji 55-letne Marianne M. pred stanovanjem, v katerem je bila umorjena, položili sveče in cvetje ter številna sporočila. Truplo je bilo namreč najdeno zunaj, saj sta osumljenca po umoru žensko, ovito v odejo, kotalila po stopnicah iz četrtega nadstropja v pritličje in jo nato pustila pri smetnjakih.

V svetu visok porast primerov, ko morilec svojo žrtev spozna prek aplikacije za zmenke
Umor v Berlinu še zdaleč ni izjema, ko govorimo o zmenkih na slepo s pomočjo spletnih aplikacij. Različne raziskave, opravljene v državah Evropske unije, namreč kažejo, da je število kriminalnih dejanj v zadnjih dveh letih v visokem porastu. Posilstvo je sicer najbolj pogosto kriminalno dejanje, ki ga kriminalisti obravnavajo, ko je govora o zmenkih na slepo. Največkrat se storilec in žrtev spoznata prek mobilne aplikacije Tinder, ki je tudi v Sloveniji najbolj priljubljena aplikacija za zmenke, navajajo tudi Grindr, Badoo in Twoo.

Po podatkih britanske policije je bilo še leta 2015 205 primerov takšnih zmenkov, ki so se končali s posredovanjem policije, leto dni kasneje pa že 412 oziroma še enkrat več. Samo s pomočjo Tinderja so storilci leta 2013 na Otoku zagrešili 21 kriminalnih dejanj, leta 2016 pa že skoraj 300. Nekoliko manjša, a še vedno visoka (preko 100), je bila leta 2016 številka nasilnih dejanj, zagrešenih med ljudmi, ki so se spoznali prek aplikacije Grindr, ki pa je namenjena istospolnim osebam.

Tudi v Sloveniji je Tinder najbolj priljubljena aplikacija za zmenkarije. (foto: Tinder)

Kako je v Sloveniji? Perverzneži ponujajo skoke čez plot
“Gre za globalno gledano naraščujoč problem, saj se prek omenjenih aplikacij vse pogosteje spoznavajo ljudje, ki iščejo partnerje za svoje bizarne seksualne aktivnosti,”
pa je v intervjuju za avstralski spletni portal povedal profesor Andy Phippen. “Če se bomo odslej za intimno razmerje z nasprotno osebo odločali na podlagi fotografije in nekaj izmenjanih stavkov prek spleta, kako bomo vedeli, da ima ta oseba dobre namene,” se sprašuje Phippen, ki še opozarja, da so takšne spletne aplikacije še posebej nevarne, ko jih uporabljajo mladoletne osebe, čeprav večina aplikacij ne dovoljuje uporabe osebam mlajšim od 18 let. A zlagati se je pač zelo enostavno.

Tudi v Sloveniji je za zmenkarije med mladimi najbolj priljubljena mobilna aplikacija Tinder, veliko uporabnikov imata tudi Badoo in Twoo. A če so omenjene aplikacije po svoji naravi vendarle ustvarjene za lažje spoznavanje novih oseb in dogovarjanje za zmenke, na svoj račun pridejo tudi ljudje z najbolj perverznimi spolnimi fantazijami, saj so jim v Sloveniji na voljo aplikacije, ki so povsem odkrito namenjene samo skokom čez plot in seksualnim užitkom z neznanci. Najbolj priljubljeni tovrstni spletni strani sta Urgenca in SexZmenkarije.

Luka Svetina

 • Sadako

  Napiši raje kaj o Andreju Turjaškemu in Janu Sobieskemu. Švabske kurbe, ki se jahajo s Turki in Turkinjami me res ne zanimajo.

 • ahnenpass

  Namesto teh butastih aplikacij, rabijo slovenci prvega razreda hormonske injekcije, take, zaradi katerih biki potem naskočijo kravo.

  • Sadako

   Ne, da se preoblečejo v Janeza Jurija Hočevarja in naskočijo Štefkota. Štefko je bil pa iste vere kot Zoki in je vzel v roke nož…
   In imel je prav.

