Dobra novica! Ameriško levičarstvo je v zatonu

Ideologija politike identitete je dosegla svojo skrajnost s formacijo Antife (vir: twitter)

Ameriška levica je nazadnje le spregledala. Potem ko so vse od 90-ih let 20. stoletja vedno bolj potiskali v ospredje politiko identitete, za končni trenutek streznitve ni pomagala niti zmaga Donalda Trumpa na predsedniških volitvah, temveč predavanja univerzitetnega profesorja, ki se je v Kanadi s pomočjo videov na YouTubu uprl poskusom vpeljave prisilnega govora.

Glasovi znotraj ameriške levice so vedno glasnejši, politika identitete, ki so jo aktivno promovirali zadnjih nekaj desetletij, ni vzdržna. Po pisanju portala The Atlantic pa so ameriški levičarji svojo zmoto spoznali prepozno. Ta čas, ko se je levica ukvarjala s hierarhijo, kdo je večja žrtev, so mladi, ki so odrasli znotraj tega balončka politične korektnosti, ravno s pomočjo interneta odkrili glas razuma znotraj ideološkega celofana, v katerega so bili zaviti celo življenje.

Preden se je levica zavedla, kaj se dogaja, je bilo že prepozno. Mladi so našli zdravorazumske alternative nazorom, za katere so jih celo življenje prepričevali, da so edini pravilni. Kar je najbolj zanimivo, do teh zdravorazumskih rešitev so prišli s pomočjo posnetkov predavanj dr. Jordana B. Petersona na YouTubu. Ta klinični psiholog in avtor svetovne uspešnice “12 pravil za življenje” je prišel do svetovne slave z nekaj kratkimi videi, v katerih je na kratko razmišljal o posledicah tako imenovanega zakona C-16, ki je zahteval, da ljudje posameznika naslavljajo z njemu ljubimi nazivi.

Konservativizem kot nova protikultura
Peterson je predstavil svoj ugovor in izrazil nasprotovanje uzakonitvi prisilnega govora. Okoli debate, s katero se je prej ukvarjal redkokdo, se je razvila obširna debata, Peterson pa je nadaljeval z objavo posnetkov svojih predavanj, ki so pogosto presegala dobro uro. Vseeno je svojim pristopom, nastopom in načinom predavanja našel publiko, ki je bila željna slišati več. “S politiko identitete, ki ni bila več v napoto, se je bilo možno pogovarjati o stvareh vseh sort -religiji, filozofiji, zgodovini, mitih – na drugačen način. Lahko so razpravljali o idejah, ne da bi jih vodila ideologija.”

Generacija mladih, ki niso pripravljeni poslušati levičarskih pridig o politični korektnosti in socialni pravičnosti, je našla nove vire informacij v alternativnih medijih in ‘podcastih’. Joe Rogan, Paul Joseph Watson in Carl Benjamin so nekateri izmed mnogih glasov na spletu, ki občinstvu ponujajo alternativo. Levičarji so šele sedaj ugotovili, da lahko svoje ideje trosijo samo še najbolj zaverovanim pripadnikom kulta politične korektnosti. Za vse druge je že davno nastopil čas streznitve.

Ivan Šokić

 • Staybell geenius

  Dobra novica, vsi družbeni civilizacijski dosežki zadnjega stoletja so v zatonu.

  Kdo še rabi dostopno zdravstvo in “delavske pravice”, to je vse liberalna zarota z namenom uničiti zahodno civilizacijo.

  • sprehajalec

   Zahodno civilizacijo boš uničil z zamenjavo prebivalstva. Če je neka civilizacija razvila te civilizacijske vrednote, še ne pomeni, da so nujno kompatibilne z drugimi civilizacijami in njihovim načinom razmišljanja.

   • Staybell geenius

    Torej nepredušno zapreti meje, nikogar spustiti notri, američani pa bodo začeli opravljati dela, ki se jih do sedaj nebi dotaknili s kilometerskim drogom… V kakšni realnosti pa ti živiš??

    Sicer pa članek govori o politični korektnosti, ki je očitno desničarjem ključna lastnost “levičarstva”, v kar so se dali prepričati s strani njihovih mnenjskih voditeljev.

    • sprehajalec

     Dela opravljajo tudi že mašine, poleg tega za dobro plačo bo marsikdo opravljal tudi nižja dela. ker nihče ni bolj obremenjen z nižjimi deli kot ravno Slovenci. Da imajo pač s pisarno boljši status v dolinici. Vsaj tako mislijo.

     Zadnjič sem gledal vrsto 2x zapečenih v darsovih oranžnih oblačilih, ki so pometali cesto in zbirali na kupčke zimske ostanke. nekaj 100 metrov. upam si trditi, da bi to delo sam opravil hitreje. In vprašanje, če je teh 20 ali kolikor jih je bilo kar zaslužek ceneje kot če bi delal domačin za boljši denar.

     Ja, o politični korektnosti je že Orwel pisal v 1984. Ko belo ni belo in črno ni črno….

     • Staybell geenius

      “Dela opravljajo tudi že mašine, poleg tega za dobro plačo bo marsikdo opravljal tudi nižja dela.”
      Super, probaj to v Revozu in videl boš, kako se tovarna seli v Romunijo.
      Verjemi, da bodo vedno dela, ki jih mašina ne more opraviti in so slabo plačana. In takrat pričakujem domoljube v prvi vrsti z metlo v roki, da se javite za ta dela.

     • Boris_j

      Jaz tudi. Da delovnih mesta ja ne bodo dobili tujci. Jaz se pa javim za njihovega šefa. Bodo v 1 tednu največji sindikalisti in levičarji.

     • Marijan Tončić

      Zato pa imamo politike, ki ne smejo dovoliti, da delodajalec seli proizvodnjo drugam.

     • Staybell geenius

      Selitev proizvodnje ni stvar pritiska politike na delodajalce, ampak stvar povpraševanja in poslovnega okolja. Torej se morajo politiki ukvarjati s slednjim.

     • sodnikisozločinci

      To si dobro napisal. Propaganda levičarjev za uvažanje tujcev je, da Slovenci nočejo delati za tako majhno plačo. Pri tem pa zamolčijo, da pri uvozu tujcev ni edini strošek plača. Po zakonsko določenem času, povej ti kolikšen je , jaz tega ne vem, ima vsak tujec pravico do državljanstva in ko ga dobi za združitev družine, ki ima nato pravico do socialnih dodatkov, zdravstva in na koncu tudi do socialnega stanovanja. Tako je končni strošek večji, kot če bi dal slovenskemu delavcu trikrat večjo plačo. Korist od tega ima delodajalec, ki tujce zaposluje in multikulturna elita, ki izvaja genocid nad lastnim narodom po navodilih Berlinskih in Bruseljskih gospodarjev, domač narod pa ima zato višje davke, manjše penzije, čakalne vrste v zdravstvu in daljšo delovno dobo. Treba nehat delat, če je denar za migrante, potem ga je dovolj za vse nas in ni treba nikomur več delat.

     • Staybell geenius

      “Pri tem pa zamolčijo, da pri uvozu tujcev ni edini strošek plača. Po
      zakonsko določenem času, povej ti kolikšen je , jaz tega ne vem, ima
      vsak tujec pravico do državljanstva in ko ga dobi za združitev družine,
      ki ima nato pravico do socialnih dodatkov, zdravstva in na koncu tudi do
      socialnega stanovanja. Tako je končni strošek večji, kot če bi dal
      slovenskemu delavcu trikrat večjo plačo.”

      Hahahahahahahaha kakšna retardirana neumnost brez primere.
      Kar trikrat večjo plačo al kaj? :)))

   • Boris_j

    Zahodna civilizacija se ne bo uničila z zamenjavo prebivalstva. Prebivalstvo se menja odkar stoji svet. Misliš, da so današnji Grki isti kot tisti pred 2400 leti? Možno pa da se bo uničila s popolnim demografskim usihanjem. Če nas desničarji neprodušno zaprejo in zadušijo, bo točno tako.

