Bo korupcijski škandal zrušil vlado prijatelja Tanje Fajon Zaeva? Boki 13 iz zapora grozi z dokazi proti njemu: “Če me obesite in to skušate prikazati kot samomor, če me boste pretepali, mučili in ustrahovali, vam takoj lepo povem, da nikomur ne bo prizanešeno!”

Zoran Zaev in Boki 13 (Foto: posnetek zaslona)

Makedonska afera, v kateri so ujeli tv voditelja Bokija 13 pri sprejemanju podkupnine od milijonarja Kamčeva, dobiva nove razsežnosti. Boki 13 naj bi namreč po svojih besedah posedoval dokaze proti premierju Zaevu. Ta je dober prijatelj Fajonove, na oblast pa sta ga s skupnimi močmi nastavila Soros in Merklova.

Afera s podkupovanjem in izsiljevanjem v Makedoniji dobiva nove in nove razsežnosti. Srbski Kurir tako danes poroča, da naj bi aretirani televizijski voditelj Bojan Jovanovski, znan kot Boki 13, zagrozil, da bo v primeru, da se mu kaj zgodi v zaporu, padla vlada koruptivnega premiera Zorana Zaeva: “Če me obesite in to skušate prikazati kot samomor, če me boste zdaj tukaj pretepali, mučili in ustrahovali, vam takoj lepo povem, da potem ne boste rekli, da niste vedeli, nikomur ne bo prizanešeno!” Po svojih trditvah naj bi imel dokaze proti državnemu vrhu iz prve roke, vsi pa naj bi bili na varnem, na več različnih krajih, med drugim pri njegovi mami.

Videoposnetek ujel Bokija 13 pri sprejemanju podkupnine, ta je bil po vsej verjetnosti le posrednik
Kot smo na Nova24TV že poročali, makedonska posebna tožilka Katica Janeva postaja vse bolj znana tudi zunaj makedonskih meja. Italijanski časopis La Verità je namreč objavil videoposnetek, v katerem lahko vidimo, kako Boki 13 odhaja iz hiše Jordana Kamčeva s torbo, polno denarja. Ločen zvočni posnetek razkriva, da je Boki 13 Kamčevu zagotavljal, da makedonska specialna javna tožilka Katica Janeva ne bo uporabila pravnih možnosti, ki jih ima proti Kamčevu, in mu bo dovolila, da izstopi iz hišnega pripora. Posnetek je dokazno gradivo proti tožilki Janevi in potrjuje, da je Kamčev plačal veliko podkupnino Bokiju 13, tesnemu sodelavcu tožilke Janeve, in v zameno pričakoval, da bo ugodno obravnavan v primeru pranja denarja, ki ga je zoper njega sprožil specialni tožilec.

– V ponedeljek boste svobodni, se sliši Boki 13, ko govori Kamčevu.
– Dobro, odgovori Kamčev.
– Najkasneje v torek, verjetno. Vrhovno sodišče vas bo izpustilo.
– Vrhovno? To ne more priti na vrhovno sodišče do ponedeljka.
– Bo. Specialno tožilstvo ne bo uporabilo izrednih pravnih sredstev, ne bo storilo ničesar.
– In pritožbeno sodišče?
– Seveda, pritožbeno sodišče bo vašo zahtevo zavrnilo. Na to odločitev se boste pritožili, pripravljeni boste. Na vrhovno sodišče se boste pritožili kot na drugostopenjsko sodišče. Svet bo samodejno ukrepal, Katica ne bo uporabila nobenih izrednih pravnih sredstev, ki bi lahko preložili odločitev, do ponedeljka ali torka pa boste prosti, je dobro pripravljen Boki 13 povedal Kamčevu.

V ozadju se sliši še en ženski glas, ki se strinja z razpravljanjem.

Omenjen zvočni posnetek je nastal 20. februarja 2019.

