Biden nad konservativce pod krinko antiterorizma in s 40 milijoni dolarjev!

Foto: epa

Center za medijske raziskave (MRC) je razkril, da je Bidnova administracija zagnala program z nepovratnimi sredstvi Ministrstva za domovinsko varnost (DHS) v višini 40 milijonov dolarjev, v osnovi namenjenega boju proti terorizmu in zlorabljenega za boj proti konservativnim organizacijam in medijem, vključno z Breitbart News. V Sloveniji pa nečedno delo zatiranja svobodne misli opravlja Facebook cenzorka Anuška Delić, urednica portala Oštro, ki ji je očitno blizu simbolika skrajne levice.    

Ciljni program nepovratnih sredstev za preprečevanje nasilja in terorizma (TVTP) je DHS ustanovil leta 2011 za boj proti Al Kaidi, vendar ga je Bidnova administracija močno zlorabila. Program se sedaj osredotoča tudi na področje medijev in spletnih aktivnosti. Na tapeti so zlasti konservativni mediji, tudi Breitbart News, nedobičkonosna organizacija Turning Point USA in Heritage Foundation, ki so naenkrat postale neonacistične. Tekom zadnje administracije so bila v okviru programa kar 80-krat podeljena nepovratna sredstva v skupni vrednosti 39.611.999 dolarjev, poroča Breitbart.

52 odstotkov sredstev je bilo dodeljenih javnim ustanovam, 48 odstotkov pa zasebnim organizacijam. Ena od ustanov, ki je nepovratna sredstva prejela – Univerza v Daytonu – je denar uporabila za program usposabljanja, tekom katerega je ljudi seznanjala, kako so vsebine Breitbart News, Fox News, Heritage Foundation, National Rifle Association, PragerU in republikanskega nacionalnega odbora med drugim privedle do radikalizacije skrajne desnice. Konservativne organizacije so bile uvrščene v “piramido skrajne desničarske radikalizacije”.

Na dnu piramide so bile “mainstream” konservativne organizacije, povsem pri vrhu pa nasilne neonacistične militantne grupacije. Na enem od seminarjev univerze so bivšega predsednika Donalda Trumpa primerjali z genocidnim kamboškim diktatorjem Polom Potom in sugerirali, da naj bi guverner Floride Ron DeSantis želel začeti “drugi holokavst”. Na številnih drugih seminarjih je predaval Michael Loedenthal, samooklicani član Antife, ki podpira nezakonita dejanja v boju proti “skrajni desnici”. Priznal je, da številna njihova dejanja vključujejo kršitev zakona. Loedenthal je enega od seminarjev celo izkoristil za spodbujanje cenzure in finančnih črnih list.

Ne pustimo se zavesti raznim “preverjanjem dejstev”
Pojasnil je, na kakšen način “antifašisti” pritiskajo na platforme, kot so “GoFundMe, Patreon, PayPal, Venmo”, da konservativcem zavrnejo sodelovanje. Bidnova administracija finančna sredstva, namenjena boju proti terorizmu, namenja za boj proti domači politični konkurenci. Republikanska večina v kongresu je postala pozorna na trend in ustanovila odbor zvezne vlade za oborožitev, da bi raziskal in predlagal rešitve. Tudi predsednik predstavniškega doma Kevin McCarthy (R-CA) je ukrepal in se zavzel za zmanjšanje financiranja organizacij, uporabljenih za cenzuro konservativcev, vključno z NewsGuardom in Globalnim indeksom dezinformacij (GDI).

Za “glajhšaltungo” slovenskega dela Facebooka skrbi urednica portala Oštro Anuška Delić, ki se rada kiti s simboli skrajne levice (Foto: Twitter)

Levičarska propagandna mašinerija pa ne počiva niti v Sloveniji. Tudi pri nas se poslužuje najbolj subtilnih trikov, da bi prelisičila naivne. Spomnimo, da se je zadnja leta po svetu močno razpaslo t. i. “preverjanje dejstev”. Hkrati je zelo narastlo število strokovnjakov za “dezinformacije”. Gre za del levičarske globalne agende utišanja vseh motečih mnenj. Pojav je močno prisoten na družbenih omrežjih. Za “glajhšaltungo” slovenskega dela Facebooka skrbi urednica portala Oštro Anuška Delić. Gre za aktivistko, ki svojih skrajnih stališč ne skriva. Portal Oštro pa je idejni podaljšek agende Georgea Sorosa. Več tukaj.

Domen Mezeg