fbpx

Bolan svet: Iraškemu migrantu, ki je posilil 10-letnega dečka, zmanjšali kazen na 4 leta zapora, ker naj bila 6-letna zaporna kazen prestroga

Foto: iStock

V sosednji Avstriji je na plano prišla skrb vzbujajoča novica, da je sodnik iraškemu prosilcu za azil, ki je na dunajskem kopališču brez obžalovanja posilil 10-letnega dečka, zmanjšal kazen, in sicer iz šest na štiri leta, ker naj bi bila njegova kazen preveč stroga. Kot lahko vidimo, gre za popolnoma narobe svet. 

Dvajsetletni Iračan Amir A. je 2. decembra 2015 brutalno posilil 10-letnega dečka na dunajskem bazenu Theresienbad in s tem nagnusnim dejanjem šokiral celotno državo, po tem, ko je v svoje opravičilo zatrdil, da je šlo le za nujno spolno slo, ki jo je moral zadovoljiti.

Na prostost bo lahko odkorakal že leta 2019
Avstrijski Kronen Zeitung poroča, da bo posiljevalec na prostost prišel prej kot je bilo sprva predvideno, saj je sodnik njegovo prvotno zaporno kazen šest let zmanjšal na štiri, kar pomeni, da bo ta lahko leta 2019 že veselo korakal naokoli.

Amir A. je v Avstrijo prispel iz izključno ekonomskih razlogov in je v opravičilo posilstva nič hudega slutečega fanta dejal, da že več mesecev ni imel spolnih odnosov in dodal, da je šlo za “klic v sili”.

Kazen naj bi bila preveč stroga 
Amirjev odvetnik Roland Kier se je pritožil nad prvotno izrečeno kaznijo in kot razlog navedel, da je preveč stroga in pretirana. Postopek pritožbe je postopoma privedel do avstrijskega vrhovnega sodišča, kjer je sodnik in predsednik sodnega senata Thomas Philipp izrazil strinjanje z danimi Kierovimi stališči in povedal, da je izrečena šestletna zaporna kazen res prehuda.

Foto: iStock

Po prepričanju sodnika Philippa je štiriletna zaporna kazen v tem primeru več kot primerna, saj naj bi šlo le za enkraten incident in dodal, da iraški migrant za seboj razen tega posilstva nima druge zgodovine spolne zlorabe otrok v avstrijski državi. Poleg tega je navedel, da v tem primeru ni šlo za primer večletne zlorabe znotraj družinskih krogov, prav tako se ta naj ne bi zavedal, da bo dečku posilstvo prineslo dolgotrajne posledice. Philipp izpostavlja, da je treba v obzir vzeti tudi druge dejavnike, in sicer, da napadalec ni bil starejši od 21 let in je priznal krivdo za storjeno dejanje.

Ne gre za osamljeni primer
Mladi deček po navedbah Breitbarta trpi zaradi posttravmatskih stresnih motenj, ki so nastale kot posledica posilstva. Še zdaleč pa v tem primeru ne gre za osamljeni primer, ki se je zgodil na bazenih v Avstriji in Nemčiji. Napadi so bili namreč tako pogosti, da so nekateri v bazen prepovedali vstop migrantom, medtem ko so se lokalne oblasti in druge organizacije zavzele za vzpostavitev izobraževalnih programov, ki bi migrante odvrnili od tega, da bi še naprej napadali mlade deklice in fante.

N. Ž.