fbpx

Dijana Hrkalović, ki je z informacijami zalagala ljudožersko mafijo, ponovno za zapahi

Nekdanja državna sekretarka Dijana Hrkalović je bila na srbskem notranjem ministrstvu "zadolžena" za to, da je ljudožerski mafijski klan Veljka Belivuka oskrbovala z zaupnimi informacijami. (Foto: Kurir)

Po tem, ko je bila nekdanja državna sekretarka srbskega notranjega ministrstva Dijana Hrkalović, za katero je znano, da je zloglasnemu ljudožerskemu mafijskemu klanu dostavljala zaupne policijske informacije, izpuščena iz pripora, so jo po slabih dveh tednih ponovno aretirali, zaradi nevarnosti pobega in vplivanja na udeležene.

Dijana Hrkalović je bila v petek, dan pred božičem ponovno pripeljana v zapor v Beogradu, le dva tedna po tem, ko je bila izpuščena in so ji dovolili, da se brani na svobodi. Glavna obravnava v zadevi nekdanje državne sekretarke srbskega notranjega ministrstva Hrkalovićeve bi se tako lahko začela že konec januarja.

Čeprav je tožilstvo za organizirani kriminal 10. decembra zoper njo vložilo obtožnico in zaprosilo za podaljšanje pripora, v katerem je bila nekaj manj od dveh mesecev, saj bi lahko na prostosti vplivala na vpletene, sodišče obtožnice ni sprejelo. Presoja, da Hrkalovićevo ponovno aretirajo, je bila na podlagi pritožbe tožilstva, da zahteva pripor zaradi nevarnosti pobega.

“Malo se je vrnila”
Takoj, ko so jo izpustili na prostost, je na družbenem omrežju objavila fotografijo in zapisala: “Dober večer, jaz sem se malo vrnila.”

Nekdanja srbska uradnica, Dijana Hrkalović (foto: Blic)

Specialno sodišče bo v kratkem imenovalo senat, ki bo vodil postopek zoper Hrkalovićevo, pa tudi zoper Dejana Milenkovića, nekdanjega vodjo Službe za posebne preiskovalne metode Uprave kriminalistične policije, zaradi zlorabe položaja, in Milorada Šušnjića, nekdanjega načelnika PU Novi Sad.

Hrkalovićevo namreč bremeni storitev dveh kaznivih dejanj trgovanja z notranjimi informacijami, za kar ji grozi kazen zapora od enega do osmih let. Prav tako jo sumijo, da je bila povezana z umorom beograjskega odvetnika Vlastimirja Ognjanovića, ki je zastopal predvsem pripadnike kriminalnih združb. Po njegovem umoru, znanem kot “umoru na tirnicah”, naj bi Hrkalovićeva vplivala na vodjo oddelka za posebne preiskovalne metode, Dejana Milenkovića, da umora ni pravočasno prijavil tožilstvu, v tem primeru je šlo za zlorabo položaja, česar ga tudi bremenijo. Hrakalovićeva vse obtožbe zanika, njeno sojenje pa naj bi se nadaljevalo po praznikih.

Sara Kovač