Egiptovski klerik tolmačil koran: Islam dovoljuje spolne odnose in poroke z nezakonskimi hčerkami!

Fotografija je simbolična (foto: epa).

V nekaterih delih sveta je zelo težko ali celo strašno biti otrok ali ženska, posebej težko pa je biti deklica. Najbolj skrajne razmere ima islam, ki dovoljuje muslimanskim moškim, da s svojimi hčerkami začnejo incest – koran dovoljuje spolne odnose kot tudi poroke z nezakonskimi hčerkami.

Po poročanju Speise je egiptovski duhovnik dejal, da islam moškim dovoljuje spolne odnose z nezakonskimi hčerkami in da jim je dovoljena tudi poroka z njimi.

Če deklica nima očetovega priimka mu ni uradno pripisana
Mazen Al-Sersawi,
egiptovski duhovnik in predavatelj na prestižni egipčanski univerzi, je navajal besede uglednega muslimanskega učenjaka Imama Al-Shafija, ki govori, da nezakonske hčerke niso uradno pripisane svojim očetom in se lahko zato z njimi tudi poročijo. Trditve je posnel in posnetek naložil na splet, kjer je deležen več pripomb ter zgražanj.

Videoposnetek je bil posnet leta 2012, vendar je bil ponovno objavljen na spletu. V posnetku je dejal: “Dekle, ki je rojena v zunajzakonski zvezi, res ni nikogaršnja hči. Ker je nezakonska, nima očetovega priimka in zato ni njegova hči – ni mu uradno pripisana.”

Koran prepoveduje le poroko s hčerko, rojeno v zakonski zvezi
V sveti knjigi islama, koranu, pa je v enem izmed verzov zapisana splošna obsodba incesta, katero naj bi kršil Alah. V verzu je namreč na dolgo napisan seznam, s kom se je prepovedano poročiti. In čeprav bi mnogi mislili, da verz izrecno prepoveduje poroko s svojo biološko hčerko, temu ni tako. Hashim Kamali, eden najbolj uglednih znanstvenikov iz islamske jurisprudence je zapisal: “V koranu je zapisana beseda “batatakum,” kar pomeni “vaše hčerke,” zaradi česar lahko vzamemo dobesedni pomen, ki pomeni, da je prepovedana poroka s hčerko, rojeno v zakonski zvezi. V tem smislu se lahko poročijo z zunajzakonsko hčerko.”

Ne pozabimo tudi na dogodek iz začetka tega leta, ko je drugi egiptovski duhovnik Muftah Mahammad Maarouf v televizijski razpravi izjavil, da bi morala biti starost za poroko dovolj nizka, da bi se lahko poročili z novorojenčki. Dodal je, da se tako otroku ne stori “nobene škode” in zato ni nobene ovire, da bi preprečili takšno poroko.

D. Š.

 • Lilika

  Ali se lahko hkrati poroči z mamo in njeno hčerko?

 • xtc

  Te obrazlage jasno prikazujejo zakaj je toliko deformacij,nizke intiligence genetskih in dednih napak pri teh primerkih.

 • Caetano

  Islam je prepreden s pedofilijo in tudi incestom. Vendar vseeno fascinira levicarje. Homeinija, ki je takoj po padcu saha pohitel z legalizacijo pedofilije so nekateri levicarji oznacevali celo za “svetnika”. Islam je namrec prav blizu levicarstvu zlasti po svoji totalitarnosti, po svojem nasprotovanju “zahodnemu imperializmu” ceprav je sam imperialisticen, da se kar kadi in pa tudi precej kolektivisticen je. Dovoljuje pa muslimanom izzemanje podrejenih “nevernikov” na raznorazne necloveske nacine enako kot velja za znasanje diktaturi naklonjenih levicarjev nad nelevicarji.
  Koncno islam tezi k ustanovitvi kalifata to je dna civilizacije… enako pa tudi levicarji tezijo za svetovno republiko ali svetovnim komunizmom.

  Te elemente opazujemo pri skrajni levici ze vse od francoske revolucije. Hebertovci in jakobinci so bili najhujsi pristasi terorja, diktature, hkrati pa vse bolj kolektivisticni.

  • ponosni kristjani

   ljudi glava boli od tvojega natolcevanja no, dej spelji se

   • Caetano

    Je ze prav. Naj bo cim vec ljudem jasno kaksen levicarski multikulti filoislamizem siris. Mislim mesati islamisticne post festum ponaredke ocakov s skupnimi koreninami treh religij. Pa temu celo sejk Quaradawi ploska. Kaksne sadove obrodi takija.