    • sprehajalec

     lažeš Borise. Genetska raziskava ötzija je pokazala, da je genetsko najbljižji današnjim prebivalcem okoliških dolin v ötztalu.

     Vi poznate samo zgodovinsko menjanje prebivalstva v današnji Europi, ki so jo civilizacijsko poenotili Župniki od karla Velikega naprej in Rimljani še prej. mešanje znotraj iste civilizacijske skupine.

     Kot sem dejal, ti si postreži s kakšnim črncem, svoje sosede pa pusti z njim pri miru….

     • Boris_j

      Saj mi ne pišeš to kar se mi zdi da pišeš, da je civilizacija v genih? Ne pa, da je kulturna tvorba? Glede genske čistosti določenega naroda, ali celo civilizacije lahko to mirno pozabiš.

      Vsak od nas ima v sebi toliko izvenslovenske (po današnjih mejah) genetike, da bi ga ornk presenetilo, če bi šli gledati dovolj dolgo nazaj.

      Pa recimo, da bi ti imel pred 300 leti enega ali dva črnca “v genih” in potem nikoli več. To se danes sploh ne bi poznalo.

     • sprehajalec

      Borise slabo razumeš. Če so genetsko najbližje ötziju današnji prebivalci okoliških dolin, potem to pomeni, da ni bilo migracij. In selitev, vsaj ne v množini kot ti trdiš.

      So pa populacije zamenjevale jezik to pa je bilo. nov gospodar, nov jezik.

      Današnja getska slika Slovencev je znana in nič ne moti, saj gre civilizacijsko za Europejce in slovence.

      Vendar pa kjerkoli je bil stik med različnimi civilizacijsko religijskimi skupinami, pa je bil problem. Azarbejdžan, Armernija, nedavno Burma in Rowinghi, Suniti, Šiiti, Bosna, grki, turki, Kopti muslimani, Komunisti katoliki,

     • Boris_j

      Najbrž vendarle ne pričakuješ, da danes v tako globaliziranem svetu ne bo prihajalo do stikov med različnimi religijskimi skupinami, civilizacijami? Pač naštel si mi par etničnih konfliktov. Je pa še najmanj enako veliko državljanskih vojn, ki jih ljudje bijejo znotraj istih držav, istih ver, itd…

      Današnjega sveta, z vsemi prednostimi in slabostmi, brez vseh teh stikov med različnimi civilizacijami sploh ne bi bilo. V najboljšem primeru bi morda prišli do dobrih kočij, morda prvih avtomobilov, kaj več pa dvomim.

     • sprehajalec

      Etični konflikt in civilizacijsko religijski ni isto.

      pravzaprav se etičnega konflikta od druge vojne naprej niti ne spominjam?

      ga ti poznaš?

      #Današnjega sveta, z vsemi prednostimi in slabostmi, brez vseh teh stikov
      med različnimi civilizacijami sploh ne bi bilo. V najboljšem primeru bi
      morda prišli do dobrih kočij, morda prvih avtomobilov, kaj več pa
      dvomim.#

      to je lari fari. VSE kar je bilo na svetu napredka po 11/12 stol. naprej je bil v europi in ameriki v režiji krščanske civilizacije različnih izpovedi. .

     • Staybell geenius

      “to je lari fari. VSE kar je bilo na svetu napredka po 11/12 stol. naprej
      je bil v europi in ameriki v režiji krščanske civilizacije različnih
      izpovedi.”
      Če misliš enačiti organizirano religijo z napredkom, potem si globoko zašel. Evropa je napredovala KLJUB Rimokatoliški cerkvi, ne ZARADI nje. Religija je antitetična napredku, saj že po definiciji ne sprejema novih odkritij, ki je ne potrjujejo

     • sprehajalec

      Prav zaradi nje je napredovala, saj krščanska cerkev se je sproti prilagajala družbenemu razvoju. Islam se ni, zato ni napredka.

     • Staybell geenius

      Ne, točno to se ni mogla, in točno to je njena največja hiba. Ker NI prilagodljiva.
      Družba se je razvijala KLJUB cerkvenemu nazadnjaštvu, ki je hotelo vsako odkritje, ki postavlja vprašanje pod ” večno božjo besedo”, zatrti (zlepa ali zgrda).
      Na koncu pa se je vedno pokazalo, da je največ pohlepa in spolne izprijenosti prisotne med tistimi, ki skušajo drugim vzvišeno pridigati o moralnosti.
      Tako da NE, RKC ni sila napredka, je nazadnjaška in moralno hinavska organizacija, namenjena izključno sama sebi

     • sprehajalec

      Zakaj se pa mohamedanska družba ni razvijala vzporedno?

     • Staybell geenius

      ??? Od kje tebi zdaj islam???
      Sklepam lahko le, da se z napisanim strinjaš, saj je dokazov enostavno preveč.
      Bližnjevzhodna družba je bila tudi prekleto razvita, dokler ni fundamentalna religija uničila vse dosežke sekularne družbe.
      Vsaka religija je nazadnjaška, saj je to pogoj za njen obstoj, t.j. da se bori proti zamajanju njenih temeljev.
      dejstvo je, da RKC na Evropskih tleh ni temelj moralnosti in napredka, kvečjemu obratno

     • sprehajalec

      pa ti nabijaš tja v tri pirovske. kako je bila napredna mohamedanska družba 8. stoletja. Pa kakšna bi morala biti krščanska družba 12. stoletja.

      Pa ti resno verjameš, če bi kmeta 12. stoletja posadil za kompjuter danes, bi dobil čisto povprečnega europejca, ali kako si ti to predstavljaš? Ali pa da bi kromanjoncem prebral komunistični manifest, bi pa začeli prakticirati samoupravljanje?

      poslušaj, nevaren tič si. Tipa Pol Pot ki je delal družbene eksperimente in na silo spreminjal družbo.

     • Hun

      religija zavira napredk setać…enkrat to priznas pri muslimanih…emotivno si pa ne priznas, da je v Evrop kler, liberarno- svobodno voljo in razmislanje oznaceval za bogokletje…
      Ze Sultani so se zavedal, da religija in prevelik vpliv v drzavi sovraznil napredka..zato so koran veckrat nadgrajeval

     • Hun

      sj se je se naprednejsa je bila v dolocenih obdobjih od krscanske Evrope…

     • Boris_j

      Seveda si pred tem spustil arabsko renesanso v matematiki in geografiji, ki je potekala bistveno pre evropsko. In VSE je zahodno. Razen tvoj Huawei, al kaj že, ki ga držiš v rokah, pa zelo “evropska” Hondica, ki jo voziš, pa še kaj se najde in vedno bolj se bo.

      Aja. Pa ne pozabimo, da je bila Indija eden izmed svetovih centrov trgovanja v 18. stoletju, egiptovski bombaž (nafta tistega časa) pa v 19. stoletju enako dober ali celo boljši od zahodnega. Zelo pomebne stvari, ki jih je britanski imperij namerno zjebal z namenom svetovne prevlade, kar je na žalost tudi uspelo.

      To so take zgodovinske malenkosti, ki niso nepomembne pri oblikovanju sveta.

     • sprehajalec

      Daj ga seri, arabska matematika, tako opevana je bila v 7/8 stoletju.

      Izumili so telefon prenosni američani. In ga začeli izdelovati na kitajskem, Kitajci kopirajo. kot so bili japonci znani nekoč da vse prekopirajo.

      Indiji so Angleži uvedli trgovanje. Vse to so Angleži organizirali kar naštevaš.

      Sprijazni se, da si belec, če si, ali pa pojdi pač med črne. Pa pazi, tam mutante z belo kožo ubijejo.

     • Boris_j

      “Indiji so Angleži uvedli trgovanje. Vse to so Angleži organizirali kar naštevaš”.

      Ti pa si prekopiranec. Od kje si pa to laž potegnil?