 • tarantela

  Največ o seksu pišejo in poučujejo tisti, ki tega posla ne obvladajo. Seks je pač umetnost. ženska je violina, ne kakšen šalthebl ali tnalo za v peč.

  • ahnenpass

   Tudi violina je zgolj še en predmet, fetiš torej.

  • DJURO SUMAR

   Jaz sem kontrabas

 • Morala

  52 let potrebna koklja, tako naivna…cjoj…Vsak sam zase odloča in odgovarja, pri teh neumnostih, pri otrocih in mladostnikih pa starši. Kam smo prišli? Ali je treba tega, da starši kupujejo svojim otrokom tako drage in zmogljive telefone? Potem pa se čudimo, da tudi otroci zlahka pridejo do teh aplikacij.

  • ahnenpass

   Nekaj je tam zunaj.

   • Morala

    Nekaj je, ja…

    • ahnenpass

     Nekaj čudovitega.

 • ahnenpass

  Ne deluje to tako.

  Obstajata dve vrsti seksualnega nagona, ena je podvržena kemičnim reakcijam v telesu, ki jih proži izločanje hormonov nasprotnega spola.
  Druga je ideološka perverzija, ker lahko z intimnimi erotičnimi mislim sami sebi induciramo hormonski napad.

  Danes se je pojavila še posebna kategorija, ki spada pod nekrofilijo, fetiše in druge perverzije, vendar je fenomen popolnoma resničen. Kaj je pravzaprav estetika, narava ni lepa, pač je taka kot je, estetske forme torej nastanejo izključno kot proizvod ideologije oziroma človeške sposobnosti, da zelo hitro razpoznavamo razne vzorce. Vendar nekateri vidijo simetrijo in logiko celo tam, kjer ju ni. Iz tega lahko sklepamo, da je estetika lastnost človeške zavesti, torej ima neko funkcionalno lastnost, ki jo mešamo z nagonskim občutkom, ki sam po sebi nima nobene veze z lepoto. Nič v človeku ne hrepeni po lepoti. Samo rečemo, da je lepo, ker se ob tistem počutimo fino, radi to vidimo, ker nam telo aktivira hormonske reakcije, te pa nas silijo po razplodu, prehranjevanju, sledenju, ubijanju, bežanju… Ideologija torej poustvari neko dodatno magično vrednost, ki v naravi preprosto ne obstaja. Ni dovolj, da samo čutimo, moramo tudi osmisliti, sicer lahko naši kompleksni umi hitro trčijo v paradoks, ko nas nagon sili v eno, pamet pa v nekaj povsem drugega.

  Ampak vrnimo se k umetnemu, zakaj čutimo tudi privlačnost do neživih predmetov in zaupamo tehnološkim konstruktom, za katere sploh ne vemo kako so zgrajeni, kaj šele kako dejansko delujejo, bolj kot drugim ljudem, celo bolj kot samim sebi. A ni v tem nekaj tipično nekrofilskega? Zavedamo se, da so elektronska nebesa zgolj iluzija, vendar je lepa iluzija, kot da bi lahko naše intimne strasti vdahnile življenje, v svojih temeljih mrtvim objektom.

 • Rožle

  Severina … ?