 • samsara

  Marsikakšno deviacijo dovoljuje islam, zato pa je tako čislan s strani ‘globopatov’ (pa tudi t.i. levičarjev), ki so mu poverili aktualno globalno misijo, pri kateri levičarji voljno kolaborirajo.
  Kljub temu, da marsikaj dovoljuje, pa se narava nekako ne zmeni za to, ob statistično dokazanem daleč nadpovprečnem pojavu prirojenih defektov muslimanov in raznih retardiranostih. Tako na fizičnem nivoju, kot tudi na mentalnem in psihičnem.

  • .

   tudi ž vera, isti so ,
   in Ž. in Musl obrezujejo moške in imajo prepoved uživanja svinjine http://jewcy.com/featured/brilliant_resistant_to_hiv_and_more

   • Caetano

    To je neumnost. Zveni kot spodbujanje sovrastva na podlagi tega kaj kdo je,s cisto zgleda neki drugimi kaj neumnimi razlogi ipd. Pravi razlogi zakaj je islamizem tako nevaren so ker stremi k svetovni prevladi, kalifatu, jihadu oz. t.i. sveti vojni in zatiranju ter pobijanju “nevernikov” po seriatu. Tega pa seveda sledilci Sterbenca in podobnih ne bodo nikoli priznali.

    • splošno znanje!!

     Judovska in islamska vera:

     1. nista krščanski
     2. zapovedujeta obrezovanje moških
     3. ne jedo svinjine

     piše v svetovni literaturi , obstaja SPLETNA STRAN O SKUPNIH TOČKAH ISLAMA IN JUDOVSKE VERE http://www.judaism-islam.com/similarities-between-judaism-and-islam/

     • Caetano

      Kaksna neumnost… Islam smatra vse tako judovske kot krscanske verske spise za korumpirane. Abraham ni skupen vsem trem religijam, ampak so ga islamisti post festum razglasili za muslimana.

     • Evropejci in kristjani

      Ni neumnost. Zakaj si ne pogledaš to spletno stran? Vsi so isti tam na Bližnjem vzhodu ( izgled, običaji). Tako Judje kakor Muslimani imajo podobne običaje, vsi moški, ne glede na to ali so Judje ali Muslimani, morajo biti obrezani, SVINJSKO MESO pa je prepovedano, pri Judih in pri Muslimanih. IN bog ne daj, da slišijo ime Jezus Kristus, takoj znorijo, ker ga ne eni, ne drugi, ne priznajo kot Odrešenika. http://www.judaism-islam.com/similarities-between-judaism-and-islam/

     • Caetano

      Nic skupnega nimajo ne Judje ne kristjani z muslimani. To si izmisljujejo ravno taki tipa Sterbenc. Islam naredi iz obojih dimnije, ce priznajo nadvado sarije sicer pa jih pobijejo. Ce je neko ime ali obicaj skupno se ne pomeni, da je tudi vsebina. Pravite Abraham to in ono skupna tocka oh in sploh… sploh ne drzi Abraham je bil po Mohamedu musliman.

      Ti ne razumes, da ko je Mohamed zacel oznanjevati je naletel na lokalne Jude in kristjane v takratni Arabiji. Ker je vse pomesal so mu to tudi povedali. No potem je imel dva izhoda ali prizna, da je pogresil ali pa razglasi vse Jude in kristjane za ponarejevalce svetih spisov. Kot megaloman je seveda izbral slednje.

     • vere so se razšle

      LAŽEŠ. Judje, Kristjani in Muslimani imajo skupen začetek: pra očeta ABRAHAMA. Ti res nimaš znanja, niti splošne razgledanosti. Škoda časa. Ti si zelo omejen. SICER PA SI TUKAJ POGLEJ, NA TUJIH SPLETNIH STRANEH, DA SO JUDJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM ZAČELI PRI ABRAHAMU , PRED TEM TUDI MOJZESA CENIJO VSE TRI VERE. ABRAHAM JE IMEL DVA SINOVA; IZAK IN IŠMAEL. IZ IZAKA JE IZŠEL JUDAIZEM, IZ SINA IŠMAELA PA ISLAM. TO VE VSAK, KI JE HODIL K POUKU ZGODOVINE. TUKAJ SI POGLEJ. Lep pozdrav http://3.bp.blogspot.com/-Fas-1theSKY/VCQNJhbrQMI/AAAAAAAAPOg/yq-zwvDOOgA/s1600/abraham_chart.gif

     • Caetano

      Sterbencova zgodovina te je cisto omrezila. Pa ti siris prav do neba vpijoce lazi. O Abrahamu sem ze povedal, da je bil castilec Alaha po Mohamedu in prav isto dragi moj Sterbencev fanatik velja za Mojzesa. Vse te so postfestum islamisti naredili za muslimane.

