fbpx

Decembrskemu veseljačenju pokazali STOP! V nekaterih nemških mestih omejili ali povsem prepovedali prodajo alkohola!

Foto: Pixabay

V Leipzigu, največjem mestu v nemški zvezni deželi Saški, so se odločili, da bodo letos z namenom preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, prepovedali prodajo kuhanega vina, ki velja za eno najbolj priljubljenih pijač v decembrskem času. 

Kljub razmeroma majhnemu številu primerov okužbe, so se odločili, da kuhanega vina in drugih vročih alkoholnih pijač v mestu ne bo mogoče kupiti, da ne bodo zaradi tega nastala območja, kjer bi se ljudje lahko zbirali na kupu.

Leipzig bo tudi prepovedal vso prodajo alkohola od 22. do 6. ure zjutraj v supermarketih, restavracijah, na bencinskih servisih in v drugih trgovinah, poroča nemški MDR. Podobni ukrepi so bili sprejeti tudi v drugih mestih znotraj Saške, na primer v Chemnitzu, kjer je uživanje alkohola v središču mesta povsem prepovedano. Obiskovalci mestnega jedra bodo prav tako morali od 6. do 22. ure na določenih mestih nositi zaščitne maske.

Do sprememb prišlo tudi v Dresdnu
Mesto Dresden je medtem dovoljeval javno uživanje alkohola čez dan, obratovale so lahko tudi stojnice s kuhanim vinom. Toda od 20. do 7. ure je bilo v večjem delu mestnega jedra in glavne železniške postaje prepovedano uživanje alkohola. Od srede dalje je tudi tukaj prišlo do sprememb, prodaja alkohola v celotnem Dresdnu bo namreč prepovedana od 6. do 22. ure.

Foto: Pixabay

Tiskovni predstavnik mesta Leipzig Matthias Hasberg poudarja, da se bodo omenjeni omejitveni ukrepi v mestu izvajali, čeprav novi primeri okužb s koronavirusom ostajajo pod pragom 200 na 100 tisoč ljudi, ki sta ga sicer presegla tako Dresden kot Chemnitz. Zvezna dežela Saška trenutno velja za za točko žarišča okužb po vsej Nemčiji, poroča Breitbart.

Do omejitev prodaje alkohola v določenih delih Nemčije prihaja po tem, ko so se za to odločili tudi v Walesu. Na Švedskem so prejšnji mesec prepovedali prodajajo alkohola po 22. uri zvečer. Vse odkar se je pojavil novi koronavirus so v Južni Afriki že kar kar dvakrat prepovedali prodajo alkohola. Bodo kmalu sledila tudi druga evropska mesta?

Nina Žoher