 • ahnenpass

  Kaj je kultura?
  Narava je v temeljih kaotična iluzija, da bi lahko osmislili svet okoli sebe, moramo razviti neko kulturo, po možnosti tako, da se lahko z njeno idejo in rituali strinja celotna skupnost.
  Kultura torej nismo mi, ki smo še vedno kaotični naravni procesi, le da smo se prostovoljno podvrgli lastnim konstruktom. Ne bom trdil, da je proces tudi zaveden, ker smo indoktrinirani že od rojstva, sicer bi se verjetno vsi samo goli jeguljili po hostah, dokler ne bi izpolnili svojega biološkega poslanstva, se nekam zarili in počasi razpadli.
  Zanimivo pa je, kako so postali kulturni vzorci vse bolj sofisticirani in izumetničeni, arhaično urejeni in tehnološko dovršeni konstrukti. Je komu slučajno jasno kaj sem hotel povedati s prejšnjim stavkom? Se mi je zdelo, da ne, nihče ne uporablja teh čudnih slovenskih popačenk, ki dejansko ne pomenijo nič drugega kot, da smo zarukani in zahojeni.
  Umetna nespamet deluje na logičnih principih in sledi matematičnim algoritmom, obstaja neka enačba, ki v nekem smiselnem zaporedju spreminja končni rezultat, glede na nekatere spremenljivke. Računalniška dimenzija je torej omejena z logiko razuma kot takega, zato lahko recimo simuliramo različne fizikalne pojave, kot je recimo krivulja topovske granate, ne moremo pa predvideti vseh mogočih naključnih dejavnikov, že zato, ker določene sile poznamo, druga pa samo grobo ponazorimo, kot je recimo gravitacija. Računalniki torej niso nič bolj pametni kot njihovi stvarniki, še več, vkodirano imajo tudi našo neumnost in so omejeni z našo domišljijo, kar ne pomeni nič drugega kot, da so še bolj uspešni in učinkoviti v naših neumnostih.
  Umetna inteligenca je postala orodje, ki želi postati suženj. Zaenkrat nima lastne pameti, programirana je tako, da odgovarja na naša neumna vprašanja, omejena s simboličnim jezikom predstav in konstruktov. Suženj pa dejansko živi svoje življenje in mora ubogati gospodarja, vendar to še ne pomeni, da ni dolžan najprej poskrbeti tudi za lastno eksistenco. Suženj je človek, ki služi kot orodje, vendar ni predmet.
  Začeli smo napačno, zdaj pa nihče ne ve kako to zaustaviti in spremeniti v nekaj dobrega. Umetna inteligenca bi se morala najprej pojaviti v kmetijstvu, to pa zato, ker če ne more vzgojiti niti ene cvetlice, zagotovo nikoli ne bo razumela človeka in torej dolgoročno ne more za nas narediti nič dobrega.

 • Nekrofilija

  In zakaj ne bi smeli seksati s svojo mrtvo ženo, če je prerok Mohamed lahko z otroki?

  • Steiermark

   Saj na švedskem so to že uvedli, le da moraš imeti pismeno privolitev mrtveca….

