fbpx

Britanski politični vrh izsiljuje istospolne poroke v cerkvi

Britanski premier Rishi Sunak (Foto: epa)

Britanski politični vrh uradno izsiljuje Anglikansko cerkev, naj uvede istospolne cerkvene poroke. Poleg tega širi omejitve na področju “konverzijskih terapij”

S svojo novo potezo, ki je razjezila nekatere resnične konservativce, ki so še ostali v Torijevski stranki, je vlada premierja Rishija Sunaka napovedala razširitev svoje načrtovane prepovedi “konverzijskih terapij” za homoseksualce na “transspolne” osebe, torej osebe, ki se identificirajo kot osebe nasprotnega spola, poroča Remix News

O načrtovani prepovedi se namerava politično vodstvo še temeljito posvetovati, da bi se izognili kriminalizaciji staršev, ki svojim otrokom svetujejo o vprašanjih glede spola in drugih nezaželenih stranskih učinkih nove zakonodaje. Prav tako je znano, da konservativna vlada pritiska na Anglikansko cerkev pred februarsko generalno sinodo, da bi se razpravljalo o tem, kako bi Cerkev naredila napredek glede vprašanja istospolnih razmerij. Oblasti upajo na podporo reformi na tem področju, lobirajo za uvedbo cerkvenih istospolnih porok.

Britanski politični vrh pritiska na Anglikansko cerkev za uvedbo cerkvenih istospolnih porok. (Foto: epa)

Domen Mezeg