Danes drugo veliko televizijsko soočenje ameriških predsedniških kandidatov

Foto: epa

Novembrske predsedniške volitve v ZDA so vse bližje, zato je tudi medijska kampanja v polnem teku. Tokrat se bosta republikanski kandidat in demokratska protikandidatka znova soočila pred televizijski zasloni. 

Kandidat za predsednika ZDA, Donald Trump, in njegova demokratska tekmica, Hillary Clinton, se bosta danes v kraju St. Louis soočila na drugem od treh tovrstnih televizijskih srečanj pred prihajajočimi novembrskimi volitvami. Trump in Clintonova bosta nastopila na soočenju v obliki javne tribune, ki jo bosta vodili skupaj televiziji ABC in CNN. Polovico vprašanj bosta kandidatoma zastavila oba voditelja, drugo polovico pa neopredeljeni volivci, ki jih je izbrala organizacija Gallup.

Pomerila sta se že proti koncu septembra
Pred dnevi sta se na prvem takšnem soočenju, torej 26. septembra na Long Islandu, oba omenjena kandidata že spopadla. Od tedaj je demokratska kandidatka povečala svojo prednost pred republikanskim favoritom, kar potrjujejo nekatere raziskave, narejene na podlagi anket. Trenutno pa sta oba kandidata tarči afer, zato je veliko vprašanje, kdo se bo slabše zapisal pri ameriških volivcih.

D. M., STA