     • ?

      revček, ne poznam Šterbenca, ne vem o kom skoz jahaš, jaz ti govorim to kar pišejo vsi ljudje, ki so šolani, kar ti nisi. Adijo. http://www.24ur.com/novice/svet/razlicne-religije-pod-isto-streho-hisa-bo-dom-enakosti-miru-in-sprave.html

     • Caetano

      Prav taki filoislamisti so vas cisto zmesali. Muslimanska bratovscina uporablja taksne
      “dialoskosti” samo za lazjo penetracijo in rusenje zahodne druzbe od znotraj.

     • dsf

      take kot si ti je treba v zapor poslat, ker pljuvaš po ljudeh težke obtožbe, sramota!!!

     • Caetano

      Torej prototalitarni levicar… ne misli da nisem vedel kaj se skriva pod tem tvojim lazno patriotskim loscem samo levicarstvo, neznanje in filoislamizem.

     • hm

      PREDSEDNICA EU, FEDERICA MOGERINI, JE POVEDALA, DA IMA RADA IRAN. POGLEJ JO NA BRITANSKEM BBC. Še ruto si je dala na glavo, ko je imela iranske goste. http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36061664

     • Evropejci in kristjani

      v Izraelu živijo tudi arabci, občasno imajo celo mešane zveze ( moški in ženske), pač zaljubijo se, čeprav je eden Musliman, druga oseba pa Jud, recimo…..Tukaj piše več https://www.haaretz.com/jewish/shavuot/.premium-1.596678

     • Caetano

      Da se nekateri zaljubijo je ze mozno samo imajo probleme z obema stranema.

 • kristjani nism ž niti musl

  ISL. in ž. vera imajo zabeleženega veliko incesta skozi zgodovino http://jewcy.com/featured/brilliant_resistant_to_hiv_and_more

  • Caetano

   Ze mora biti to v redu, ce taki “strokovnjaki” za islam, kot je Sterbenc pravijo, da je ta civilizacija oh in sploh. Prej se moti genetika in vsa psihologija kot pa oni.

   • stop šeriatskim državam

    očitno si zaljubljen v njega, ker ga skoz imenuješ, naj te toži. Sicer pa si preberi s kom tramp pleše ( s sadvskim hudičem) https://www.rtvslo.si/svet/savdska-arabija-ob-rekordnih-usmrtitvah-isce-nove-rablje/365604

    • Caetano

     Pa a si nor al kaj?! Nekdo, ki je vodilni slovenski filoislamist in se trudi na vse kriplje, da zamegli dejstvo kako se z islamizacijo odpira vrata jihadu res sodi pred sodisce kaj sele, da bi on koga tozil.

     • HALOO

      ABRAHAM je pra oče vseh religij to piše tudi v ameriški wikipediji, no. Pa kje ti je pamet, no? https://sl.wikipedia.org/wiki/Abraham

     • Caetano

      Abraham je bil ugrabljen od islamistov post festum.

     • :-)
     • _

      Predsednica evropske unije Federika Mogerini je odkrito povedala, da ima rada muslimane. http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36061664

     • Caetano

      Seveda isto tudi Merklova ipd

     • :-)

      lahko noč in pozdravi dragega, reci mu, da bi rad, da te nežno prime. Čauči

     • Caetano

      Take dvolicnosti ste res samo prototalitarni levicarji zmozni. Homoseksualce vasi zavezniki pobijajo vi pa lepite etikete zrtev na postene ljudi, ki samo razkrivajo strasne in dejansko usodne manipulacije laznih multikulturnikov.

   • ha ha ha

    ne se sramovat, ker si homoseksualec.

    • Caetano

     Glej povsem jasno je, da navajas najhujse filoislamiste, ki pa so verjetno tudi res privrzenci militantne Lgbt agende, kot vsi multikulturniki.

     • hm

      kakšni tipi so ti všeč?