     • sprehajalec

      ja imaš prav. Bili so Angleži pa portugalci.

     • Staybell geenius

      A vidva sploh še vesta, o čem se kregata?:D

     • Boris_j

      Bili so kolonizatorji ja. Ki so trgovanje in celootno tamkajsno ekonomijo, ki je potekala pred njihovim prihodom, spreminjali sebi v prid. Izumili je pa niso.

     • sprehajalec

      Nihče ni nikogar koloniziral, tvoje gledanje paše v sredino 19. stoletja in v čase Karla Marxa. Angleži in Portugalci so odprli trgovske postojanke. prebivalci pa so z njimi trgovali. Omenjeni so s svojo logistiko njihovim izdelkom omogočili pot v svet.

     • Boris_j

      Pa ločevati entnični koflikt od “civilizacijsko religijskega” nima smisla. Ker pod “etničnost” spada tudi religija.

      “Etnična skupina (tudi etnija ali ljudstvo) je skupina, ki se po kulturnih potezah, lastnim njenim pripadnikom, razlikuje od drugih skupin. Največkrat jo povezujejo ime, skupna prepričanja, verovanja, vrednote, norme, šege, jezik, vera, zgodovina, naselitveno območje ter zavest pripadnosti in etnična identiteta.”

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Etni%C4%8Dna_skupina

     • Miža

      Eno so normalni stiki, komunikacije, poslovanja, nekaj povsem drugega pa nasilni, dobro organizirani in financirani vdori in uvozi najbolj problematičnih in kriminalnih množic ljudi na evropska tla, ki jih potem tudi države izvora nočejo več nazaj. Vodenje specialne okupacijske vojne z namenom uničiti evropske države in njene narode ni isto kot stiki med civilizacijami.

     • Staybell geenius

      V začetku komentarja sem mislil, da govoriš o evropskih kolonizatorjih, saj si govoril o nasilnih, dobro organiziranih in financiranih vdorih…

      In v katerem čolnu s 300 migranti ti vidiš “specialno okupacijsko vojno z namenom uničenja evropske države”???

     • Miža

      Kaj ti nič ne spremljaš, vsaj na Voice of Europe, kaj nato počno po Evropi vsi ti in kolko jih je že.

     • Staybell geenius

      Voice of Europe je v najboljšem primeru vprašljiva stran s sumljivimi in anonimnimi ustanovitelji, sicer pa ekstremno desničarsko propagandno trobilo, katerega kruh so teorije zarote in senzacionalizem. In dejstvo, da očitno padaš na tako očitno propagando, pove marsikaj.

      https://mediabiasfactcheck.com/voice-of-europe/

     • Miža

      A res? Voice of Europe samo povzema črno kroniko, ki jo objavljajo tudi drugi matični mediji držav.

      Kaj pa veš potem povedati o Mili Alečković, ki prav tako opozarja pred to specialno vojno vodeno proti Evropi in v spodnjem in v drugih intervjujih in še zdaleč ni edina z imenom in priimkom

      https://www.youtube.com/watch?v=RPAkwAcvIK8&t=4894s

     • Staybell geenius

      Ja res, njihovi ustanovitelji se nočejo identificirati, njihovi “novinarji” se podpisujejo s psevdonimi (recimo Laura Cat).
      In ne, ne povzemajo drugih matičnih medijev, to si se grobo zlagal. Ustvarjajo lasten “narativ”, ki je izključno in zgolj desničarska propaganda, večinoma brez dokazov

     • Miža

      In kaj konkretno na današnji strani (enako preteklih) ni res?
      https://twitter.com/v_of_europe
      To, kar delate tebi podobni, je zavračanje resničnih dejstvev, ne z dokazi o njihovi neresničnosti, temveč z argumenti ad personam, ker so desna opcija, ni nič res, kar objavijo. To je žalostno, tako nastopati in nam je vsem v pogubo.

     • Staybell geenius

      Na današnji ne vem, ker se mi ne da preverjat vsak članek, so pa znani preimeri iz preteklosti, recimo ta: https://www.snopes.com/fact-check/german-soap-opera-muslim/
      Skratka gre za ekstremno pristransko stran, ki stavi na “clickbait” in čustva svojih bralcev

     • Boris_j

      Jaz ne morem zavračati resnicnih dejstev, če jih ni. O katerih resničnih dejstvih pa govorimo?

     • Boris_j

      Specialno vodena vojna my ass. Spet smo pri teorijah zarote, pa deep state pa ta jajca. A vi razumete, da če nekdo le trdi, tko, iz ust nekaj, da to samo po sebi še ni noben dokaz, pa če trdi karkoli?

      Za dokaze je potrebno bistveno, bustveno več. Teh pa seveda ni nobenih. Obstajajo širši, ekonomski, vojni in ekološki razlogi zakaj ljudje zapuscajo domove. Ne pa en človek, ena organizacija za vsem. For fuck sake.

     • dob

      Komunjara o dokazih!
      Dej spel se! Uničevanje arhivov je komunajzarska specialnost.
      Bedak! Kdo bo pa poročal o dokazih, RTV???? Carlova? Budalo, sam spizdi.

     • Boris_j

      Zdiš se mi stravmiran. V čem je problem?

     • dob

      Ne prenašam cinizma. Tebi je seveda takšno cinično razmišljanje normalno, ker si cinik. Pardon, kurčev cinik.
      Verjeti v politični program, ki predvideva pobijanje političnih nasprotnikov je ciniku kot si ti normalno. To zagoivarjaš in temu seldiš, potem pa se ciničnoi poksmehuješ tistim, ki tukaj iščejo (in o tem govorijo!) nekaj drugega kot komunistični cinizem in vašo zaverovanost v Smrt in maščevanje. Drugega pač lčjudje tvojega kova ne znate. zato pa ste ciniki, pardon,. kurčevi ciniki!

      Travmiran? Ne veš kaj vas cinike čaka.

      Zadnjič sem bil s prijateljico na Brezjah. Ne hodim v cerkev, nisem klasični vernik, sem zelo redek gost v cerkvi.
      Ampak, ko sem bil že tam, sem opazoval ljudi,

      Klečali so, sedeli in stali. In so gledali naoprej po cerkvi, proti duhovniku, ki jim je govoril besede.
      Ker ne poznam besedila, nisem prav dobro slišal, ampak oni so ga znali na pamet! In so odgovarjali na njegove besede in stavke. Eden za mojim hrbtom je bil precej glasen in zato znam ponoviti nekaj besed, ki jih je izgovoril. Rekel je (včkrat!):
      prosim…. hvala…. blagoslovi nas….!

      Prosim, hvala, blagoslovi….. Besede upanja!
      Potem pridem sem na Novo in tukaj se vi, ciniki, posmehujete ljudem, ki verjamejo, da je še nekaj dobrega tam zunaj, kar jih bo obvarovalo vsega hudega in morda najhujšega. Pa ne vedo, če bo njihova vera dovolj!

      In že zdaj vem, da bodo sebe krivili za to, če ne bo.
      Ni prav, da vera ni dovolj!!!!!!! Ni prav, da imamo svojo državo, ki ji vladajo in jo obvaldujejo tisti, ki dnevno producirajo strah v teh ljudeh in s ejim posmehujejo zaradi njihove vere. Pa da se zdaj sprašujejo, a bo vera dovolj? Bo dovolj, če gredo v cerkev in izgovarjajo, na glas (ker to lahko!), besede kot so: prosim… hvala…. blagoslovi nas……?

      Odjebi, kurčev cinik! Ob vsaki uro se postavim ob bok nekomu ki je tisti dan v cerkvi na Brezjah prosil, upal, si želel…. znal reči hvala lepa. In prosim…
      Kdaj je že kak komunist komu rekel hvala? Prosim?

     • Staybell geenius

      Ti veš, da tvojega patetičnega jamranja nihče ne bere, ne?

