Neverjetno norčevanje: župan Janković in nekdanji predsednik Türk izpostavila pomen miru v srcu!

Datum:

Sprašujemo se, ali ima ljubljanski župan Zoran Janković že povsem kosmato vest ali pa preprosto brije norce iz Slovencev. Danes sta namreč skupaj z bivšim predsednikom države Danilom Türkom, ob mednarodnem dnevu miru, izpostavila pomen miru v srcu. Kako jima ob vseh vznemirljivih političnih pustolovščinah to uspeva, ostaja nebeška skrivnost.  

Nekdanji predsednik republike Danilo Türk in ljubljanski župan Zoran Janković sta se danes udeležila pohoda za mir v Ljubljani ter izpostavila pomen miru v srcu oziroma v sleherni osebi. Bivši predsednik je ob tem dejal, da se mir vselej prične z vsakim posameznikom. Iz tega pa se lahko razvije skupna volja, posledično pa nastane pritisk javnosti, ki sproži spremembe v politiki. Pohod miru so na današnji dan sicer organizirale tako veteranske kot tudi domoljubne organizacije. Türk je ob tem še dejal, da je prav danes nastopil tisti trenutek, ko bi se moral še posebej izoblikovati pritisk javnosti. Svet naj bi po njegovem, na takšen način, našel rešitve za prihodnost, in sicer za vsakovrstne izzive. Bivši predsednik republike jih vidi v kolektivnem vodenju celotnega sveta. Ob tem je izrazil tudi skrb zaradi raznovrstnih družbenih pojavov, ki se mu zdijo problematični. Janković pa je kontroverzno izjavil, da je prav mir tisto, kar vsi potrebujemo, še zlasti v času pandemije, poroča STA.

Vsakršna nova žarišča, ki nakazujejo na možnost, da bi se ustvarilo kaj slabega, je po njegovem potrebno odpraviti z dialogom, razumevanjem in dogovarjanjem. Hkrati je še dejal, da je slovenska prestolnica mesto, ki spoštuje različnost in je zmožna sprejemati drugačna prepričanja, s tem pa tudi živeti v miru. “Rad bi, da bi načelo Človek je človeku človek ostalo za vedno,” je še dejal, ob čemer si je zaželel, da bi bila Ljubljana zgled za vsa druga mesta po svetu. Ob vseh teh lepih besedah se človeku kar milo stori. A če pogledamo dejstva lahko mirno zaključimo, da ljubljanski župan ni ravno mož beseda, saj je prav on v času zaostrenih epidemioloških razmer ljudi vabil na velikanske proslave sredi Ljubljane.

Veliko “miru” in “spoštovanja različnosti” smo bili vsakokrat deležni na hujskaškem koncertu Nosil bom rdečo zvezdo, kjer so režimski kulturniki veselo “lajali” na vse, ki ne ustrezajo njihovim ideološko-političnim merilom. Od opevane strpnosti je kar kipelo. Podoben simbol vključujočega sožitja predstavlja postavitev kovinskih konstrukcij z rdečimi zvezdami okoli prestolnice, ki je simbol krvavega in nič kaj miroljubnega totalitarizma. To je očitno ta zgled preostalim mestom po svetu, ki bi mu ta morala slediti.

Zoran Janković. (Fotomontaža: Murgle press)

Kako zelo je “človeku človek” pa je “Zoki” pokazal tedaj, ko je javno lagal Ljubljančanom o svoji skrbi za čisto prestolnico, medtem ko je po drugi strani brezsramno gradil kanalizacijo preko vodonosnika čiste pitne vode za celotno Ljubljano. Prav tako je Ljubljančanom lagal, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, medtem ko je za seboj pustil kup zapuščenih gradbišč. V preteklosti se je znašel tudi med osumljenimi za zlorabo slovenskega bančnega sistema. Pod drobnogled pa ga je vzela Evropska komisija, in sicer zaradi suma, da je Mestna občina Ljubljana (MOL) podelila 35 milijonov evrov nedovoljene državne pomoči javnemu podjetju Lekarna Ljubljana. V zatožni klopi pa se je znašel še zaradi spornega projekta Stožice in zaradi izsiljevanja spolnih uslug. Bil je deležen tudi spornih odpisov milijonskih dolgov, znan pa je tudi kot promotor ilegalnih migracij. V preteklosti pa smo ravno tako že poročali, kako je v projektu Šumi izginilo več kot 38 milijonov evrov in kako so se francoski investitorji umaknili, ko je Janković v svoji pisarni zahteval provizijo. Obilo miru v slovenski prostor vnašata tudi njegova sinova, formalna lastnika družinskega podjetja Electa, ki so mu odpisali žena desetine milijonov evrov dolgov.

Tudi nekdanji predsednik Danilo Türk je Jankovićeve rabote vselej podpiral in se od njih ni javno distanciral. Kako po vsem tem živeti z mirom v srcu in brez slabe vesti, je vprašanje za psihologe, predvsem pa za oba politika, ki brezsramno zavajata slovensko javnost.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...