fbpx

Diplomati Združenih arabskih emiratov žrtve eksplozij v Afganistanu

Posledice eksplozije avtomobila bombe v Kabulu (foto: STA).

V eksploziji je med vračanjem visokih predstavnikov delegacije iz Združenih arabskih emiratov na jugu Afganistana umrlo pet diplomatov. Eksploziv je bil skrit pod sedežno garnituro.

V več eksplozijah po afganistanskih mestih je bilo ubitih 56 ljudi. Pet diplomatov iz Združenih arabskih emiratov je umrlo skupaj s 13 žrtvami eksplozije v hiši guvernerja province Kandahar na jugu Afganistana, kjer je bil eksploziv skrit pod sedežno garnituro. Eksplozija se je zgodila med srečanjem omenjenih diplomatov z guvernerjem Kandaharja.

Le dve uri prej so talibani izvedli dvojni napad blizu poslopja parlamenta v Kabulu. Samomorilski napad z avtomobiloma bombama je po navedbah policije zahteval najmanj 36 žrtev, 80 ljudi je bilo poškodovanih. O samomorilskem napadu so poročali tudi iz mesta Laškargah, iz prestolnice pokrajine Helmand, kjer je bilo po podatkih tamkajšnje policije ubitih sedem in ranjenih šest ljudi. Tudi za ta napad so odgovornost prevzeli talibani. Tarča napada je bilo srečanje predstavnikov vojske in obveščevalnih služb.

Žrtve eksplozije v hiši guvernerja na jugu Afganistana v delegaciji iz Združenih arabskih emiratov so bili uradniki, ki so v Kandaharju sodelovali pri humanitarnih, izobraževalnih in razvojnih projektih. Eksplozijo sta preživela guverner in  veleposlanik Združenih arabskih emiratov v Afganistanu, ki je bil le poškodovan.

B. J., STA