Brez milosti: Najstnica bo tri leta in pol preživela v zaporu, ker se je nameravala pridružiti Islamski državi in se zanjo žrtvovati

Foto: twitter

Najstnica, ki je nameravala odpotovati v Sirijo, da bi lahko tam sodelovala pri terorističnih dejanjih, potem ko se je radikalizirala (in to prek spletne klepetalnice!), bo v zaporu preživela tri leta in pol.

Osemnajstletna Sandeep Samra se je spreobrnila v islam in nato vztrajala pri pridobitvi dokumentov, da bi lahko odpotovala v Sirijo, kjer bi se pridružila in žrtvovala za Islamsko državo. Sodišče v Birminghamu je razkrilo, da je Samrova zapisala: “Naj mi da Alah smrt z vzrokom.” To je zapisala na družbenem omrežju, kmalu zatem so jo aretirali.

Policija je v njenem prenosnem telefonu našla videoposnetke borcev Islamske države, ki izvajajo usmrtitve, pa tudi sporočilo, v katerem je zapisano, da se želi “pridružiti bratom”.

Želela je biti medicinska sestra
Študentka zdravstvene in socialne oskrbe je na sodišču še razkrila, kaj si je predstavljala, da bi delala v Siriji. Rekla je, da si tam želi delati kot medicinska sestra. Seveda ji sodnik ni nasedel, je pa pohvalil tako njeno družino kot tudi osebje na njeni, zdaj že nekdanji šoli, ker so v prizadevanjih za ustavitev njene radikalizacije poklicali policijo. Policisti so nato odkrili, da je Samrova v kar nekaj sporočilih na aplikacijah WhatsApp in Telegram zapisala, da namerava izvajati nasilna dejanja v podporo Islamski državi, piše Jihad Watch. Najstnico so nato spoznali za krivo pri pripravi terorističnih dejanj z načrtovanjem potovanja v Sirijo med 1. in 31. julijem 2015. Obtožnica se glasi: “Julija 2015, ko je bila stara 16 let, je s sporočili na WhatsAppu priznala, da je zagovornica Islamske države.”

J. G.

 • Antonius

  Za vzrok, da živi, sta poskrbela njena mama in ata. Ne vem, kam se še ne dorasli smrklji tako mudi, ker je s smrtjo na koncu svojega edinega življenja že itak zmenjena.
  Vsi bogovi z alahom vred so itak pravljice, ki so si jih izmislili prvinski ljudje, ko so živeli še v jamah v strahu, pred neznanim v *pamtiveku*.
  Prej, kot zapor, bi smrklja rabila en zelo dober in odkrit pogovor o vzroku, ki nas obdari z neverjetno enkratno posledico, da se v življenju počasi s staranjem spreminjamo v vzrok, da nas na koncu obišče tista one, ki žalujočim svojcem naloži žalost, bolečino in spoznanje o dragocenem, a minljivem življenju.

 • bojan

  za oprane možgane je samo doživljenski zapor

 • črnaovca

  Naj jo dajo v moški zapor jo bodo hitro spreobrnili

 • Caetano

  Dobila je vsekakor premalo. Nizke kazni v sodbah sodišč v Evropi, če do njih že pride kažejo, da se je podcenjevanje jihadistične nevarnosti že premočno ugnezdilo tudi v sodni veji oblasti.

 • Caetano

  Jihad se odvija povsod po svetu. Erdoganu trenutno nagaja vreme pri napadih na Kurde v Afrinu, čeprav so v mošejah po državi molili za uspeh jihada.

  V napadu na vojaški kamp v Maliju umrlo 14 vladnih vojakov in 17 jihadistov.

  https://www.nytimes.com/2018/01/27/world/africa/mali-army-camp-islamic-attack.html

 • šmentanamuha

  Še dobro, da ni postala medicinska sestra. Bohve kolk bi jih spravla na oni svet.

 • Asterix in Obelix

  Kako zelo je Islam spremenil Roka Žavbija. Čisto navaden fant iz naših krajev, potem pa… Raje si ne predstavljam, da je sodeloval pri tistem z odrezanimi glavami, posiljenimi ženskami, poklanimi otroki, uničenimi zgodovinskimi znamenitostmi…

 • šmentanamuha

  Tipičen muslimanski verski produkt s ploščatimi možgani. Podobne rezultate daje tudi marksistična vzgoja. rezultat so anarhistični levičarji. Isto sranje, drugo pakovanje. Takšne poškodbe na možganih so možne, ko gre za neinteligentne inferiorne osebke brez identitete. To je totalno razčlovečenje, razkroj človeškega duha.

  • Asterix in Obelix

   Islam in komunizem sta vari, ker samo verski fanatik je v imenu svojega boga sposoben pobijati tudi nedolžne dojenčke, klati in posiljevati nedolžne ženske, ki jim hočejo pomagati.

   • šmentanamuha

    Ja, se strinjam.

 • xtc

  Makak arest?
  Vislice takoj.

 • Jožef

  Pravilno je, da bo v zaporu, vendar je to ne bo spametovalo, kajti, kot vemo, se danes po zaporih vsega sveta muslimani še bolj radikalizirajo. Vsak musliman bi moral biti ves čas zapora v samici, da ne bi imel možnosti radikalizacije. Naši predvojni komunisti so bili v kraljevini Jugoslaviji v zaporih. Kazen jim ni prišla do živega, postali so še bolj zagrizeni komunisti in ves čas so se dodatno izobraževali – radikalizirali.
  Saj poznate tisto: Ja ne priznavam ovaj sud !

 • cosmosjasnovidec

  Za take obstaja samo ena enotna kazen in to je usmrtitev po lastni izbiri “električni stol,injekcija,cianid,vislice in strelski vod”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • macon

  Uboga neumna revica. Ni za v zapor, temveč za psihiatrično obravnavo. Seveda vidi, da je na zahodu vse skupaj zavoženo in zlagano, ampak alternativa res niso religiozni glavorezci, to je še večji poden kot pritlehni zahod.

  • Janez Smodis

   macon …….. Vedela je kaj dela in kam želi ni za psihiatrijo

 • Janez Smodis

  Zepret do smrti ,ker ko pride iz zapora bo ponovila dejanje