fbpx

Black Lives Matter želeli prikazati smrt temnopoltega kot nov rasni zločin, toda v resnici je storil samomor

Robert Fuller. (Foto: Posnetek zaslona/ Twitter)

Izgredniki gibanja BLM hočejo izkoristiti samomor 24-letnega afroameriškega prebivalca Roberta Fullerja za nov obračun s policijo. Kljub temu, da je policijska preiskava, ki nakazuje na Fullerjev samomor še vedno v teku, jezni člani gibanja BLM vidijo v njegovi smrti nov rasističen izpad uperjen proti temnopoltim.

Desetega junija 2020 je pred mestno hišo v Palmdelu v Kaliforniji umrl 24- letni temnopolti Robert Fuller. Policija je v dosedanjem delu preiskave ugotovila, da je umrl zaradi samomora, ko se je obesil z ameriško zastavo na drevo pred mestno hišo. A žal to ne prepriča protestnikov in izgrednikov gibanja BLM, ki si želijo novega razgrajanja proti organom pregona. V akcijo iskanja resnice se je vključila tudi slavna starleta Kim Kardashian West, ki poziva k podpisu peticije v podporo umrlemu Fullerju.

Po poročanju RT je k umirjanju strasti vseh vpletenih pozval tudi župan Palmdela Steve Hofbauer, saj si želi čim prej umiriti naelektreno vzdušje med predstavniki lokalne policije in protestniki. Le-ti širijo lažna sporočila, da se je zgodil nov rasni zločin nad nedolžnim predstavnikom afroameriške skupnosti.

Preiskava bo pokazala vse podrobnosti, a sledi na drevesu kažejo, da ni prišlo do fizičnih stikov
Policija je sprva trdila, da v bližini ni varnostnih kamer. To jim je hitro dokazal novinar lokalnega časopisa, da se v bližini kraja dogodka nahajajo štiri varnostne kamere. Strokovnjaki, ki so si ogledali prizorišče zločina trdijo, da na omenjenem drevesu niso našli nobenih sledi boja. S to trditvijo pa zanikajo besede jezne množice, ki si želi le novega razgrajanja in prilivanja krvi po ameriških ulicah.

Luka Perš