     • Boris_j

      Ok, mirno, mirno. Dejansko se strinjam z 85% napisanega. Pa tudi sam sem občasen, zelo občasen gost v cerkvi, pa še nekaj zakramentov imam, verjeli ali ne. Stvari s katerimi se ne strinjam so sledece:

      1. Ne živimo več v l. 1950, zato nisem nek jeben “komunist” v hladnovojnem smislu. Moje vrednote glede politike so se oblikovale v 21. stoletju in spadajo na levi politični pol. Če si ne predstavljate kaj to v 21. stoletju je, preberite malo o tem kaj je to progresivizem, demokraticni socializem, libertarni anarhizem, celo liberalizem

      2. Da zagovarjam neko pobijanje političnih nasprotnikov je totalen konjski drek. Tega ne zagovarjam niti anonimno po forumih, kaj šele izven forumov.

      3. Niso vsi ljudje, ki se ne strinjajo z vami zli, niso vsi ljudje, ki mislijo drugače kot vi psihopati. To bi moral človek pa z leti ja vedeti in biti malo bolj niansiran.

     • dob

      Človek, ki izbere diktaturo, jo zagovarja in promovira in je proti demokraciji, je navaden bedak.
      In ti si bedak.

      Normalen pravni red je nekaj drugega, kot pa to, za kar si kučanizem prizadeva! kučanizem je maščevalna energija, ki razdira, gradi pa iz poniževanja ljudi in uvaja mafijske posle namesto normalnega in poštenega poslovanja.

      Goni se v kurac s svojim sprenevedanjem!

      Niso vsi psihopati? To reče nekdo, ki o demorkaciji ne ve nič, ki podpira diktaturo na oblasti in se norčuje iz človeškega življenja! Pravi psihopat.

     • Boris_j

      Stari tebi se pelje. Kakšno diktaturo na oblasti pa podpiram?

      Še ko se bo 77 letni upokojeni murglčan stegnil, ga boste halucinirali. Nikoli ne bo konec teh blodenj, so preveč prikladne.

     • dob

      Daj še piši. Tako se bolj osmešiš, kot če ti odgovarjamo na komentarje.

     • dob

      Dovolj mi je vas, kurčevih cinikov, ki prihajate sem pljuvat po Slovenstvu in Slovencih v naši državi in nas zmerjate s kmetavzarji, zaostalimi, nazadnjaki… in kaj vem kaj še vse!

      Največji izdajalci lastnega naroda ste sami. Izdali ste lasten narod, v primeru da ste jugoslovenarji pa tudi narod, iz katerega izvirate.

      Srbi niso komunisti!
      Hrvati niso komunisti!
      Bosanci niso komunisti!

      Potem se tukaj preseravate z jugoslovenarsko nostalgijo in nam diktirate način življenja v NAŠI državi! Pljuvate po “nacionalizmu”…..

      Ampak nacionalna zavest je potrebna zato, da narod ohranja svojo vsebino, kajti to je naerod! Patriotizem je obramba naroda in narod ima državo (narodi imajo države!) ne pa obramba komunizma in ideologije!

      kučan NI država!
      NI država, ker nima vsebine! kučan je načrt za raznarodovanje Slovenije in Slovencev, in nič drugega!

      Narod je narod, ko je ponosen nase, na svoje dosežke in na skrb za svoje ljudi v svoji državi. V kateri, seveda, če je normalen, poije SVOPJO himno in ne nekakšen internacionalni, prirejeni zmazek za pedre in čefurje, ki si ga je izvolil izbrati pedersko-čefurski (jugoslovenarski) parlament, ki je slovenski samo po imenu, po vsebini je pa ČEFURAJ!!!!

      Nacionalna zavest ne povzdiguje lastnega naroda v nadraso. Kakšna nadrasa pa smo, če nam ukazujejo čefurji-jugoslovenarji v našem lastem parlamentu???? Kje pa je to še na svetu, da se en čefur priptožuje, da je “drugorazreden” državljan, hkrati pa nam prav on
      in njegova združba vsiljujejo in sestavljajo zakonodajo, ki bo veljala za vse, in vsi se jih moramo držati?

      Poniževan, odrinjen, hkrati pa piše zakonodajo in vsiljuje način življenja! Me zanima kako bo to zagovarjal v parlamentu EU za manjvrednost pred večinsjkim narodom, ki vse to mirno prenaša in trpi raznarodovalno politiko te države.

      Narod sebe ohranja tako, da ohranja svoje navade.
      Narod pomeni ljudi, ki si m,edsebojno zaupajo.

      In te navade niso poroke istospolnih )to so njihove privatne zadeve in se ne tičejo države ali naroda), petje Internacionale namesto himne, (himna povzdiguje lasten narod, tako kot srbska, hrvatska, in vse ostale po svetu).
      Zato obstaja potreba po ohranitvi narodove identite, ki jo vi, kurčevi ciniki, podpirate in spodkopavate v kučanovem imenu in za njegovo tatinsko falango, ki je brez olike, brez zavesti o pripadnosti narodu ali komurkoli drugemu razen svoji cinični in parazitski ideologiji, so brez sočutja do ljudi in z od Partije prirojeno mržnjo do polovice lastnih državljanov, ki bi jih najraje pobili in zakopali.

      Do takrat, ko si bodo ta užitek lahko privoščili (čisto legalno, po bavconsko, kajti na tem delajo) pa bo zadostovalo, če jih okradejo.

      Gre pa za plansko raznarodovanje, z namenom preprečiti obrambo tega naroda pred plenitvijo! Zato ne sme imeti vojske, zato ne sme imeti urejenega zdravstva ampak samo javno zdravstvo s komunističnimi šapami globoko v zdravstveni blagajni.

      Raznarodovanje izvaja kučanova pižolitika nad tem narodom.
      Vse to je – veleizdaja. In vi, kurčevi ciniki, to kučanovo sranje zagovarjate in tu proadajte kot čisto zlato. To oglašujete, to politiko smrti naroda hvalite.

      Čestistam za umor enega celega naroda: svojega!
      Ma gonite se v tri pizde materine!!!!!! Morilci.

     • Staybell geenius

      Kako bolano opran mozak moraš imeti, da take pišeš.
      Svet ni samo črn ali samo bel, boli me kurac palac za Kučana in Janšo, komunistov ni več, država se razprodaja za male pare, vi pa kričite o nekih dinozavrih iz jugoslavije. Da te ni sram, da ste se tako pustili sprovocirati.

      Sedaj pa je stanje tako, da se kregamo med seboj namesto, da bi združili moči in zahtevali od politikov, da delajo za nas.
      Toda bojim se, da je stanje že kritično, ko se narod ne more strinjati o osnovnih stvareh, ki jih potrebujemo.
      In preden me obtožuješ za morilca, se predstavi s polnim imenom in priimkom, da vidimo, če znaš biti pogumen le za tipkovnico

     • Hun

      cinik si ravno ti izpadel s svojim negativizmom, ki ga izrazas v komentarju…zavidas optimizm v preprostih vernih ljudeh..
      sam nosis v seb ta zaklad, prek genov krscanake vzgoje.. preprostost, mirnost in delavnost…ki je edina prava pot..univerzalne harmonije..
      da harmonijo dosezemo…morata obstajat dva pola, ki vleceta energijo vsak na svojo stran…bipolarnost se izraza povsod v naravi in vesolju(materija/antimaterija) .bipolarnost je moski in zenska, ki preneseta univerzum- zivlenje nesebicno naprej…
      bipolarnost vidmo v poltiki..
      desnica vs. levica…ko si clovek razlaga resnico oz. si jemle pravico, da je le ena stran energetskega polja prava resnica…se zacnemo vrtet v zacaranem krogu, istem vzorcu, ponavljajoce zgodovine…sebicno unicujemo druge…posledicno pa najbl sebe…

      Vzhodna kultura je to dojela zato se je materialni napredk ustavu…tao budizm..enake nauke je prenasal Kristus, Tesla…”Mojstri vseh mojstrov”(modreci in prenasalci univerzialnih zakonov) izvirajo iz indije..podobno opisuje zidovska stara zaveza ocake, ki naj bi zivel vec sto let..(Noe,Metuzalem)

