fbpx

Đoković dan po okužbi brez maske delil nagrade mladim tenisačem?

Prvi tenisač sveta Novak Đoković (Foto: epa/Printscreen)

V zvezi s prvim tenisačem sveta Novakom Đokovićem, kateremu je bil pred dnevi zavrnjena viza za Avstralijo, se porajajo številna vprašanja. Ali je bil Đoković res meseca decembra okužen s koronavirusom, je okužen hodil naokoli in se rokoval, ali pa je test o prebolevnosti ponarejen?

Afera Đokovič pušča več vprašanj, kot odgovorov. Sodni dokumenti, v katerem odvetniki Novaka Đokovića razkrivajo, da naj bi se Srb 16. decembra okužil s koronavirusom, dvigajo ogromno prahu. Beograjčan je namreč le dan zatem podeljeval nagrade in priznanja mladim teniškim igralcem v svojem teniškem centru. Je torej številka ena svetovnega tenisa kljub potrjeni okužbi hodil naokoli in širil virus ali pa je njegov test lažen?

Kot poroča britanski BBC bi lahko podatek o okužbi predstavljal pomemben dokaz v obravnavi, ki bo v ponedeljek. Đoković bi tako prebolevnost uveljavljal kot zdravstveno izjemo za vstop v Avstralijo, kar pa za tujce, ki želijo v državo, naj ne bi zadostovalo, so pred dnevi zatrdile tamkajšnje oblasti.

Dan po potrjeni okužbi, torej 17. decembra, je bil Đoković celo brez maske prisoten na slovesnosti v Beogradu v svojem teniškem centru, kjer je delil nagrade in pokale mladim tenisačem, je na družbenih omrežjih objavila Teniška zveza Beograda, kar sedaj povzemajo tudi največje svetovne agencije.

Če je podatek o potrjeni okužbi točen, se postavlja vprašanje, zakaj Đoković ni bil v izolaciji, ampak je hodil svobodno in se je celo udeleževal dogodkov, kjer so bili prisotni tudi otroci. Nekateri domnevajo, da je morda rezultat testiranja dobil šele naslednji dan, a vendarle ob sumu okužbe ni odgovorno postopanje naokrog. Še posebej ne brez zaščitne maske. Nič čudnega, da se marsikdo sprašuje ali je bil morda test o prebolevnosti celo ponarejen?

E-Maribor