fbpx

[Video] Nigerijska mafija na Švedskem utrjuje svoj položaj tudi s pomočjo črne magije in drugih okultnih ritualov

Nigerijska mafija na Švedskem, t.i. Back Ax (vir: twitter)

Nigerijska mafija, imenovana Black Ax (v prevodu: Črna sekira), naj bi v zadnjem letu okupirala dele Stockholma in Göteborga ter se tam ukvarjala s prostitucijo in preprodajo mamil.

Moč nigerijske mafije, tako imenovane skupina Black Ax, v švedskem Göteborgu in Stockholmu je vse večja, zaradi česar se je skupina znašla tudi pod drobnogledom nacionalnih medijev.

Nigerijska mafija naj bi se tako po trditvah SVT posluževala vuduja, črne magije in drugih okultnih ritualov, s katerimi strašijo svoje žrtve, da bi si jih podredili. O podobnih praksah nigerijske mafije v Italiji smo pred časom že poročali na Nova24TV.

“Kult smrti, ki mori, ugrablja, se bori z mačetami in izsiljuje s pomočjo črne magije,” so delovanje nigerijske mafije opisali pri GT. Nigerijska mafija naj bi se poleg prostitucije in trgovine z belim blagom ukvarjala tudi trgovino, tihotapljenjem in preprodajo mamil.

Prostitutke prepričane, da so preklete
Kolikšno je točno število žensk, ki so bile na Švedskem prisiljene v prostitucijo, po poročanju portala Voice of Europe ni jasno, a število naj bi bilo veliko.

Ob tem je Andrea, predstavnica organizacije Talita, ki nudi pomoč ženskam, ki opuščajo prostitucijo, povedala, da večina žensk prihaja iz Nigerije in je prepričanih, da so preklete, zaradi česar se bojijo opustiti prostitucijo. “Nekatere imajo po telesu ureznine od nožev in so bile mučene.”

Čeprav trenutno proti skupini poteka obsežna preiskava v povezavi z drogo, pa naj bi Black Ax po trditvah carine še naprej aktivno deloval v mestu.

Ivan Šokić