      Znanost je najvecja zabloda v zgodovin clovestva…gonja po napredku uniciju vse zivo

     • Miža

      Potem pa razloži, kako to, da so Grki dali svoje matematike in filozofe, Rimljani pravno civilizacijo itd., samo vzorčno tu pa tam kaj naštejem. Tudi kitajski vzhod je razvijal pomembno sebi lastno in od evropske nekoliko drugačno civilizacijo, Italijani najboljše skladatelje oper, Nemci s svojo natančnostjo in delavostjo svetovno inženirstvo itd. Kako to, da prav oni in ne kdo drug, če zadeve niso v biti posameznih narodov in ras, temveč le neke kulturne tvorbe, ki so jih slučajno obšle, prav njih, povsem slučajno in neodvisno od konkretno genskega materiala oblikovanega in prenašanega iz roda v rod. Naravoslovje je naravoslovje in vsakega se prepozna po njegovih delih in funkcioniranju. Praksa nam kaže resnico. V naravi želve ne morejo biti dirkalni konji, kar pa ne pomeni, da nimajo pravice bivati, če so že ustvarjene in so morda dobre in sposobne za kaj, kar pa dirkalni konji niso.

     • Staybell geenius

      Današnji Američan ima lahko poreklo iz katerekoli države sveta in mu bomo še vedno rekli Američan, njegove dosežke pa smatrali za ameriške. Danes so najboljši raučnalniški inženirji Indijci, toda če bodo delali za Apple, bodo tudi inovacije smatrane za ameriške.

      “Tudi kitajski vzhod je razvijal pomembno sebi lastno in od evropske nekoliko drugačno civilizacijo”
      Tukaj si se pa konkretno ustrelil v nogo. Popolnoma enako bi lahko dejal za Indijo, Ameriko, Inke, Azteke, skratka vse ne-evropske kulture. Seveda dokler so obstajale, saj so jih slej kot prej kolonizirali.

    • Mojca pokraculja

     “Če nas desničarji neprodušno zaprejo in zadušijo, bo točno tako.”

     Takega kretenizma pa še ne. A se sploh zavedaš kaj govoriš ? Kaj se pa greš ?
     Zagovarjaš čisto raso ! In to levičarsko raso. Stalin, Lenin, Tito očitno po tvoje niso iztrebili dovolj nečiste rase, desničarjev ! !
     Da te ni sram v 21. stoletju zagovarjaš umor lastnih ljudi, zato da bo vladala levica. Ki je baje humana, tako zelo, če omenim samo to, da je pustila za 11-mi pregradami maso ljudi, nič krivih nič dolžnih, da so zgnili pri živem telesu. Ki je oprala 1 milijardo eur v NLb !? Ni dokazov kajne ?! Seveda saj ste jih pospravili, ti in tvoja globoka država.
     Ne samo da si cinik, pokvarjenost pri tebi nima meje.Vdri se v zemljo !

     • Staybell geenius

      Hahahaha slišiš Boris, zagovarjaš “levičarsko raso”, ker bojda to obstaja.
      V kakšnih fantazijah vi živite, kakšne pravljice si pripovedujete, to je neverjetno…
      Obnašate se, kot da smo vsi levičarji osebno in poslovno povezani s Kučanom in kot da se vsi med seboj poznamo in na skrivaj načrtujemo genocid Slovencev. Toda zate je takšno razmišljanje nekaj povsem normalnega.

      Takšne stopnje paranoje nisem videl že od hladne vojne.

     • Mojca pokraculja

      O še en kreten, kamerad je prišel na pomoč.

     • Staybell geenius

      Jah mojči, t.i. “levičarska rasa” mora držat skupaj hahaha
      Prosim, povej še kaj več o moji osebni odgovornosti za bančno luknjo ter kako hočem “ubiti lasten narod”
      HAhahahahaha

     • Mojca pokraculja

      Nimam časa za kretene.

     • Staybell geenius

      Misliš z ljudmi, ki ne verjamejo tvojemu nakladanju, in takoj ko zahtevajo dokaze, stisneš pičkico in zgineš. Sramota

     • Mojca pokraculja

      Brez skrbi, nisem izginila. Za začetek najprej ti navedi dokaze za svoje nakladanje. Bo šlo?

     • Staybell geenius

      Velja, samo če obljubiš, da boš dokazala, da obstaja “levičarska rasa”, da sem osebno pokradel NLB ter da zagovarjam umor lastnih ljudi.
      Zmenjeno?

     • Mojca pokraculja

      kar začni

     • Staybell geenius

      Kaj točno bi rada, da ti dokažem? Da Grki zdaj niso enaki kot Grki pred 2400 leti, kot je dejal Boris?
      Ali to, da desničarji mislite, da smo vsi levičarji osebno in poslovno povezani s Kučanom ter da smo osebno oropali NLB za milijardo evrov?? Da tako razmišljate, je kristalno jasno iz popolnoma vsakega komentarja, tako da tu ni kaj več za dokazati.
      Ok zdaj pa ti: 1. obstoj “levičarske rase”, ki ne obstaja le v tvoji domišljiji
      2. Kako sem jaz osebno kradel iz NLB?
      3. Kako točno zagovarjam umor lastnih ljudi? Še prej pa opredeli, kdo točno so ti ljudje, katerih umor bojda zagovarjam.

      Začni.

 • Staybell geenius

  Nova24 fake news ponovno v svojem sijaju in pretvarjanju, da levičarstvo pomeni politična korektnost. Medtem pa želi Trump ukiniti časopise, ki mu niso všeč, saj kot tipičen nedonošenček ne prenese kritike, tudi ko je ta sestavljena izključno iz njegovih lastnih izrečenih in natipkanih besed. Torej ko ga lastna hinavščina gleda naravnost v obraz.

  • Republic Commando

   Katere časopise?

   • Staybell geenius

    Načeloma CNN, WP, NYT, in tudi ostale ki so kritične.

    • Republic Commando

     Kdaj je rekel , da bi jih ukinil?

     • Staybell geenius

      Ko jih je označil za sovražnike naroda

     • Republic Commando

      To niikakor ne pomeni, da jih misli ukinit. Vem , da je za njih rekel da so fake news in “a terrible organisation” za cnn. Če imaš dokaz , da je to rekel ga daj, če ne si pač še en levuhar , ki sovraži Trumpa, a sam ne ve zakaj.

     • Staybell geenius

      Si pa res zaupljiv, da ko predsednik nekoga označi za sovražnika naroda, da ga kao “ne” želi uničiti…. Misliš da ta predsednik presene kritiko??

      “Sam ne ve zakaj”??
      Noben predsednik v zgodovini ni tako odprto in brez sramu lagal, nihče ni svojo nerazgledanost tako ponosno razkazoval, nihče ni imel tako jasnih konfliktov poslovnih interesov ko ne veš za koga dela. In nihče v zgodovini ameriških predsednikov ni bil tako boleče občutljiv glede lastne podobe, da je moral lastnoročno začeti vojno z mediji. Ampak samo s tistimi, ki mu ne laskajo, kar govori, da ga ne zanima resnica ampak le lasten imidž. In navijači mu pri tem držite pručko.

     • Republic Commando

      Seveda ne, ker noben predsednik ni imel jajc reči to kar misli. In glede občutljivost, dnevno ga bombardirajo z tisočimi žaljivkami, medijsko gonjo proti njemu in še kaj. A misliš da se sekira?? PA KAJ ŠE.

     • Staybell geenius

      Ne, seveda se ne sekira, zato je medijem napovedal vojno in jih označil za sovražnike naroda…. ne vse medije jasno, ampak zgolj in samo tiste, ki mu ne lezejo v rit. Ne sekira se sploh, ko sredi noči napada naključne ljudi, ki so se ga drznili kritizirati…Dnevno se zavija v svoj medijski mehurček Fox News-a in Breitbarta, kjer tekmujejo v tem, kdo bo prišel globje v njegovo rit, in to mu ugaja.

