CNN-ov zgodovinski intervju z madžarskim zunanjim ministrom pokazal razkol v miselnosti med nacionalisti in globalisti

Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto (vir: EPA)

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó je v nedavnem intervjuju s CNN-ovo novinarko Christiane Amanpour spregovoril o madžarski imigracijski politiki, migrantski politiki ter lažeh, ki jih širijo osrednji mediji.

Szijjártó je povedal, da je za Madžarsko vprašanje imigracijske politike vprašanje lastne suverenosti. Sami se ne vtikajo v tujo imigracijsko politiko, zato od drugih ne samo pričakujejo enako, temveč zahtevajo, da druge države ne spodkopavajo madžarske suverenosti.

Amanpourova se je obesila na opazko madžarskega premierja Viktorja Orbana, ki je ilegalne migrante označil za vdiralce, in Szijjárta vprašala za komentar. Zunanji minister se je ob tem nasmehnil in povedal, da se strinja s premierjevo oznako. Kako drugače pa bi rekli skupini ljudi, ki ne spoštuje zakonov, ne spoštuje suverenosti države, katere zakone kršijo in katere mejo prečkajo nezakonito in delujejo v nasprotju z mednarodnim pravom.

Ilegalni migranti so vdiralci
Da bi prišli do Madžarske, je moralo skoraj pol milijona ilegalnih migrantov prečkati štiri ali pet varnih držav. “Kaj je pravni ali moralni razlog za kogarkoli, da prečka, da ne spoštuje meje med dvema varnima državama? Ti ljudje so prišli preko Srbije, Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Grčije, Turčije. Vse so mirne in varne države. Tako da ni temeljna človekova pravica, da se zbudite zjutraj, izberete državo, kjer bi radi živeli, kot na primer Nemčijo ali Švedsko, in da bi prišli do tja, ilegalno prečkate vrsto državnih mej,” je povedal Szijjártó.

Poudaril je, da Madžarska spoštuje vse zakone. Ravno tako so iz solidarnosti v zadnjih letih v ograjo, s katero ščitijo schengensko mejo, vložili milijardo evrov. A migrantske kvote niso rešitev. Poleg tega pa niso pravične, je bil jasen Szijjártó. Namreč, kvote spodbujajo še več migrantov k prihodu v Evropo, namesto da bi jih odvračale. Nemčija je tu največji krivec, saj je kanclerka Angela Merkel sprva dublinsko konvencijo poteptala, potem ko ji je ustrezala, pa jo je želela vsiljevati drugim.

Madžarski premier Viktor Orban (Foto: epa)

Tako ne gre, saj je migrantska kriza umetno ustvarjen nemški problem. Jeziti se na Madžare zato, ker samo dosledno upoštevajo direktivo EU, je naravnost absurdno. Szijjártó je tudi poudaril, da EU ne more sankcionirati Madžarske na podlagi poročila v EU, katerega več kot polovico je označil za navadne laži, medtem ko so določeni očitki celo direktive EU. Ravno tako je poudaril, da kot Poljaki in Čehi krijejo hrbet Madžarski v primeru vpeljave sankcij, tako bodo tudi sam vložili veto, če bo EU skušala sankcionirati Poljsko.

Lažne novice in izkrivljanje resnice
Za konec sta se z novinarko dotaknila še vprašanja multikulturalizma in antisemitizma. Szijjártó je poudaril, da je bila kampanja proti milijarderju Georgu Sorosu izključno politične narave in nima ničesar skupnega s Sorosovim judovstvom. Ob tem velja poudariti, da Soros ni zaželen niti v Izraelu, pa zaradi tega še nihče ni obtožil Izraela antisemitizma.

Milijarder George Soros (Vir: Twitter)

Če želijo druge države poudarjati in živeti v pluralni in multikulturni družbi, to lahko storijo. Ravno tako pa je Szijjártó poudaril, da to pomeni, da Madžari lahko živijo v homogeni krščanski Madžarski brez tujih elementov. Ob tem je še popravil Amanpourjevo, ki je dokaj svobodno interpretirala Orbanovo izjavo o neliberalnih demokracijah. Kot je povedal Szijjártó, neliberalna demokracija označuje odnos globalistov, liberalcev, levičarjev in progresivcev, ki se ne znajo sprijazniti s porazom in takoj, ko zmaga politična opcija, ki ni njihova izbira, le-to napadejo ko neliberalno in avtokratsko.

