fbpx

[Video] Britanski zdravstveni minister: Do konca meseca bomo vsak dan opravili 100.000 testov na COVID-19!

Britanski zdravstveni minister Matt Hancock (foto: EPA)

Britanski minister za zdravje Matt Kancock je sporočil, da bodo v Veliki Britaniji, do konca aprila 2020 podeseterili število testiranj na COVID-19. Do konca meseca, naj bi dnevno testirali sto tisoč ljudi.

Potem, ko se je britanska vlada soočala s kritikami, da v času pandemije COVID-19 ne testirajo dovolj ljudi, je minister za zdravje Matt Hancock sporočil, da bodo do konca meseca aprila vsak dan testirali sto tisoč ljudi. Do zdaj so na dan testirali 10 tisoč ljudi.

“Kot cilj zdaj dajem 100.000 testiranj na dan do konca tega meseca. To je cilj, in odločen sem, da nam bo uspelo,” je po pisanju Reutersa povedal Hancock.

V Veliki Britaniji imajo po zadnjih podatkih 38.690 okuženih s COVID-19, 3.611 ljudi je zaradi koronavirusa iz Wuhana umrlo, medtem ko naj bi si jih 209 opomoglo. Po javnomenjskih raziskavah organizacije Ipsos več kot polovica vprašanih v Veliki Britaniji verjame, da je vlada prepozno uvedla potrebne omejevalne ukrepe.

Premier Boris Johnson je sprva vztrajal pri teoriji grajenja čredne imunosti, a si je hitro premislil, ko somu pokazali projekcije po katerih bi na tak način umrlo približno 250 tisoš prebivalcev Velike Britanije. Takrat je britanska vlada k zajezitvi pandemije COVID-19 pristopila z vso resnostjo, ki pritiče nastali zdravstveni krizi.

Ivan Šokić