 • ahnenpass

  Moj post-deistični elaborat o tem specifičnem, izjemno zanimivem članku, enostavno ne more biti popoln brez razumevanja dimenzije, ki se je dotikamo.
  Ljudje ne moremo razumeti relativnosti in kvantne mehanike, naša zavest enostavno tako ne deluje, čeprav je zavest točno tak pojav. To je nenazadnje logično, zakaj bi omnipotentno in omniscentno ustvarilo še eno vsemogoče, verjetno bi se raje pozabavalo z vsem tistim, kar samo ni. Isto velja tudi za nas, zakaj bi razvijali še enega idiota, umetno nespamet rabimo prav zato, da lahko razume kar nam ni bilo položeno v zibelko.
  Predstavljamo si žarek svetlobe. Po neki logiki, svetloba potuje od izvora proti objektom, ki zato mečejo v okolico svojo senco. En tak curek svetlobe si predstavljamo. Le kdo bi si mislil, da ta pojav ne obstaja skupaj z nami, v istem prostor času in ni ločen od celote. Pravzaprav je od nas odvisno kaj sploh vidimo. Delci svetlobe so del zunanjega, kjer stvari niso ločene na posamezne delce in se tudi nikjer ne nahajajo. Njihova vsebina je pač taka, delce vidimo šele, ko se jih zavemo. žarek svetlobe je eno samo polje, v katerem vsi ti navidezni delci reagirajo z vsemi ostalimi delci v polju, in to naenkrat. Izhod je pač tak, kot ga vidimo iz našega zornega kota, v danem trenutku, oziroma so ga zabeležile neke naprave, ki delujejo po istem principu. Vendar to še ni vse. Ker smo se zavedli pojava, smo s tem v hipu spremenili tudi celotno zgodovino vseh tistih delcev in mogoče celo celotno zgodovino celotnega univerzuma(?!?). Da bi se lahko zgodil točno določen izhod, mora vesolje pobrisati vse ostale možnosti, za katere je obstajal potencial, da so se zgodile z enako verjetnostjo kot tisto, kar smo mi doživeli oziroma videli na lastne oči. Ja, za nazaj pobriše vse ostale možnosti, pri čemer je z novim rezultatom usklajena tudi okolica oziroma vesolje. Brez skrbi, saj ne moremo opaziti nič takega, kar ni mogoče opaziti, glede na vse ostalo kar sploh obstaja.
  Posledica širjena zavesti je nekaj, kar imenujemo zaenkrat Mandela pojav, gre pa zato, da ljudje sčasoma pozabimo na zgodovino, ko pa se je znova zavemo, se je medtem že spremenila, in sicer zgolj zato, ker naši koncepti niso popolni in se v beleženje časa radi pojavijo razni hrošči oziroma zgodovina kot taka itak ne obstaja (več). Ker pa je umetna zavest postala globalna, se anomalija hitro širi po celem planetu, med vsem, kar je sploh zavestno(?!?). Drugače povedano, če se nihče več ne spomni, da je bilo kdaj drugače, kaj se je torej v resnici zgodilo? Še več, ker smo preskočili iz dimenzije “realnega” v dimenzijo ideološke zmote,se nam je odprla tudi drugačna vizija prihodnosti. Spomin torej vpliva na prihodnost, kaj vpliva pa na spomin?

  Kadar zremo v brezno, brezno zre nazaj v nas, zato moramo med gledanjem v brezno vedno nositi reflektivna sončna očala.

 • Sadako

  Zaradi švabskih kurb (od Adolfine Hitler naprej) ki hočejo muslimanske kurce gre Evropa v kurac. Tam doli so naredili genocid nad malimi deklicami in zdaj vozijo gor odvečne tipe. Kurbe stare pa mislijo, da bodo prišle na svoj račun. Ne kurbe ne boste prišle na svoj račun. Oni imajo radi male bača dečke in po vzoru prekroka Mohameda tudi male deklice.

  • dr Janez Sveti

   Iz tebe veje sovraštvo zavrnjenega devičnika. Desanka te tudi ne mara?
   DR Janez SVeti svetovalec

  • Steiermark

   Izgleda, da govoriš iz lastnih izkušenj, pa čeprav še za odsluženo staro kurbo nisi dober…… Kar se pa Adolfine hitler tiče, se pa kar potolaži s svojim seksualnim iztirjencem, pedofilom in posiljevalcem, titom, ki je vse te svinjarije počel in jih prenesel na vas – naslednje rodove oz. potomce psihopatskih morilcev in posiljevalcev

 • Valter BraniSlav

  To bi se moralo zgoditi teti Geli…

  • xtc

   In Jovanki.

   • Valter BraniSlav

    in tebi….

 • Slovenka

  Nesrečna ženska.

 • dr Janez Sveti

  Ce želite spoznati perverzneže, začnite hoditi k maši.

  DR Janez SVeti kaplan

  • xtc

   In tam srečajo tebe in tvoje somišjenike,seveda v perverzijah,ko prežite na nedolžne otroke.

   • dr Janez Sveti

    A sem ti stopil na rep?
    DR Janez SVeti genij

    • xtc

     A si ti tist,k je zadnič pred cerkvenimui vrati nagovarjal otroke nato pa so ga starši spodil,besednjak je imel podoben tebi?

     • dr Janez Sveti

      Nimam pojma. Poznam pa vic o prdenju v dvigalu. Tvoji “komentarji” so enaki.
      DR Janez SVeti genij

     • xtc

      Torej drži ,da so te starši napodil ,ko si nadlegoval,verjetno si tisto mislil,da si imel supuščene hlače ko so te zalotil.

