fbpx

Čeferinov znanec Kokeza odstopil z mesta srbske nogometne zveze po številnih obtožbah o kriminalu

Slaviša Kokeza in Aleksander Čeferin (Foto: Nedeljnik, STA)

Predsednik srbske nogometne zveze (FSS) Slaviša Kokeza je nepreklicno odstopil s položaja, potem ko je po obtožbah o korupciji in povezavah s kriminalnim podzemljem nedavno moral na pogovor na urad za boj proti organiziranemu kriminalu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Kokeza je tudi znanec predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Nova24TV je edini slovenski medij, ki je poročal o kriminalu in aretacijah v Srbiji, vanje pa je vpleten predsednik srbske nogometne zveze in dobri znanec Aleksandra Čeferina Slaviša Kokeza. Ta je med drugim obtožen celo načrtovanja atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Govorice o odstopu z mesta predsednika srbske nogometne zveze so bile znane že dlje časa, danes pa je Kokeza tudi nepreklicno odstopil. V odstopni izjavi je potočil krokodilje solze in se želel še zadnjič prikupiti predsedniku Vučiću.

Nekoč je bil ob Vučiću, imel je ambicije postati premier Srbije
Kot je dejal, ne bo nikoli sumljiv obraz za ljudi, s katerimi je skoraj 20 let delil iste vrednote. “Upoštevajoč vse, kar se je v tem odnosu zgradilo, ni treba nikomur braniti Aleksandra Vučića (srbski premier; op. STA) in Srbije pred Slavišo Kokezo, ker Slaviša Kokeza je bil ob Aleksandru Vučiću in Srbiji, ko mnogi niso smeli ali želeli biti,” je izjavil Kokeza in dodal, da je bil ponosen takrat in zdaj, ko se v javnosti pojavljajo nevarne neresnice, ki škodujejo funkciji. “Odstopam z mesta predsednika FSS, da bi se povsem posvetil iskanju pravice in resnice, ki bo moje vodilo v prihodnje,” je še povedal Kokeza.

Kokeza je izrazil željo po kadnidaturi za premierja, ko bo “zaključil” z Vučićem. (Foto: Twitter)

S tem, poudarja Kokeza, želi FSS in reprezentanci, ki jo čaka začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022, zagotoviti mir in stabilnost, kar bi bilo lahko ključnega pomena pred tekmama z Irsko in Portugalsko, morda odločilnima tekmama za preboj na SP v Katarju 2022. “Srečen in zadovoljen sem, da bo na tej poti srbsko reprezentanco vodilo po mojem mišljenju največje ime v naši nogometni zgodovini Dragan Stojković. Njemu in vsem na zvezi želim veliko uspeha v prihodnje,” je zaključil Kokeza, ki je bil na čelu zveze skoraj pet let. V njegovem mandatu se je Srbiji uspelo prebiti na SP 2018 v Rusiji.

Sara Kovač