   • what the f

    So ti všeč arabci? Kakšne imaš rad? Savdske verjetno, kot Trrrraammpp? HAHAHA

   • vpr

    Arabci so črni, poraščeni. Meni niso seksi. Kaj si pa ti misliš?

    • Caetano

     Ti ne ves o islamu pravzaprav nicesar, kot se zelo jasno vidi. Pameten clovek take neumestne izjave sploh ne more dati, ker prav Seriat zapoveduje pobijanje homoseksualcev. Pri tem pa razpravljajo ali naj se jih kamna, vrze iz skale ali obglavi.

     • ,

      ti si en revež brez pameti https://sl.wikipedia.org/wiki/Abraham

     • Caetano

      Abrahama kot tudi vse t.i. ocake so islamisti post festum naredili za muslimane, ker je Mohamed govoril nebuloznosti o njih, potem je pa druge razglasil za ponarjevalce namesto, da bi sebe podobno kot multikulturniki danes govorijo nebuloznosto.

 • Olga_10

  To divjaško ideologijo je treba PREPOVEDATI! To je “miroljubni” islam po Poriću! Erdogan: islam je samo eden!?? Posilstva otrok, mučenje živali, kršenje pravic žensk, terorizem, izključevanje vseh, ki niso muslimani…

  • Caetano

   Ima polno podrepnikov tudi v Sloveniji. Med njimi Sterbenca Primoza, ki kot lahko vidimo spodaj kar uspesno zavaja mnoge Slovence.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Fajonka pravi da moramo biti enotni in strpni. Al kako že pravi po džihadističnih pokolih evropejcev s strani muslimanov?

  • Caetano

   Strokovnjaki za takijo sp tudi nekateri nemuslimani v oblekah levicarskih multikulti profesorjev.

   • !!!

    težke laži si skozlal po nedolžnih ljudeh danes, ki so Slovenci. Naj te tožijo. Ti se sploh ne zavedaš kaj pišeš. Sramota.

    • Caetano

     Nedolznih filoislamistih?! Si ze slisal za okrogel kvadrat?!

 • realno

  ” nekaterih delih sveta je zelo težko ali celo strašno biti otrok ali ženska, posebej težko pa je biti deklica. Najbolj skrajne razmere ima islam, ki dovoljuje muslimanskim moškim, da s svojimi hčerkami začnejo incest – koran dovoljuje spolne odnose kot tudi poroke z nezakonskimi hčerkami.

  Po poročanju Speise je egiptovski duhovnik dejal, da islam moškim dovoljuje spolne odnose z nezakonskimi hčerkami in da jim je dovoljena tudi poroka z njimi.”

  nadlegovanje otrok, pedof, kriminal in zločin, se dogaja tudi iz strani zahodnjakov. Zločin je zločin, ne glede na to kje.

 • realno

  ” nekaterih delih sveta je zelo težko ali celo strašno biti otrok ali ženska, posebej težko pa je biti deklica. Najbolj skrajne razmere ima islam, ki dovoljuje muslimanskim moškim, da s svojimi hčerkami začnejo incest – koran dovoljuje spolne odnose kot tudi poroke z nezakonskimi hčerkami.

  Po poročanju Speise je egiptovski duhovnik dejal, da islam moškim dovoljuje spolne odnose z nezakonskimi hčerkami in da jim je dovoljena tudi poroka z njimi.”

  nadlegovanje otrok, pedof, kriminal in zločin, se dogaja tudi iz strani zahodnjakov. Zločin je zločin, ne glede na to kje

  • Caetano

   Samo, da to ni tam zlocin ampak legalizirana praksa. Sterbencevi fanatiki se res posluzujejo najbolj skrajnega relativizma za opravicevanje islamisticnih zlocinov.

   • ,

    Te ni strah zapora? Za javno blatenje je predvidena kazen.

    • Caetano

     Razkrivanje manipulacij tako komunističnih kot filoislamističnih ni nobeno ”blatenje”. Vztrajaš kot pravi zlobni filototalitarist.

     • haloo

      človek dej se pomiri no in nehaj s pljuvanjem po drugih slovenskih ljudeh, nehaj, no. Ljudje te bodo prijavili če ne nehaš. Dej se pomiri. Samo ti žališ ljudi tukaj, nihče drugi.

     • Caetano

      Čista laž vsak prototalitarist žali ma kaj žali pomaga uničevati množico ljudi.

     • :-

      vsi vidijo kaj si napisal. Vsi vidijo. Zato molčijo.

