fbpx

Državna tožilka zahteva objavo imen vseh, ki so leteli z Epsteinom

Jeffrey Epstein in njegova "madame" Ghislaine Maxwell (vir: @GBNReports)

Ameriška državna tožilka na ameriških Deviških otokih Denise George je v primeru proti dedičem samoumorjenega judovskega milijarderja Jeffreya Epsteina vložila sodni poziv za vse dnevnike letov letal in helikopterjev v lasti mrtvega pedofila. Ko je Epsteinov pilot David Rodgers leta 2009 objavil samo določene podatke o letih je prišlo v javnost, da so na zloglasnem Epsteinovem “Lolita Expresu” med drugim leteli nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, filmski igralec Kevin Spacey in sin britanske kraljice Elizabete II, princ Andrew.

Državna tožilka Denise George je v primeru proti Epsteinovem posestvu zahtevala objavo vseh dnevnikov letov štirih helikopterjev in treh letal v lasti lansko leto samoumorjenega judovskega milijarderja Jeffreyja Epsteina. Georgovo zanimajo leti vse od leta 1998 pa do dne, ko so Epsteina našli mrtvega v njegovi visoko varovani zaporniški celici.

Obtožnica Epsteina vsebuje 22 točk in ga med drugim bremeni preprodaje ljudi, posilstva, zlorabe otrok, zanemarjanja, prisilnega dela in siljenja v prostitucijo.

Imena bodo prišla v javnost
Georgeova želi vpogled v kakršnakoli poročila, pritožbe, ali opazke o sumljivem obnašanju, kakor tudi kakršnekoli osebne zapiske pilotov. Razkrita morajo biti vsa imena in podrobnosti o ljudeh, ki so sodelovali s piloti, imeli stik z Epsteinom, njegovimi potniki in komerkoli je potoval z njim.

Po poročanju Daily Maila naj bi neimenovani vir imena znanih in vplivnih, ki jih je leta 2009 razkril nekdanji Epsteinov pilot David Rodgers, označil zgolj za preprost zazname v primerjavi z razkritji, ki bodo prišla na dan. “Med bogatimi in znanimi vlada panika.” Odvetniki Epsteinovih žrtev so ob tem povedali, da leta 2009 niso bili objavljeni zapisi letov glavnega Epsteinovega pilota Larryja Visokega, ki je bil kar 25 let v Epsteinovi službi.

S FBI se te dni pogovarja tudi nekdanji Epsteinov kuhar, Adam Perry Lang, ki je za Epsteina delal med leti 1999 in 2003. Znani kuhar je leta 2010 skupaj z Jamiejem Oliverjem v Londonu odprl restavracijo Barbecuea. To je sprožilo nove pozive princu Andrewu naj preneha s skrivanjem in začne sodelovati z ameriškimi preiskovalci. Lang je začel sodelovati s preiskovalci, potem ko ga je ena od Epsteinovih žrtev spolne zlorabe javno pozvala naj se izkaže. Pred tem je Perry Lang zanikal, da bi vedel za kakršnekoli umazanije, ki so se dogajale v štirih letih, ko je delal kot Epsteinov kuhar.

Medtem Epsteinova madame Ghislaine Maxwell čaka na začetek sojenja v ZDA. Obtožnica jo med drugim bremeni zvodništva, trgovine z belim blagom in pedofilije.

Ivan Šokić