fbpx

Brutalna eksplozija v belgijskem mestu diamantov zrušila stavbo

Foto: epa

V belgijskem mestu Antwerpen, ki slovi po čudovitih prodajalnah diamantov, je v ponedeljek zvečer odjeknila eksplozija, ki je bila tako močna, da je zrušila stavbo! Poškodovanih pa je bilo tudi več ljudi, med njimi je eden v kritičnem stanju.

V eksploziji v čudovitem belgijskem mestu Antwerpen je bilo ranjenih več ljudi, policija pa še vedno ugotavlja, kaj je vzrok eksplozije. Eksplozija je odjeknila v območju Paardenmarkt, ki je le streljaj od univerze v Antwerpnu, zgodila pa se je v italijanski restavraciji Primavera. Sunek eksplozije je bil tako močan, da je povzročil škodo še na najmanj treh bližnjih zgradbah.

Ranjenih je najmanj 14 ljudi, od tega jih je pet resno poškodovanih, eden pa je v kritičnem stanju, je policija sporočila na Twitterju. Osem ljudi pa je utrpelo le rahle poškodbe. Policija je še zapisala, da je še od 10 do 20 oseb ujetih pod razbitinami. Te so iskali v ruševinah še sedem ur po eksploziji, ob tem pa ne izključujejo niti najhujšega – da katera izmed žrtev ni preživela. “Ruševine so  zelo nestabilne in otežujejo reševanje,” so še dodali.

Eksplozija je odjeknila okrog pol desetih zvečer po lokalnem času, vzrok pa še ni ugotovljen. Policija je prepričana, da ne gre za teroristično dejanje, saj naj bi eksplozijo povzročilo uhajanje plina. Paardenmarkt se sicer nahaja v središču Antwerpna in je znano kot mestno središče študentov.

M. S.