fbpx

Češki predsednik razkril teorijo o migrantih – o tem so ga obvestili vodilni arabski politiki

Miloš Zeman (foto: epa).

Češki predsednik Miloš Zeman je prepričan, da je za val priseljencev, zaradi katerega je v Evropi več kot milijon migrantov, kriva egiptovska Muslimanska bratovščina.

Zeman je že pred dnevi dejal, da je migrantski val organizirana invazija, zdaj pa je pojasnil še, da verjame, da je to invazijo organizirala Muslimanska bratovščina s pomočjo finančnih sredstev iz več držav.

Razkril je, da je od vodilnih arabskih politikov in drugih dobro obveščenih pripadnikov islamske skupnosti dobil informacijo o delovanju bratovščine, ki je v Egiptu sicer prepovedana, saj jo obravnavajo kot teroristično organizacijo.

Bratovščina lahko z valom migrantov postopoma kontrolira Evropo
Zeman je prepričan, da je eden glavnih razlogov za begunsko krizo tudi popuščanje Evrope migrantom. Po njegovem mnenju pa po drugi strani veliko vlogo igra tudi prizadevanje Muslimanske bratovščine, da doseže svoje cilje, poroča srbski Blic.

“Muslimanska bratovščina nima moči, da povzroči vojno v Evropi, lahko pa organizira val migrantov, da postopoma kontrolira Evropo,” ugotavlja češki predsednik.

“Moški naj raje poprimejo za orožje”
Zeman ima sicer glede sprejemanja migrantov v Evropo že dlje časa pomisleke. Med drugim je pozval, naj mladi moški iz Iraka in Sirije raje poprimejo za orožje in se borijo proti Islamski državi, namesto da bežijo.

Po podatkih UNHCR je v Evropo v letu 2015 prispelo več kot milijon migrantov, največ jih je prišlo iz Afganistana, Iraka in Sirije.

N. K.