Britanski visokošolski sindikat presegel skrajnosti: Vsakdo se lahko identificira kot “črn, invalid, LGBT+ ali ženska”

Britanski visokošolski sindikat v imenu intersekcionalnosti zagovarja pravico vsakega posameznika, da se identificra kot "črn, LGBT+ ali ženska. Na fotografiji Črni Peter (foto: EPA)

Britanski visokošolski sindikat (University and College Union) UCU je sporočil, da se lahko kdorkoli “samoidentificira” kot “črn, invalid, LGBT+ ali ženska”.

“UCU ima dolgo zgodovino omogočanja članov, da se samoidentificirajo kot črni, invalidi, LGBT+ ali ženske,” so zapisali v svoji šest strani dolgi izjavi, ki naj bi predstavljala “120 tisoč akademikov, predavateljev, trenerjev, inštruktorjev, raziskovalcev, upravljalcev, administratorjev, računalničarjev, knjižničarjev in podiplomskih študentov na univerzah, kolidžih, zapori, izobraževanju za odrasle in organizacijah za urjenje po Združenem kraljestvu.”

“UCU podpira pravico žensk (vključno s transspolniki) do varnih prostorov.” To naj bi po trditvah UCU, kakor poroča Breitbart, pomenilo tudi podporo “družbenega, namesto medicinskega modela prepoznave spola, kar bo pomagalo izzvati represivne stereotipe o spolu na delovnem mestu in družbi.”

Čeprav se je UCU v dokumentu v večji meri skliceval ravno na to, kako naj bi se imeli moški pravico identifcirati kot ženske, in ženske kot moški, pa ni umanjkala niti omemba rase.

Rasa je tako po mnenju UCU ravno tako družbeni konstrukt, in vsakdo bi moral imeti pravico da se identificira kot črn, ter da mu drugi to priznajo. Domnevati je, da enako velja tudi za vse ostale rase, ni pa znano, ali to vključuje tudi modre smrkce in zelene marsovčke.

“UCU je znotraj vsega svojega delovanja zavezan k intersekcionalnem pristopu,” so povedali. Po raziskavah inštituta Adam Smith iz 2017 naj bi bilo kar 80 odstotkov britanskih akademikov levičarjev.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  LAHKO SE IDENTIFICIRAŠ V KAR KOLI ČE SI BOLAN V GLAVO!!!!

 • pajot

  idioti.

 • Unikatna

  Hahahaha…bolano…svet drvi v popolno blaznost…

 • Andrej

  Zakaj ti tipsoni še niso odšli? Naj se identificirajo z Indijci, Pakistanci, Muslimani…. ki jih je tam že tako ali tako večina. Če se sami ne bodo identificirali jih bodo pa tanovi angleži.

 • fiat lux

  A se lahko identificiram tudi kot predsednik države?

  • mare

   Sam moraš prej postati cepec…

 • slosin

  kaj bebci, nisem zasledil, da se lahko identificiram kot belec…najbolš, da se identificirate kot invalidi, mogoče idioti…., kar zagotovo ste…

 • RATATA

  Ljubezni sladke spone
  naj vežejo vas na naš rod,
  v njim sklépajte zakone,
  de nikdar več naprej od tod
  hčer sinov
  zarod nov
  ne bo pajdaš sovražnikov!

  #Evgenika se je oblikovala kot »nauk o metodah za dosego telesno in duševno zdravega
  potomstva#

  #Neologizem »evgenika« je leta 1865 formuliral Sir Francis Galton, bratranec Charlesa Darwina.
  Galton si je prizadeval za uveljavitev »pozitivne evgenike«. #

  #Ideje, povezane s kvalitativno selekcijo potomcev, so se pojavljale že v antičnih tekstih.
  Tako je npr. Platon bil prepričan, da bi človeško razmnoževanje morala nadzorovati
  država.#

  #Tudi v Bibliji lahko beremo zgodbe, ki imajo določene »evgenične« konotacije.#

  http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:966

  https://www.youtube.com/watch?v=uMj1Dmmbm7w

 • KAPIBARA

  Taki ki se identificirajo s tem, kar niso, so na zdravljenju v plaščih, ki se zapenjajo zadaj.. in pod kontrolo pametnih

 • xtc

  Indentificirajo se kot invalidi-ja tale sindikat je cel sindikat (umskih) invalidov,ki rabijo ustrezno strokovno medicinsko zdravljenje.

 • Janez Novak

  Najbrž špricajo kaj dol iz letal prek chemtrailov, kar povzroča panidiotizem. Zanimivo pa je, da idiotizem napada najbolj profesorje in študente na univerzah, še zlasti družboslovnih smeri. To ima verjetno kaj opraviti z novolevičarstvom, ki je pravzaprav anarholevičarstvo. V ozadju pa so kot vedno plutokratski botri, ki širjenje idiotizma financirajo, ker je najlaže vladati idiotom, in se bedakom smejejo do onemoglosti. .

 • šmentanamuha

  Itak. UK je matična celica LGBTQ sranja, tko da ne presenečajo. Kmalu tudi pri nas.

 • Andrej Žalec

  Jaz sem najlepši in najpametnejši. Če kdo trdi nasprotno ali se ne strinja, je to sovražni govor! Popoldne grem na invalidsko komisijo, saj se počutim 100% invalid in potrebujem tudi pomočnico za osebno higieno. Tudi stanovanje na morju rabim, ker se v Ljubljani počutim nekoliko slabotnega.

 • Andrej Žalec

  Torej zato gredo iz EU, ker se počutijo Afričani?

 • samotoje

  Jast bom bio pa Napoleon. A lohka?