Brutalno nasilje v Belgiji! Pet neintegriranih migrantov kruto preteplo najstnika!

Kruto pretepeni belgijski najstnik Lennert Bastiaensen (vir twitter)

Kruto pretepeni belgijski najstnik Lennert Bastiaensen (vir twitter)

Brutalna novica o novem incidentu migrantov prihaja iz Belgije. Belgijski najstnik Lennert Bastiaensen je bil udeležen v krutem pretepu, ko se ga je lotila skupina petih migrantov. To je le še ena izmed črnih zgodb multikulturne Belgije, ki so jo v preteklosti šokirali teroristični napadi v Bruslju.

Belgijski najstnik, 15-letni Lennert Bastiaensen, se je v soboto zvečer skupaj s svojim dekletom odpravil na zabavo v belgijskem mestu Antwerpen. Mislil si je, da bo preživel še en najstniški večer, a usoda je imela tokrat z njim drugačne načrte. Po koncu zabave sta se z dekletom odpravila v eno izmed restavracij, kjer sta si privoščila ocvrt krompirček. Nenadoma ju je obkolila skupina petih nasilnih migrantov, ki so najstnika kruto pretepli.

Po poročanju portala Voice of Europe se belgijski najstnik takole spominja svoje najhujše noči v življenju: “Spoznal sem enega izmed njih, saj sem z njim že imel težave v preteklosti, ko me izsiljeval za denar. Najprej me je vprašal, če se ga spomnim. Nato je hotel od mene denar, ki pa mu ga nisem dal. Nenadoma so se me lotili in sem padel po tleh. Na srečo je bil tam varnostnik, preden bi me dokončno ubili. Na srečo se spominjam identitete svojih napadalcev. Nihče izmed njih se ne bo rešil. To je bilo popolnoma nesmiselno nasilje.”

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1181252977882996736

Belgija v preteklosti tarča grozljivih terorističnih napadov.
Belgija je v preteklosti že doživela šokantne teroristične napade; v zadnjih letih sta se zgodila dva velika teroristična napada v Bruslju, ki sta terjala več kot 30 življenj. Belgija je, podobno kot Nizozemska, izpostavljena močni skupnosti državljanov Maroka, Alžirije in Tunizije, ki nočejo sprejeti vrednot evropske družbe in si pravila razlagajo po svoje. Ob tem pa veselo izkoriščajo vse radosti, ki jim jih omogoča socialni sistem v Belgiji. Vendar je to še ena izmed črnih slik multikulturalizma, ki smo ga spustili v naš evropski prostor.

Luka Perš