fbpx

Bizarno: Zakonski par se prehranjuje le trikrat na teden, energija vesolja naj bi za življenje več kot zadoščala

Foto: YouTube

Mož in žena živita na strogi dieti, saj zagovarjata stališče, da je mogoče preživeti tako, da se človek prehranjuje samo trikrat na teden, in sicer le z zelenjavno juho ali sadjem. 36-letni Akahi Ricardo in 34-letna Camila Castello, ki živita med Kalifornijo in Ekvadorjem, trdita, da sta pozabila na to, kakšen je občutek lakote, in izpostavljata prepričanje, da lahko ljudje preživijo le s pomočjo energije, ki obstaja v vesolju in v njih samih. 

Mati dveh otrok je celo med svojo prvo nosečnostjo prakticirala način prehranjevanja, pri katerem je zaužila netekočo hrano le petkrat v teku devetih mesecev. “Ljudje lahko brez težav zdržijo brez hrane, dokler so ti povezani z energijo, ki obstaja v vseh stvareh, in dihajo,” je povedala Camila.

“Kar tri leta z Akahijem nisva jedla ničesar, sedaj pa jeva le občasno, tako kot da bi bila v socialni stiski,” je dejala Camila in dodala, da je razlog za to preprost  želita zaužiti le okus sadja. Kljub temu da med nosečnostjo ni pojedla ničesar, je s pomočjo svetlobe preživela, njeni testi krvi med nosečnostjo so bili brezhibni, rodila pa je zdravega dečka, je razkrila.

Camila je povedala, da se zaradi tovrstnega načina prehranjevanja počuti veliko bolj zdravo in veselo, in dodala, da ji je ta dieta pomagala uravnati težo in odpraviti vse simptome PMS-ja. Par, ki o tovrstnem načinu življenja poučuje tudi druge, izpostavlja, da ima zaradi tega precej nižje življenjske stroške kot večina drugih družin, kar jim omogoča, da lahko privarčevani denar namenijo za potovanja in skupno družinsko raziskovanje.

Foto: YouTube

Bretarijanizem jima je predstavil skupni prijatelj
“Ta način življenja nama je pokazal, kaj želiva v življenju,” je povedala Camila in dodala, da bretarijanizem lahko prakticira prav vsakdo. Camila in Akahi sta se spoznala leta 2005 in se poročila tri leta kasneje, z  bretarijanizmom pa ju je po navedbah Daily Maila seznanil skupni prijatelj, medtem ko sta potovala po Južni Ameriki.

Foto: YouTube

Zakonca sta vegetarijanca že vrsto let in sta iz surove in veganske diete prešla na sadno dieto. Marca lani sta se po ustreznih pripravah soočila z 21-dnevnim bretarijanističnim procesom, za katerega je značilno, da se v prvih sedmih dneh ne zaužije nič drugega razen zraka, v naslednjih sedmih dneh pa se zaužije nekaj vode in razredčen sok, ki se ju uživa tudi v zadnjih sedmih dneh procesa.

Svojih otrok naj ne bi silila v dieto
Po rojstvu sina se je par sicer nekoliko umiril z namenom, da bo imel sin možnost zaužiti obrok v okviru družine, pri čemer je potrebno omeniti, da gre za prehranjevanje v majhnih količinah. Med drugo nosečnostjo je Camila sicer jedla koščke sadja in zelenjave, a je bilo to veliko manj hrane, kot je priporočeno za nosečnice. Sedaj se par prehranjuje trikrat do štirikrat na teden in izpostavlja, da svojih dveh otrok ne sili v bretarijanizem.

Foto: YouTube

Trdita, da ne poznata občutka lakote
“Nikoli ju ne bi poskusila spremeniti,” je dejal Akahi in dodal, da želita, da njuna dva otroka jesta, kar želita, ne glede na to, ali bi šlo za sokove, zelenjavo, pico ali sladoled. “Želiva, da raziščeta različne okuse in imata zdrav odnos do hrane, medtem ko rasteta,” je dejala Camila in dodala, da njeno prehranjevanje ni več vezano na lakoto, kot je to veljalo v preteklosti. “Sploh se ne spomnim več, kakšen je ta občutek.”

N. Ž.