      To, da pove kar misli, je za navijače očitno edini kriterij za resnico. Tudi ko se negira v istem stavku.

     • Steiermark

      tako kot tvoj smrdljivi pedofil tito?

     • Staybell geenius

      Spet s to pedofilijo…. začenjam sumiti, da gre za projekcijo.

      Znano je namreč, da je največ pedofilov med konzervativci, ki so skoraj vsi spolno zavrti devičniki

    • Olga2345

     Zato jim upada gledanost?? Zaradi fake naws!!!

     • Staybell geenius

      Hahaha s teboj nima smisla debatirati, bolj te smatram kot atrakcijo v živalskem vrtu

     • Olga2345

      Živalski vrt imate v murglskem šesterčku…

     • Republic Commando

      Kaj ne preneseš dejstev? GLEDANOST JIM PADA.

     • Staybell geenius

      Ja in? Ne govorimo o tem

     • Steiermark

      …je rekla avtohtona opica v lublanskem zoo….

   • Olga2345

    Mora vprašat Milana…

  • stajerc5

   On jih ne ukinja, on jih kupuje…, Mladina je ze dobila prvo ponudbo!!

 • Staybell geenius

  Večina američanov podpira univerzalno zdravstvo, brezplačeno visokošolsko izobraževanje ter višjo minimalno plačo, celo večina trumpovih navijačev.

  In še: Jordan Peterson ima na površju nekaj dobrih mnenj, toda kar se religije tiče, je popoln amater in nepismen migetalkar. Tudi v drugih stvareh je nekonsistenten, na kar ga opozori tudi Joe Rogan. Američani bi mu rekli “a poor man’s smart person”.
  https://www.youtube.com/watch?v=4bq3YrYjG-s

 • Olga2345

  Hvala Bogu!

  • Staybell geenius

   Točno tako. Jebeš dostopno zdravstvo, šolstvo in pitno vodo…

   • Olga2345

    To levicarji kvečjemu uničujejo!

    • Staybell geenius

     Hahahahahaha medtem pa zdravstvo propada (uničenje Obamacare brez zamenjave), prav tako šolstvo in okolje…Ampak kaj bi razlagal, ker pač živiš v svoji realnosti, kjer so občutki bolj pomembni od dokazov.
     “I love the uneducated” Trump 2016

     • Olga2345

      Poglejte zdravstvo v Sloveniji, ki ga levičarji rihtajo že 23 let!

     • Staybell geenius

      Slovenija tukaj nima nobene veze in ne spreminjaj teme.

      Govorimo o ZDA, ki ima najdražje zdravstvo na svetu in kjer je državi prepovedano pogajati se za cene storitev in zdravil.
      Trump je obljubljal boljše in cenejše zdravstvo, izkazalo se je popolnoma obratno.

     • Olga2345

      Kam se gredo zdraviti in ljudje z največjimi zdravstvenimi problemi?
      Trump bo težko v kratkem času popravil vse zablode Obame!

     • Staybell geenius

      “Kam se gredo zdraviti in ljudje z največjimi zdravstvenimi problemi?”
      Kako ima to vezo z zdravstvenim stanjem prebivalcev ZDA??? Povprečen trumpov volilec (v katero skupino spadaš tudi ti) si ne more privoščiti zdravljenja zahtevne bolezni.

      Tudi če je kvaliteta dobra, če ni dostopna, potem ne pomaga nikomur, še najmanj pa naivnim trumpovim navijačem.
      Ja, saj kot sam pravi: “nihče ni vedel, da je zdravstvo tako komplicirano” Nihče, tudi njegovi “najboljši ljudje”.
      No, zdaj mi pa naštej vse zablode Obamacare, prosim. Izvoli, zdaj imaš priložnost, da poveš točno kaj te moti pri Obamacare. Od člena do člena. Začni

     • Staybell geenius

      Se vidi da pojma nimaš o ničemer, le zaljubljena si v Trumpa, ki bi se ti lahko posral direktno na čelo, pa bi še vedno krivila Kučana

     • Steiermark

      Smiliš se mi, tako kot tvoji tovariši, kaj lahko stori človeku takšna brezmožganska in čipovska politika, kot jo izvajajo tvoji, nad tabo in tebi podobnim!

     • Staybell geenius

      Hahahahahaha pa na zdravje!

     • Boris_j

      Poglej si ti 70a člen v Ustavi RS, ki govori o pravici do pitne vode za vsakogar. Kdo je to dal notri, desnica?

     • dob

      Ne, levica!
      To je temelj, da lahko zaplenijo vso pitno vodo, ko jim bo to po volji. Potem nas s tem izsiljujejo.
      To se imenuje zaplemba vseh vodnih virov s strani države. Ti se pa s tem še hvališ, bebo di mona!

     • Staybell geenius

      Ker seveda je znano, da privatna podjetja bistveno bolje skrbijo za skupno dobro in dostop do njihovih storitev vsakomur, zato ker nimajo nobenega motiva ustvariti dobiček, kajne??
      Torej je javno šolstvo tudi “zaplemba s strani države”?? Pa policija, vojska, pošta…??

     • Boris_j

      Eni pač ne razumejo najbolje kaj je to pravica. Še privilegije zavračajo. Ko bodo cene bistvenih dobrin nekajkrat višje zaradi “radodarnih” privatnikov, bodo seveda krivili migrante.

      Nesveta preproščina.

     • Hun

      z privat lastnino ni nc narobe…ce si lastis objekt…lastit si zemljo oz zivlenski produkt, ki je last univerzialne energije…so pa desnicarji v zmoti in se bl oprani v 2000letnem pranju mozga s strani Cerkve…
      Komunizm je podrejal na enak nacin kot vsi absolutizmi..
      stos vsega pa je da clovk podreja cloveka…ne pa sistem

     • Steiermark

      Idiot, in ko zmanjka vode, ali jo boste vi levaki pridelali ali kar “nascali”?

     • Steiermark

      To kar oni imenujejo “zdravstvo” pomeni samo “seznam čakajočih na Matildo”….

     • Republic Commando

      Še enkrat si natančno preberi Obamacare, boš videl, da je bolje , da se uniči. Za pitno vodo kar nekaj nakladaš, za šolstvo pa nevem kako je.

     • Staybell geenius

      Vem, da je Obamacare slab program, toda je bolje kot nič in je korak v pravo smer. Torej ne, ni bolje, da namesto tega ni nič. Trump skuša to uničiti ter odstraniti zaščite proti dvigovanju cen, kar bo pognalo v bankrot še več ljudi kot sicer. Če očitno nisi sposoben pripraviti česa boljšega, se obstoječega ne dotikaj.
      Glede pitne vode: agencijo za zščito okolja vodi bivši odvetnik naftne družbe.

      Glede šolstva: manj denarja za javne šole (protest učiteljic v Wisconsinu, kjer nimajo niti za krede), težje vračilo ogoljufano pridobljenega denarja s strani privatnih fakultet, in še in še….

     • Republic Commando

      Kako lahko v istem stavku rečeš , da je program slab in je korak v pravo smer??

     • Staybell geenius

      Zato ker odpravlja nekatere slabosti prejšnjega sistema, ostaja pa še vedno veliko stvari, ki se morajo izboljšati. A je to tako težko razumeti??
      Okolje in šolstvo pa ostaja tako kot je zapisano, očitno, saj se niti dotaknil nisi tega

     • Republic Commando

      Zakaj bi bilo bolje, če bi bila Clintonova izvoljena? Ker predvidevam , da si za njo, glede na to kako sovražiš Trumpa. Glede šolstva asem rekel , da nevem kako je, glede okolja pa ni treba zganjati nobene panike. Ni zaenkrat NIČ takega izrekel , kar bi ogrožalo okolje ali pitno vodo…

     • Staybell geenius

      Bolje bi bilo, ker bi imeli od tega vsaj volilci nekaj. Sovražim Clintonovo, je arogantna brez primere, toda ni neumna in ne reagira brezglavo.