Videoposnetek dokazuje vpletenost posebne tožilke Janeve v zadevo
Video prikazuje torbo z denarjem, s paketi bankovcev za 500 in 50 evrov. Video pokaže tudi Bokija 13 in njegovega sostorilca Zorana Mileskija, znanega kot Zoki Kiceec, ki zapuščata Kamčevo hišo s torbo denarja v roki. Nadaljnji posnetki razkrivajo dva, ki se sprehajata do svojega avtomobila. Zvočni posnetki, ki jih je objavila La Verità, potrjujejo obtožbe zoper Bokija 13 in Kicheeca, ki sta bila aretirana pred tremi tedni zaradi suma, da sta od poslovneža skupaj vzela 1,5 milijona evrov podkupnine – očitno od Kamčeva. Glede na obtožbe so Kamčevu obljubili, da bo Boki 13 uporabil svoje zveze s Janevo, da Kančevu omili kazen v obtožnici glede pranja denarja v vrednosti 11 milijonov evrov, ki jo je Janeva sprožila novembra 2018.

Janeva bo na položaju posebne tožilke ostala, dokler Zaev ne določi zamenjave
Kamčev je bil priprt, nato so mu odredili hišni pripor, Boki 13 pa je obtožen, da je zahteval začetnih osem milijonov evrov, da bi se zadeva zoper njega umaknila. Dogovorjeni znesek je bil nato znižan na 6 milijonov evrov, od tega je bilo 1,5 milijona že plačano. Kamčeva in še nekaj drugih obtožencev je v omenjeni zadevi vrhovno sodišče marca 2019 izpustilo iz hišnega pripora, natančno tako, kot v posnetku napoveduje Boki 13. Ugotoviti bo pa še potrebno, ali je bila ta objava posnetka posledica nedelovanja tožilke Janeve na zadevi, kot pravi Boki 13. Videoposnetek in zvočne posnetke je La Verità dobila nekaj tednov po tem, ko so bili s strani odvetnika žrtve vloženi pri tožilstvu za pregon organiziranega kriminala in so prvič javno dokazali vpletenost Bokija 13 ter sodelovanje posebne tožilke Janeve, po vsej verjetnosti pa je vpleten tudi politični vrh. Pomenljivo je tudi, da je sin Janeve eden izmed vodilnih v dobrodelni organizaciji, ki je registrirana na ime Bokija 13, kar je še poslabšalo njen položaj. Zato je pri kabinetu podala ustno odstopno izjavo, a na svojem položaju naj bi vseeno ostala, dokler  Zaev ne določi zamenjave.

Foto: printscreen

Zaeva na oblast družno nastavila Soros in Merklova
Pri vsem tem je ironično, da lahko politična kriza, ki so jo sprožili videoposnetek in prisluhi povzroči, da Zaev odide na enak način, na kakršnega je prišel na oblast. S skupnimi močmi sta ga namreč nastavila Angela Merkel in George Soros. Merklova je s pomočjo lokalnega hčerinskega podjetja Deutsche Telekom prestregla na tisoče ur telefonske komunikacije med člani tedanje konservativne vlade VMRO-DPMNE, transkripte pa je predala direktno v roke Zaeva, da bi mu omogočila vzpon na oblast, nato pa bi z njim manipulirala, kot bi želela. Laris Gaiser pri La Verità nadalje navaja, da je bilo to usklajeno z dejanji Sorosa, ki je v tem času financiral proteste proti konservativni vladi. Stranka VMRO-DPMNE je vseskozi izpodbijala verodostojnost transkriptov zvočnih posnetkov, ki jih je posedoval Zaev in metod, s kakršnimi so jih pridobili.

Zoran Zaev in George Soros (Foto: Facebook)

Makedonija pod Zaevovim vodstvom propada
Evropska unija je nato prek svoje visoke predstavnice za zunanje zadeve Federice Mogherini zahtevala vzpostavitev posebnega tožilstva, ki bi se ukvarjalo s temi gradivi in obtožbami, povezanimi z njimi. Na mesto posebne tožilke je bila kot kompromis nastavljena do tedaj javnosti neznana Janeva, kateri je Zaev izročil vso zahtevano dokumentacijo. Janeva je nato pričela s procesi, ki so za zapahe spravili številne politične predstavnike, med drugim nekdanjega vodjo obveščevalne službe Saša Mijakova, ki je bil povezan s predhodno vlado. Po izvolitvi Zaeva za predsednika vlade je sledila sprememba ustave po volji Grkov in Makedonija se je preimenovala v Severno Makedonijo. Da bi izrazil dvom v legitimnost odločitev Zaevove socialistične vlade in političnih zlorab posebnega tožilstva, je predsednik republike Gjorgje Ivanov zavrnil podpis zakonov, ki bi spreminjali ustavo. Aprila je bil nato izvoljen socialistični predsednik Stevo Pendarovski, ki je brez zadržkov pričel podpisovati zakone vladne koalicije, Makedonija pa od takrat dalje pospešeno propada!

