Bo nova knjižna uspešnica končno razkrinkala zlagano podobo Hillary Clinton?

Foto: epa

Raziskovalni novinar in avtor uspešnic Edward Klein je v Breitbart News objavil platnice nastajajoče knjige o Hillary Clinton z naslovom Guilty as Sin (Kriva, prev. avt.), ki je ugledala luč sveta pred nekaj dnevi in bo razkrila tudi tiste škandale, ki so jih do sedaj uspešno skrili pred javnostjo.

Edward Klein je do sedaj napisal ljubezenski roman o Johnu in Jackie Kennedy (All Too Human: The Love Story of Jack and Jackie Kennedy), knjigo The Kennedy Curse (Kennedyjevo prekletstvo, prev. avt.) in The Truth about Hillary (Resnica o Hillary, prev. avt.). Je bivši urednik in direktor The New York Times Magazina in sourednik Vanity Faira.

Kako je dobil inspiracijo?
Direktor FBI, James Comey, je julija objavil vest, da Hillary Clinton ne bo obtožena zaradi malomarnega ravnanja z zaupnimi informacijami, zaradi česar je ameriška javnost osupnila. Ali se bo Clintonova, ki se srečno izogiba škandalom, spet uspešno izognila pravici? Ne tako enostavno, se je odločil raziskovalni novinar in avtor uspešnic.

Ozadje škandala z elektronsko pošto vsebuje veliko več, kot je bilo povedano na Comeyjevi tiskovni konferenci. V svoji osupljivi knjigi Klein razkriva resnično zgodbo Hillary Clinton in njenih umazanih političnih igric, ki so na robu zakonitosti.

O čem bo govorila nova knjiga o Hillary Clinton?
Klein razkriva, kaj je FBI s skupino 150 raziskovalcev res odkrila na strežniku, kako je hotel šef FBI, James Comey, dati odpoved zaradi pritiskov Bele hiše pri preiskavi in kako je preiskava kongresnikov v volilnem letu razkrila nove dokaze korupcije, ki bi jo zlahka poimenovali izdaja. Prav tako bo mogoče prebrati, katere zvijače še skrivata Bill in Hillary Clinton pri njunem obupanem boju za Ovalno pisarno. 

Pravočasna objava knjige lahko opozori naivne volivce
Gotovo bo prihajajoča knjiga razblinila idealizirano podobo predsedniške kandidatke, ki jo je med beročimi ustvarila njena avtobiografija, izdana aprila 2015 z naslovom Hard Choices (Težke odločitve, prev. avt.), saj bo razkrila temno plat predsedniške kandidatke.

A. B.