To se je zgodilo tudi na Madžarskem ob zadnjih volitvah, kjer je konservativna stranka Fidesz zmagala z ustavno večino. Ob tem je še povedal, da zakon, ki se ga v javnosti slika kot naperjenega proti nevladnim organizacijam in pravnikom, zgolj pod drobnogled jemlje pravnike in nevladnike, ki so že sedaj v navzkrižju z zakonom, ko na kakršenkoli način pomagajo ilegalnim migrantom pri nelegalnem vstopu v državo, saj so s tem tudi sami kriminalci.

Ivan Šokić

 • Oregon

  se bojim da si bomo enkrat še želeli na Madžarsko. Kdo bi si to mislil pred leti…

  • RATATA

   Redno avtobusno linijo imaš v Lenti.

   • Olga2345

    Bomo raje komuniste poslali k Assadu in Rohaniju…

    • RATATA

     Nestrpen sem že matr no.

   • Oregon

    še mal pa bojo izredne.

 • RATATA

  No, že že, ampak … :
  mi moramo biti z Madžari zelo previdni, saj imajo stoletne apetite po slovenski zemlji!!
  Lendava počasi prehaja v roke ne slovenskih, temveč Madžarov iz Madžarske, ki so pokupili veliko objektov in nepremičnin, tudi nogometni klub naprimer, pa tudi Terme Lendava, ki so bile prenešene (brez bremen) na Terme 3000. Denar za nakupe zagotavlja Madžarska država. Napisi na tablah so že obrnjeni, najprej v madžarščini, spodaj v slovenščini.
  Celo različne razstave potekajo v madžarščini, med drugim Pomurski galop.
  Že naš genij France Presheren si je želel, kot je ob novini 1844. povedal, da bi nam ne vrag, le sosed bil mejak!!

  • Olga2345

   Hahahahahahahahaha

  • Aton

   Obkroženi smo…. Kako znano in prozorno. No, predstavil si se!

   • RATATA

    Jaz sem se že zdavnaj predstavil. Prvič ko sem oddal svoj komentar. Ratata sem!
    Kaj pa je prozornega v tem, kar sem navedel?
    Navajam tisto, kar povedo domači ljudje tam okrog Lendve, pa tudi tisti v Vojvodini. Še več, da je dobil podporo od države Madžarske njegov oče mi je povedal Vojvodinec Madžar!
    Zavedati se je treba, da so ti kraji poseljeni s slovenskim življem prej pripadali Kraljevini Ogrski, v Trianonu pa so bili dodeljeni Kr.Jugoslaviji.
    Ni pa kar nekaj tudi to, da se določila mirovnih pogodb ne spoštujejo, saj k Prekmurju pripada Medmurje, ki si ga lastijo hrvati in naši popolnoma nič ne ukrepajo, Madžarski pa to zagotovo ne ustreza in ima razlog, da deluje po svoje…

 • Olga2345

  Bravo Madžari! Tako naprej!

 • garfi

  gLobaListi, ki jih financira tudi kućanov Psihopat soros
  gre za svetovno totalitarno ideologijo “elit”
  katere cilj je ukiniti narode, države in vero
  kar je tudi večni cilj komunistov in sedaj še revolucionarnega “papeža”

 • Clemen J.

  Popolnoma prav je povedal. Take vodilne politike kot ima madzarska bi mi potrebovali, ne pa da imamo levuharski izdajalski gnoj ki jom ni mar za slovence.

 • xtc

  Zadeva je zelo dobro povedana.
  Vendar pa naj opomnim na nekaj,multikulturnost ni nujno nekaj slabega,vendar le dokler zadeva funkcionira v že predpisanih okvirjih,torej;musliman lahko moli,lahkoko sobiva,kot tudi,homoseksualci in druge robne skupine,tudi negroidi,a tisti moment,ko nekdo prestopi že stoletja znane okvira in skuša uveljaviti nek nadstandard nad njimi mora oditi,ker dejansko spodkopava državo.
  Skratka nihče se ne obregne ob muslimana ,če dela,negroida ,če dela in ima službo se trudi ,da bi uspel zakaj ne,sploh pa ,čemu je uspelo priti legalno,vse ostalo zunaj teh stoletnih okvirjev j nesprejemljivo.
  Mejne skupine so vedno obstajale,velikokrat so bile preganjane,vendar to ne pomeni,da jih moramo preganjati,vendar pa jih je treba držati v neki distanci,glede poizkusov razširitev abnormalnih pravic-realno dva homosexualca želita skleniti zvezo-zakaj ne(sicer nisem fan) ampak naj bo tudi dedna vprašanja niso problem,seveda pa se zadeva zatakne pri posvajanju otrok(ki v take družine pač ne sodijo-če bi to bilo naravno bi za to poskrbela narava) in razni zoofili ipd izrojene skupine,ki sicer obstajajo od nekdaj a,jih je treba zelo omejiti saj so moteč in aboten fenomen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!