Rok Krajnc

 • Dragan Krstič

  Kdo pa je to Zaev pravi fajonka. Poznam samo ministra Zajca.

 • Olga101

  Kapo dol pogumnemu TV voditelju!! Tudi mi NE dovolimo, da nas ustrahujejo murglo-sorosovi plačanci in lutke!! Borimo se ZA svobodo govora!

  • črnaovca

   Čuij ko so nekateri raziskovali orožarske posle so jim vdirali v hiše in sredi noči dobivali so čudne klice po telefonu. Frangež je napisal knjigo v kateri je dosti gradiva da bi ga lahko kdo tožil pa so vsi lepo tiho in tako bo na koncu v Makedoniji. Slak je včasih marsikaj načel in razkril, danes je lahko vesel da sme brati poročila pozno zvečer-

   • Dada

    Čuj, ovca, gliha vkup štriha, da ji ne zlezeš tja, kamor sonce ne more posijati…..štriha

 • RATATA

  VI:
  #Laris Gaiser pri La Verità nadalje navaja, da je bilo to usklajeno z dejanji Sorosa, ki je v tem času financiral proteste proti konservativni vladi.#
  Super no!
  Končno!
  Panevropa pika si, sotrudnik Kalergijevega plana, katerega sotrudno izvaja Soros in katere predsednik je prav ta Gaiser (nasledil je F. Bučarja – po Rosvitino očeta slovenskega naroda!!, prijatelja Otta von Habsburga – tudi izvajalca Kalergijevega plana), ki zdaj Sorosa omenja….!
  Le dva konca skupaj bi želel, da mi kdo zveže in mi pokaže, da mu je stvar jasna!
  No, lahko gremo pa tudi iz drugega konca in preverimo kdo vse so bili pri papežih v Vatikanu….. “

 • Dada

  Yelow pages ali lažnivi kljukec, ha,ha,ha. SDS se ne more znebiti rumenega tiska ali po domače, vse napišemo, drugi naj preverjajo resnico, če se jim da.

  • šrauf

   O Dadice ,ali mi napraviš uslugo in preveriš obstoj ene klinike v Avstraliji?

   špegu press

   • Dada

    Ni treba, samo prečitaj naslov članka in primerjaj vsebino članka, pod pogojem, da si pismen, in ti bi jasno o čem govorim. Če si podpornik SDS, ti ni potrebno nič primerjati, ker članek v tem primeru sploh ni pomemben, važno, da se pljuva.

    • šrauf

     Dadice, s tvojim zrcalcem je nekaj narobe. Drugim ga nastavljaš,v njem pa uzreš sebe.

 • Olga101

  Hanzi že dela Kucan-Goebbelsov agitprop za nezakonite migracije in to tako, da kaže ljudi, ki so ZAKONITO prišli v državo, se integrirali in delajo!??? Manipulacija na kvadrat!

  • Dada

   V stranki SDS je bil “””Goebbelsov”””…….

   • WISKY 1000

    ti pa za šporhet južno kuhat butara rdeča komunajzarska…….

    • Den456

     Leftarda dadaistična tudi kuhat ne zna. Značilno za leftarde zna samo vrteti zblojeno gofljo.

     • šrauf

      To pa novš govoru! Dadice je lep primer emanCIPAcije kombinatk.

     • Dada

      Očitno kažeš izkaznico SDS, torej si gnoj, Vzgled si dobil kar pri šefu, ki se na sodiščih zagovarja in je tudi obsojen, zaradi “lepega obnašanja”.

    • Dada

     HA, ha, a ti je whiskeya zmanjkalo…. Šnopsa si kupi, je ceneje, pa dlje ti bo držalo. Tako se pijanci tolažijo, ko nastopi alkoholna kriza.

   • Olga101

    Saj dobite deset divjakov v oskrbo, brez skrbi! Vzeli vam bodo hišo in vas “hvaležno” spravili v dom!

    • Dada

     Nepotrebna panika v SDS. >Nič ni bilo kot so poslanci SDS lagali celi SLO.

