fbpx

Bizarno: Prek državne televizije Maročani pokazali, kako zakriti sledove nasilja v družini

Foto: Printscreen/YouTube

Spomniti želimo na eno izmed norih zgodb, ki so jo prezrli številni mediji. CNN je novembra lani poročal o tem, kako je maroški televizijski program skušal predstaviti nasilje v družini kot nekaj normalnega in dopustnega, in sicer tako, da so v oddaji nagovorili gledalce, kako s pomočjo ličil uspešno prekriti modrice. 

Televizija v državni lasti se je dotaknila sporne tematike s tem, ko je v oddaji pokazala, kako maskerka uspešno prekrije modrice ob očeh in na licih modela.

Vizažistka nasmejano prikazala, kako zakriti sledove nasilja
Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami je vizažistka nagovorila gledalce in nasmejano dejala, da bo zato, ker gre za zelo bolečo in žalostno temo, pokazala, kako uporabiti ličila, da ne bo sledov zaradi pretepanja. “Gre za temo, o kateri nimamo poguma, da bi o njej razpravljali.” Vizažistka je tako pokazala, kako s pomočjo korektorja zakriti modrice, ki nastanejo kot posledica tepeža.

Foto: Printscreen/YouTube

Aktiviste je razjezilo, ker je bilo več kot očitno, da je vizažistka predhodno ustvarila modrico s pomočjo ličil in s tem prispevala k normalizaciji nasilja v družini. Iz tega razloga so pripravili peticijo na strani change.org in pozvali h kazenski odgovornosti ustvarjalcev televizijskega programa. Poudarili so, da pod nobenim pogojem žrtve ne bi smele skrivati sledov nasilja z ličili, pač pa je treba nasilneža obsoditi.

Na peticijo, ki so jo oblikovali zaskrbljeni maroški državljani, so se odzvali ustvarjalci televizijskega programa in se dva dni po predvajanju sporne vsebine opravičili ter dejali, da je bilo popolnoma neprimerno in v nasprotju s televizijsko politiko, ki poudarja spoštovanje pravic žensk. Posledično je prišlo do odstranitve videa iz domače spletne strani televizije.

N. Ž.