      No glede šolstva te jaz lahko poučim, ali pa se pač pozanimaj.

      Se zavedaš, da Trump ne rabi ničesar verbalno “izreči”, temveč lahko precej več škode povzroči z dejanji, s katerimi se ne hvali preko tviterja?? Se zavedaš tega koncepta??

      Glede okolja: črtanje pravila o ekonomičnosti motorjev z notranjim izgorevanjem, zmanjševanje sredstev za spremljanje podnebnih sprememb (za katere sklepam da misliš, da itak ne obstajajo), nazadovanje standardov za avtomobilske izpuste, manjšanje sredstev za obnovljive vire energije…vse to na čelu z najbolj koruptivniom administratorjem, ki je na srečo odstopil zaradi povsem jasnih konfliktov interesa in korupcije, vidne z Lune.

     • Steiermark

      Levaki ste pač sposobni samo “sovraštva”, tako, da sovražite tudi same sebe, ko se vidite v špeglu!

     • Staybell geenius

      Ej lubi, malo pozen si, nihče več tega ne bo bral

     • Steiermark

      Učiteljice nimajo niti za kredo? Seveda ne, ker v njihvih šolah, namesto “krede” in tabel, uporabljajo “tablice”! Daj, shirano kljuse, umiri se že enkrat, ker ti takšno trosenje bedarij jemlje še zadnje moči……gotof si!

     • Staybell geenius

      Hahahahaha joj si jezen, ker sem levičar… uf, kako te je iz tira spravilo :D

     • Steiermark

      To velja za tvojega pedofila tita, ki je kot prvi uničil šolstvo, zdravstvo in vse ostalo, kar je bilo pred njim pošlihtano . Vaša “farmersko mesečniška” svojat pa hoče nadaljevati z vso to psihopatsko naklonjenostjo uničevanju Slovencev in naše Slovenije, ter povzdigovanjem sebe – balkanskih vodž in dovažanjem islamske (po kulturi njim enake) svojati…..

     • Staybell geenius

      Kaj je s konzervativci in vašo obsesijo s pedofilijo?

   • Steiermark

    Ja, tako kot pri nas – ko levaki “jebejo” dostopno zdravstvo ( z ustvarjanjem čakalnih vrst – na Matildo), šolstvo z manipuliranjem najmlajših, tako kot je bilo pod pedofilom titom, in pitno vodo, ki jo ustvarjate (scalnico) bojda kar vi in kar ste tudi dali zapisati v ustavo….. Blaznež!

    • Staybell geenius

     Prosim nehaj piti bencin, ker ti hudo razjeda možgane

 • Pojem levičarstvo se od države do države razlikuje. Na primer v Sloveniji levičarstvo pomeni pravoslavje.

 • Olga2345

  Bravo mladi!

 • Olga2345

  Levi fasisti se skrivajo za burkami, tako kot Fate! Za prvimi so komunisti, neokomunisti in nacisti, za drugimi pa Islamisti! Skratka, vsi so isti! Teroristi!

  • Zaskrbljen

   Isti, isti, tudi kapital-isti.

   • Olga2345

    Samo tisti, ki teroristom dajejo denar! (Obama)

    • Zaskrbljen

     Olga, pojma nimas.

     • Staybell geenius

      Čedalje bolj se mi zdi, da je Olga navaden bot, ki pač reagira kot je programiran. S tem, da vsakič ven meče iste 3 ključne besede (Kučan, Obama, komunisti)

     • Zaskrbljen

      Tocno. Sem tudi razmisljal o tem, le da sumim vecino uporabnikov. Vedno iste neumnosti. Vsekakor delujejo po navodilih in predpripravljenih stavkih.

     • Steiermark

      hlapec sfukatorskih tepihoalcev, zakaj pa toliko hodiš na ta forum, če si takšnega mnenja? Ali te je mogoče kdo prisilil? Če imaš diametralno nasprotno stališče od nas, normalnih in demokratičnih s krščansko zahodnoevropskimi vrednotami, potem si zgrešil forum! In mislim, da si ga! Sicer pa kot hlapec levaške morilsko pedofilske drhali, ki še vedno (še neka časa…) hara po naši Sloveniji, se pač nemore odreči judeževim cekinom, kakšnemu evru, ki ga dobiš za svoje sranje po tem portalu, od zblojenih in satanovih levakov!

     • Zaskrbljen

      Dobim sendvic, lepo zavit v alufolijo in pol litra mercatorjeve vode. Pred seboj imam sliko tita za movacijo, za menoj stoji skupina izprijenih sodomitov, ki me konstantno nadzira, da nebi zasel s satanove poti in se odpravil v cerkev. Placujejo me z rednim bicanje, vklepanjem v verige in skupino lezbijk, katere ljubkovalno ponizujejo mojo mozatost. Ce sem zares ucinkovit, mi pripeljejo se skupino psov, s katerimi se potem vsi strastno ljubimo.Vse na racun davkoplacevalcev!

  • jajo absolutni luzer

   Levega fašizma razen v noriškem kraljestvu ni, to je izmislek obupnega in obupanega obramboslovca JJ, ki je tik pred odstopom kot premier nekaj blebetal po videu, medtem ko so bile zraven demonstracije proti njemu. zaradi strahu, blizu se je že enkrat cel teden skrival v bunkerju, se mu je marsikaj zareklo in tudi sicer je bolj marksistične usmeritve, Kardelj in Leskošek Luka, kar dokazuje z diplomo in citati v njej

   • Steiermark

    Gotovi ste, pa če to sprejmete ali ne! Kot vsaka dobra stvar, bo to kmalu prišlo tudi k nam, čeprav z zamudo, vendar učinek bo isti, kot se vam ga napoveduje – satan – levaki izgublja moč in jo bo dokončno izgubil v nekaj letih, ko se bo primoran vrniti v svoje “kraljestvo” ter vas vse, kot zaslužne hlapce vzel s sabo – za večno! Za vami bo ostal samo slab spomin na vas, pošasti levaške satanske!

 • Boris_j

  Se povsem strinjam, da je identitetna politika zelo zanič in škodljiva. Toda danes v identitetni politki že prednajči desnica, oziroma skrajna desnica. Nekaj na kar opozarja tudi Jordan B. Peterson, pa to prikladno spuščate.

  Kaj pa je kosanje velike večine ljudi, delovnih ljudi, po nacionalnosti, etnični pripadnosti, religiji, itd… drugega kot identitetna politika? Edina razlika med levo in desno identitetno politiko je v tem, da so kategorije desne identitetne politike nekoliko širše in posamična od njih ponavadi zaobjame več ljudi. Strupene, potencialno nasilne in nevarne pa so še bolj od levih, saj skozi zgodovino že dobro vemo kako nevaren je npr. podivjani nacionalizem.

  • xtc

   Gre za vrednote narodov ne klanfaj neumnosti.

   • Staybell geenius

    Ja, ker vrednota se konča točno na mejnem prehodu

   • Boris_j

    Ne, gre za blebetaške nore manipulatorje, ki izkorišcajo neumnosti narodov. Vsakega posebej. Vmes pa se nezasluzeno vzpenjajo po družbeni hierarhiji, na poti do nikomur odgovorne avtoritarnosti.

    Tako kot, Viktor O., ki za dokazano korupcijo lastne stranke, krivi tujino. Številni tepci mu pa jejo iz roke, da si nakrade še več.

   • Steiermark

    On “ne razumije dobro”……glavo ima še vedno na balkanu, tazadnjo pa pri skrajnih levakih, v Sloveniji…..Tako so “zaddovoljni” vsi….levaki in njihovi zlorabljenci!

 • Mitja Mazini

  Janez je Gotof, nikoli več ne bo v vladi. PA PA.