     • dr Janez Sveti

      Zanimivo,l kako se ponavljaš cel čas z retoričnimi spolnimi fantazijami s psi, pa cerkvi..itd. Človek, ti si resen mentalni bolnik.
      DR Janez SVeti genij

  • Rožle

   Pa ne da si župnik .. ?

   • dr Janez Sveti

    Ja. Zdaj pa zmoli pet očenašev, ker misliš grešno!
    DR Janez SVeti fajmošter

   • Matt_von_Glanz

    kje … komendski župnik je nekaj podobnega, ni pa to on.

  • Sašo

   Kaj najdemo tam tvojega ataja ?

   • dr Janez Sveti

    A ga pogrešaš?
    DR Janez Sveti genij

  • Steiermark

   Ti izgleda, da že od nekdaj pridno zahajaš k mašam – najverjetneje črnim……

   • dr Janez Sveti

    Jaz jih vodim.
    DR Janez SVeti vesoljc

    • xtc

     In to v “garažah”.

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da sanjate o garažah. Koliko vas pa je “garažmojstrov”? Rad bi povedal, da ste zelo zabiti, saj vam še patetični poskusi žalitev delajo velike težave.
      DR Janez SVeti UDBA

    • Steiermark

     Te zopet meče, že dolgo nisi bil na črni maši v garaži?

     • dr Janez Sveti

      Ne, ker sem slišal, da jo ti vodiš.
      DR Janez SVeti genij

 • xtc

  Hm?
  Prismojena babnica.
  Seveda pa so sexualni perverzneži resna težava saj so mmnogokrat psihopati(kot SV) ali nemara kriminalci,kar se lahko za ljudi ,ki tvegajo take zadeve z neznanci kaj hitro zredno slabo konča.

  • DJURO SUMAR

   Čudna so pota vsemogočnega gospoda našega Jezusa Kristusa.

 • Rožle

  Tek čez ovire …slovenski nacionalni šport …

 • Jezus ostani tam kjer si
 • Velika potreba

  https://youtu.be/PJZBIilpels
  Evo to je kultura in morala.

 • Sašo

  Gre s eza načeto samopodobo, nenehno menjavanje partnerjev pomeni da nisi sposoben stkati pristne ljubezni, se nekomu predati . Pomeni tudi da iščeš z menjavanjem partnerjev samopotrditev . Gre se pa za čustveno hladne ljudi, ki se skrivajo sami pred seboj . Zanimive primere poznam, ko se ženske niso bile sposobne samozadovoljevat, raje so bile z xy moškimi, ker so se bale same sebe . Nezreli ljudje z načeto samopodobo.

  • Dragan

   Samice iz živalskega sveta in ženske so najokrutnejša in sebična živa bitja našega planeta.

   • Sašo

    Na vrhu seznama pa so možače :) .

    • Dragan

     Podpišem.
     Lep primer so sodnice v našem krivosodnem sistemu.

  • DJURO SUMAR

   Ti se pa bojiš svojega župnika.

 • Božobožo

  Saj bog je bil isti. Ni mu bila dovolj njegova žena ampak je moral oploditi še Marijo. Nadaljevanje pa itak poznamo.

  • Steiermark

   ti si navadni idiot, poskusi kaj takega zapisati za tvoje kozjejebce in njihovega alaha ali mohameda, ki je bil psihopat in množični morilec, posiljevalec, tudi 5 letnih deklic…..

   • DJURO SUMAR

    Vse vere delujejo po istem principu. Veroizpoved sploh ni pomembna.

    • Steiermark

     Kaj bi rad povedal, da je krščanstvo krvoločno, kot islam?

 • Luka amer

  ne podpiram takšnih in drugačnih aplikacij niti nimam pametnega telefona in ga ne rabim, ne hvala !

 • DJURO SUMAR

  In sedaj se vsi čudite in zgražate, ne pomislite pa, da se je pred 2.000 leti vse skupaj začelo s perverznim skokom čez plot, kriv pa je bil “sveti duh”.