fbpx

Berlusconi srečno prestal operacijo srca. So za infarkt krive nore zabave in mlada dekleta?

Foto: epa

Silvio Berlusconi je moral zaradi simptomov srčnega napada na operacijo srca, ki jo je uspešno prestal. Po zamenjavi srčne zaklopke so ga že premestili na oddelek intenzivne nege.

Kontroverzni politik in medijski mogotec Silvio Berlusconi je nameščen v milanski bolnišnici San Rafaelle, saj je imel pred dvema dnevoma simptome srčnega napada, zato je moral na operacijo srca, med katero so mu zamenjali srčno zaklopko. Operacija je potekala brez zapletov, čez teden dni pa ga bodo že prepustili domači oskrbi.

“Bil sem zelo zaskrbljen, vendar sem bil hkrati pomirjen, ko sem prejel toliko sporočil podpore in srčnosti z vseh strani, tudi od političnih nasprotnikov,” je nekdanji italijanski premier zapisal pred operacijo na Facebooku. Dodal je še, da je lepo živeti v Italiji, kjer ima vsakdo rad vsakogar, in se vsem iz srca zahvalil za sporočila. Njegova operacija je trajala približno dve uri, zanjo pa je obstajalo 2-odstotno smrtonosno tveganje. Berlusconi bo okreval približno en mesec, piše Index.

Nekdanji italijanski premier je kljub visoki starosti za svoja leta zelo vitalen, saj v svojih vilah še vedno prireja zabave z mladimi dekleti, zaradi česar se je zapletel tudi v sodni škandal z maročansko mladoletnico Rubby Rubacuori. Njegovih ‘bunga bunga’ zabav, kot jih je javnost poimenovala, so se udeležavali številni estradniki in politiki.

M. P.