  • xtc

   Zelo kmalu kmalu boste levi PA-Pa nikoli več blizu vlade.

   • Staybell geenius

    hahaha ok dragi

  • Steiermark

   Kaj te tudi v sanjah preganja, podoba našega edinega in edinstvenega voditelja, ki zna poskrbeti, za nas in ki uresniči svoje projekte, nam v prid, nasprotno od vaših podgan, ki na iz ropano ropajo naprej, jemljejo kredite ter si jih delijo med sabo, nas siromašijo, medtem ko imamo večino penzionistov pod pragom revščine, se ta golazen šopiri na naš račun in z a naš denar! Če bi bil normalne in nebi imel prazne glave, potem bi spoznal, edino, da je JJ naš odrešitelj in edini sposoben izvesti reforme, v prid ljudi! IDIOT!

   • Zaskrbljen

    Reforme v prid ljudi? Privat zdravstvo in solstvo, davcna razbremenitev najbogatejsih, zid na meji z mehiko in triglav obarvan v rumeno-modro. Aja, pa himno bi popravil.
    Kaj od tega je za LJUDI??

    • Steiermark

     VSE! bedak, če ne vidiš, kaj pomeni to socialistično zdravstvo, kjer se v “zdravju” bohoti samo lpovska levaška jugokomunajzarska svojat, ki bogati na račun tistih, ki umirajo zaradi neustreznega zdravstva, kjer zaradi kraje denarja živijo dobro in na račun umirajočih v nemogočih socialističnih razmerah, reveži, katerim zdravstvo ne omogoča niti pravočasnega zdravljenja, kajšele učinkovitega, kot bi jim lahko omogočilo le privatno zdravstvo – edino učinkovito, iz sredstev, ki jih mi prispevamo, ne pa da ta sredstva končajo na računih raznih giovanni della terra in ostale jugosicialistične prašičje farme! Kretekn!

     • Zaskrbljen

      Zakaj se ti in podobno misleci raje ne izselite, namesto, da se ostale poskusate s silo prepricati v sistem, ki ga bo pocasi opustila tudi zda?
      Ekstremni individualizem nas pelje v unicenje. Ce bi to govoril pred 30 leti, bi ti se verjel, a danes je jasno, da ameriski nacin zivljenja pelje v propad clovestva in planeta.
      Se pa strinjam, da bi bilo potrebno zdravstveni sistem precistiti, toda ne privatizirati. Zdravstvo, tako kot solstvo, mora ostati dostopno vsem ljudem.

     • Steiermark

      Kaj si ti in tvoji privilegiranci mislite, medtem ko sploh niste sposobni misliti, je zelo nepomembno….. čipiranci, ki so za svoje kimanje nagrajeni z dodatki ali “borčevskimi ” penzijami, za vaše zdravstvene težave , pa poskrbijo v tujini, seveda vse na naš račun, medtem, ko je za nas 2. razredne predvideno čakanje v triletnih ali daljših vrstah, na Matildo…… Ko pa že priporočaš nam, avtohtonim, na naši rodni zemlji, v nasprotju z vami pritepenci, da se izselimo, te pa naj spomnim, da smo mi preživeli vse vaše fašistične poskuse iztrebljanja v naši domovini, ne vaši, čefurski, pa smo vse preživeli in tudi sedaj nebomo popustili…. Zakaj se pa ti in tvoji rodžaci z rdečimi pošastmi, ne vrnete v svojo balkansko otačbino?

     • Zaskrbljen

      Avtohtoni prebivalec slovenije z nemskimi koreninami, ki si s ponosom izbere uporabnisko ime v nemscini. Avtohtoni?

     • Steiermark

      In kaj ti tu ni jasno? Aja, seveda, ti si pripadnik jugonarodov – pritepenec v Sloveniji, ki še vedno rad “hara” po balkansko, sve je naše……Nauči se prave zgodovine Slovenije, avtohtonih , sedaj, manjšin, ki jo sestavljajo! No potem boš pa morda tudi razumel, zakaj vi balkanci nemorete biti naši prijatelji!

     • Zaskrbljen

      HAHAHA

     • Steiermark

      kaj ta ha ha ha pomeni, ali je to izkašljevanje ob vsevečji bližini Matilde, ki se ti z veliko hitrostjo bliža ali pa je to zadrega, v kateri ne najdeš odgovora?

     • Zaskrbljen

      Ta smeh pomeni, da trosis neumnosti.

     • Steiermark

      Mislim, da zaradi nerazsodnosti nisi sposoben izraziti svojih občutij, torej je tvoj “smeh” oz. javkanje izraz nemoči in zabitosti!

     • gorenc

      Levičarji vodijo v propad človeštvo.Prišel je skrajni čas da je Donald Trump prišel na oblast.Začel je popravljati levičarsko zgrešeno zavoženo gospodarstvo.To mu tudi uspeva.Skrajni čas je že, da vodenje države tudi pri nas prevzameJ.J,levičarji so totalno nesposobni.Pri taki visoki zadolženosti,ki jo ima Slovenija 50 milijard ali več bi
      danes morala biti Slovenija najbolj razvita in najbolj bogata država na svetu.Vprašanje je zakaj je tako visoko zadolžena,odgovor je enostaven zaradi nesposobnih levičarjev.

     • Zaskrbljen

      Trump, obama ali mr. pibb so produkt istega okolja.

     • gorenc

      V gospodarskem pogledu Trump in Obama sta si popolnoma različna ne glede na pripadnost istemu okulju.Kljub pritiskom,ki ga izvaja NWO na njega ostaja podpornik ameriškemu ljudstvu.Narod ga spoznava da je boljši predsednik od bivših,to jim dokazuje z višjo gospodarsko rastjo,višjimi os dohodki in odpiranjem novih delovnih mest.

 • Staybell geenius

  Večina američanov podpira univerzalno zdravstvo, brezplačeno
  visokošolsko izobraževanje ter višjo minimalno plačo, celo večina
  trumpovih navijačev.

 • Caetano

  Ko bi vsaj propadlo do konca. To je filoislamisticna gnojna jama.

  • Staybell geenius

   Večina američanov podpira univerzalno zdravstvo, brezplačeno
   visokošolsko izobraževanje ter višjo minimalno plačo, celo večina
   trumpovih navijačev.

   • Steiermark

    In kdo je preprečil vse to, uresničiti smrdljivemu obami?

    • Boris_j

     Deloma sam, ker ni predlagal bolj ambicioznega zdravstvenega načrta. Večinoma pa smrdljivi Republikanci, ki so kongres po volitvah 2010 obvladovali z 242 svojimi zici proti 193.

     • Steiermark

      komunistično haraško razmišljanje!

 • xtc

  Kar je abnormalno abotno izrojeno in iztirjeno crkne sleje kot preje kot levica propade.
  Dejstvo da je povrnitev k krščansko judovskim vrednotam in rekonkvista ter konservativnost nujna in svet-normalni bo krenil desno kondservativno v smer krščansko judovskih naikov-komu socialistično progressivne iztirjene zboljenosti in socializem pa bo z islamizmom vred odšel na odpad zgodovine.

 • Mojca pokraculja

  Verjamem da ne najdeš besed. Saj ne znaš ničesar razložiti. Ker tudi ničesar ne razumeš. Pišeš bedarije, razlagaš o tem kako bodo desničarji uničili zahodno civilizacijo. Uničili jo boste vi levičarji, multikulti, kvazi humanitarci, skupaj z muslimanskimi hordami.
  Si blokiran, majmun.

  • Boris_j

   Možnost, da bodo desničarji uničili civilizacijo, podobno kot so jo v 30-tih v Nemčiji sicer je, a je precej majhna. Civilizacijo bo najbrž pred njimi uničil neomenjeni kapitalizem na fosilni pogon. Ki pa mu nekateri (sicer mislim da jih je vse manj) še danes pomagajo s slepim zanikanjem največjih planetarnih groženj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!