fbpx

[Video] Izigravanje pravice! V Veliki Britaniji bodo na prostost izpustili pošastno pedofilko, ki je zlorabila okoli 30 dojenčkov, čeprav bi morala biti v zaporu do smrti

Nekoč Vanessa George, zdaj Marks, pošastna britanska pedofilka, ki je zlorabila več kot 30 dojenčkov (vir: twitter)

V Veliki Britaniji bodo po desetih letih v zaporu na prostost spustili pošastno pedofilko, ki je spolno zlorabljala vsaj 30 dojenčkov v jaslicah in slike spolne zlorabe pošiljala drugim pedofilom. Sodišče jo je leta 2009 obsodilo na najmanj sedem let zapora, kar pa naj bi po stari praksi pomenilo dosmrtno ječo, toda Evropsko sodišče za človekove pravice je to ureditev razveljavilo. Zdaj se se nekoč Vanessa George, zdaj Vanessa Marks vrača na prostost, starši spolno zlorabljenih otrok pa so besni.

49-letna obsojena pedofilka Vanessa Marks se vrača na prostost, starši okoli 30 dojenčkov, ki so končali kot žrtve njenih spolnih zlorab, pa so ogorčeni. Marksova je po poročanju Daily Maila namreč končala v zaporu zaradi 64 fotografij, na katerih se je slikala, kako spolno zlorablja dojenčke v jaslicah, kjer je bila zaposlena.

Odločitev o izpustitvi pošastne pedofilke je razjarila britansko javnost, ki od britanskega ministra za pravosodje Davida Gaukeja zahteva, naj še sam preuči odločitev odbora za pogojno služenje zaporne kazni. Marksova naj bi odbor prepričala s “kazanjem obžalovanja”.

Starši še danes ne vedo, koliko otrok je bilo žrtev spolne zlorabe
Starši zlorabljenih otrok v jaslicah Little Ted’s Nursery v Plymouthu že več kot desetletje živijo z agonijo, saj ne vedo, kaj se je zgodilo njihovim otrokom. Marksova, tudi sama mati dveh najstniških hčerk, ni želela povedati, katere od tridesetih otrok je spolno zlorabljala.

Ob izreku zaporne kazni je sodnik Royce povedal, da je Marksova obsojena na najmanj sedem let zapora, a to ne sme pomeniti, da bo po sedmih letih prišla ven. “Ne morem dovolj močno poudariti, da to ni sedemletna kazen. Čisto zares ni. Za vse namene, to je doživljenjska kazen. Številni, in verjamem da vsi, ki so bili žrtve vaših grozovitih dejanj, se bodo strinjali, da to ni niti dan premalo.”

Nekdanji mož Marksove, Andrew George, je za javnost povedal, da se boji, da je njegova bivša žena zmanipulirala odbor. George se je ločil od pedofilke, ko je izvedel za njeno pedofilsko naravo. Ravno tako je zahteval od odbora, da v celoti obrazloži svojo odločitev. “Vanessa je manipulativna, je kot leopard, ki nikoli ne zamenja svojih pik. Morala bi ostati zaprta.”

Kazen bi morala biti dosmrtna
Skupaj z Marksovo sta sodelovala še vodja pedofilske naveze Colin Blanchard, ki bo lahko naslednje leto pogojno izpuščen na prostost, ter Angela Allen, ki je posilila triletno deklico. Blanchard, Allenova in Marksova so si pošiljali pedofilske fotografije preko mobilnih telefonov, izkušeni policisti pa so vsebino označili kot “zlorabo otrok v najbolj grozni in hudičevi obliki”.

Odbor vztraja, da Marksova kaže obžalovanje za svoja pretekla dejanja, v zaporu pa je obiskovala tudi tečaje, kjer so obravnavali njeno pedofilsko preteklost. Osebje v zaporu je ravno tako potrdilo, da se je lepo obnašala. To ne zanima staršev in javnosti, ki vztrajajo, da je kaj takega nemogoče oprostiti.

[Video] LGBT+P: Snapchat v sklopu kampanje “Ljubezen nima oznak” lansiral pedofilski filter “Ljubezen ne pozna starosti” in ga bil po dveh dnevih prisiljen umakniti

Nedoločene zaporne kazni so v Veliki Britaniji vpeljali leta 2005 z namenom, da zločince zaprejo za nedoločen čas, če ti ne dokažejo, da so primerni za izpustitev na svobodo. Obsojenemu na tako kazen je namreč izrečena samo najnižja zaporna kazen, ne pa tudi najvišja, kar pomeni, da je lahko v zaporu do konca življenja. Leta 2012 je posredovalo evropsko sodišče, ki je tako vrsto izreka zaporne kazni zavrnilo.

Ivan Šokić