   • mici

    to pomeni, da si tudi velika opravljivka, iz nič začneš udrihati po stranki SDS, pa brez zamere. Človek nehote pomisli, da si dobro plačana za to.

    • Dada

     Samo prečitaj naslov članka in primerjaj vsebino članka, pod pogojem, da si pismena, in ti bi jasno o čem govorim. Če si podpornica SDS, ti ni potrebno nič primerjati, ker članek v tem primeru sploh ni pomemben, važno, da se pljuva.

 • WISKY 1000

  narava res ni včasih pravična,da takšni tlačijo zemljo.

 • Olga101

  Spomnimo se palestinskih “žrtev”, ki so se krohotale pod rjuhami, ko so levičarski mediji manipulirali z palestinskimi “žrtvami”…

 • Franc Šink

  Tako je to če imajo kurbe in pedri oblast v rokah.

 • Den456

  Na svetu ni niti ene države, ki bi se pod socialisti (beri prebarvanimi komiji) razvijala. Miselnost teh skrajnih leftardov vedno vodi v propad. Oni bi samo grabili po denarju, ki ga pošteni ustvarijo s svojim delom. Ko poštenim denarja zmanjka, jim oko požrešno pade na njihovo lastnino. Ideja Meseca in njegovih mesečnikov o podržavljanju, je samo začetek. Kasneje bi s koruptivno nagrabljenim denarjem tajkunizirali kar bi podržavili. Ponavljajo stare modele, vendar smo jih ljudje spregledali. Sicer pa naj mi kateri leftard pove, katera tovarna ali podjetje, ki so ga v dobi njihovega totalitarizma podržavili, ni propadlo.

 • Dada

  V času dopustov, kislih kumaric, se rado zgodi, da novinarčki, sploh iz vrst SDS, pišejo kar tako, v tri krasne. VAŽNO, DA SE PLJUVA.

  • ZatonMesecnikov

   Pljuvanje po tleh je civilizacijski dosežek balkanskih držav, ki ga slovenci pred letom 1918 niso poznali, Dadice….

 • xtc

  Seveda je saj šmuglajo ilegalce čez mejo kaj lažrš bebo.

 • xtc

  Komunistični izdajalci in koruptneži bodo padli tudi v SLo bo sleje kot preje taka afera samo zategne še.

 • Garbage man

  Pravijo Američani, to se ne moreš izmislit: Levičarji + degeneriki+slovenski levičarji+ Sorosev denar …….evola

 • GverilaStyle

  pedr zraven pedra…..zgleda da se splača kurce po ustih vlačit

 • totex39

  Sedaj se res vidi, da je denar sveta vladar, kajti vse bivše jugoslovanske republike plavajo v koruptivnih motnih vodah.

 • ZatonMesecnikov

  Vsaka stranka, direktna naslednica Komunistične partije, je v osnovi pokvarjena, Pavliha.

 • KAPIBARA

  Pa kašni je to pšderisanej, držati obremenilne dokaze, in se na ta račun bogateti – torej sodeluješ s kliko…
  Predno je šel v prejem podkupnine, bi to moral dati obremenilne dokaze na videlo..

 • Big Dick Tony

  Nepomemben prispevek…zato ga ne bom komentiral.

 • šmentanamuha

  Vse, česar se dotakne Soroseva roka, je obsojeno na propad. Kdor prejema njegov umazan krvavi denar, si je sam napisal sodbo.

 • tretjerazredni

  Lepo, da se je Boki pohvalil z izsiljevalskim materialom, najprej bo trpel v zaporu, potem ga znajo pa še res pospraviti, sicer lahko on uniči njih. Zakaj ni dokaze uporabil že takoj, ko so ga zajeli, potem bi ga morda spustili, v zameno za molčečnost.
  Vsi tako rečejo, v resnici tisti, ki naj bi jih prizadeli dokazi, točno vedo kaj Boki ve in ne ve, če sploh obstaja kaj takega, kar bi jim lahko škodilo. Saj bo, počasi se bo navadil zapora in začel razmišljati pet minut naprej, kaj bo trenutno najbolj rabil. Čez čas bo razmišljal o svojih prikateljih in vplivnih znancih popolnoma drugače, nihče ga ne bo prišel obiskat, mogoče so ga imeli vsi skupaj dovolj in so ga spokali, en amater in revež pa menda že ne bo ustrahoval cele mafijske države.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!