fbpx

Britanska trgovska veriga Boots pričenja s prodajo najcenejših in najhitrejših zasebnih testiranj na covid-19

Slika je simbolična (Foto: epa)

Britanska trgovska veriga Boots bo v svojem prodajnem asortimanu pričela ponujati tudi hitro testiranje na koronavirus. Test je zanesljiv v 97 odstotkov primerih, rezultati pa so znani že po dvanajstih minutah. Testiranje bi moralo biti na voljo že v naslednjih dveh tednih in upajo, da bodo lahko testiranje lahko ponudili v 200 poslovalnicah nekje do božiča. Cena testiranja bo 120 funtov, kar jih uvršča med najcenejše ponudnike zasebnih testiranj na Otoku. Pričakujejo, da bo cena z naraščajočim povpraševanjem še padla. 

Tako imenovani hitri test na koronavirus bodo uvedli v britanski trgovski verigi za prodajo izdelkov za lepoto, zdravje in z verigo lekarn, Boots. Testiranje, ki ga bodo ponujali v sklopu svojih storitev se je izkazal za zanesljivega kar v 97 odstotkov primerih, opravijo pa ga v pičlih dvanajstih minutah. V trgovski verigi načrtujejo, da naj bi bilo testiranje na voljo že v naslednjih 14 dneh, je poročal Daily Mail.

Generalni direktor Bootsa Sebastian James pravi, da je to prvi korak k množičnim testiranjem na ulici, ki bi Britancem omogočilo, da lahko normalno nadaljujejo s svojim življenjem. Trgovska veriga bo za testiranje računala 120 funtov, pričakujejo pa, da bo z naraščanjem povpraševanja padla tudi cena. Testiranja so na voljo predvsem tistim, ki simptomov nimajo, a se želijo vseeno testirati za svoj notranji mir. Za vse tiste, ki sumijo, da imajo koronavirus pa je še vedno priporočljivo testiranje na točkah Nacionalne zdravstvene službe.

Trgovska veriga Boots bo v svojem asortimanu pričela ponujati tako imenovane hitre teste na koronavirus (Foto: epa)

Trgovska veriga je za namene testiranja nabavila sto prenosnih naprav od ameriškega podjetja za diagnostiko Lumira, ki lahko poda takojšnje podatke o prisotnosti koronavirusa. Po njihovem načrtu pa naj bi jih razdelili v poslovalnici že v naslednjih tednih. Ciljni kupci naj bi v prvi vrsti bili potniki in podjetja, ki si želijo, da se zaposleni vrnejo na delovna mesta. Preizkusi bi tako ljudem omogočili, da lahko ponovno potujejo, se družijo s prijatelji in družino in, da se vrnejo na delo v prazne pisarne.

Boots kot najcenejši ponudnik zasebnih testiranj, z omogočanjem le-teh pa si želijo pokriti le stroške
Po besedah trgovske verige iz tega ne želijo kovati dobičkov, temveč si le pokriti stroške.“Verjamemo, da smo najcenejši ponudnik zasebnih testov. Menimo, da je to precej dobra vrednost v primerjavi z drugimi ponudniki na ulicah, kjer se nahajajo najpomembnejši trgovci. Tukaj se cene v povprečju gibljejo od 270 funtov na zelo dragem koncu do približno 150 funtov v spletnih klinikah,” je še pojasnil James. Cena 120 funtov krije laboratorijska testiranja tretjih oseb, kurirske storitve, digitalne storitve, plače osebja in DDV.

Od tega tedna bodo testi na voljo v desetih trgovinah v Londonu, Birminghamu, Manchestru, Edinburgu in Glasgowu. Novembra bodo dodali še petdeset poslovalnic, do konca leta pa 200, če bo dovolj povpraševanja.

Sara Rančigaj