     • Caetano

      Če misliš, da sta ti ali Šterbenc napisala karkoli v ”demokratičnem slogu” o islamizmu si v hudi zmoti. Ampak to ni zmota to je navaden filototalitarizem.

     • vau

      mater, ti boš še v zaporu končal ker poimensko blatiš ljudi ki ti niso nič dolžni, jaz si tega ne bi upal…

     • Caetano

      Šterbenca se glede islama ne da blatiti oblatil se je sam že zdavnaj.

     • vau no

      on je slovenski intelektualec, poročen, profesor, študenti ga imajo radi, to vem. Ni povedal nič takega. Tako, da nehaj s tem. Lep pozdrav

     • Caetano

      Če za zadrtega filoislamista ni povedal ”nič takega” še ne pomeni, da ni tudi za poštene in razgledane ljudi.

     • supeeer

      celo EU vodstvo je potem ” filoislamist”…če pa uvažajo, podpirajo migracijo. Povej jim, da tega nočeš.

     • Caetano

      To je pač resnica.

     • šmentanamuha

      Ti posrane si osebnostno moten, koliko osebnosti imaš? Če jih na hitro preštejem enih sedemnajst. Za skoraj vsak komentar drugačen nik. Takega pacienta pa še nismo imeli tukaj, čeprav jih je že bilo nekaj.

     • šmentanamuha

      A si lahko še bolj patetičen? Razpršil si se na deset nikov, da bi dajal vtis množičnosti, kak beda, omg.

     • šmentanamuha

      Iz katere riti si pa ti pravkar prilezel, no lahko si tudi prilezla?

    • šmentanamuha

     Ma ne, česa ne poveš? Če za grožnje, tudi take s smrtjo, in žalitve, ki jih izrekajo levi politiki ali novinarji/-ke, ni kazni in sploh nobene reakcije, levičarske prestitutke jih celo lajkajo, potem si lahko damo duška vsaj na tak način. Pa odjebi pizdun s tega portala, na voljo imaš cenzuriran MMC, pa prosim izvoli tamkaj jamrat.

   • ,
    • Caetano

     Razkrivanje manipulacij tako komunističnih kot filoislamističnih ni nobeno ”blatenje”. Vztrajaš kot pravi zlobni filototalitarist.

     • hahah

      to povej tam

   • šah mat

    ti se nikoli ne moreš primerjati z intelektualci. Nikoli. Lahko samo sanjaš.

    • Caetano

     Intelektualci, ki svoj intelekt trošijo za zlorabljanje javnosti in zagovarjanje totalitarizma so najhujši.

     • haloo

      težke obtožbe si skozlal že celi dan to počneš, VSI VIDIJO kaj si napisal proti ljudem ki ti niso nič dolžni. Vsi. Samo ti žališ tukaj.

     • Caetano

      Razkrivanje manipulacij niso obtožbe, s tem se samo razkriješ kot prototalitarist. Kar pa je tudi moj namen.

     • superrr

      ti razkrivaš samo svojo neumnost in smrad ki ga širiš.

     • Caetano

      Dobro je po svoje, da pride na dan ves ta lažni patriotizem in se pokaže, kako filoislamistični levičar skuša braniti manipulacije, ki stanejo nedolžne ljudi pogosto tudi življenja in zdravja.

     • šmentanamuha

      A ti si se pa razpršil na deset nikov? Res si revež.

     • Soave

      Koga pa žali ? Ti pa kar nekaj pisariš! Kaj nimaš kakšnega svojega mnenja na temo članka ?

     • šmentanamuha

      Saj zato je napisal, da vsi vidijo, bukselj. Ne zgražaš se nad grožnjami, ki jih izreka musliman Porič in palestinski poslane Kamela brez dela, in oni retard, ki bi rad povozil Možino, pol se pa tukaj nekaj usajaš. Daj musli, spizdi, hinavec.

     • Zgornji

      No, nemoreš ga kar tako sterat z “zvaginiziranjem” , … ker, se mu da tudi lepo razložiti da naj se odstrani , čeprav tega nebo naredil, ker taki razumejo le še jezik nasilja, ker izhajao iz arabskih zavajajočih blodenj , in to je tam tako, kjer drugega žal itak ne znajo !!! ! !!!

    • Soave

     Lahko razložiš, prosim?No, razen, če misliš na ” intelektualce ” !

 • resnica boli

  Tudi papež se zavzema za to, da se čimprej razreši kdo je pedof. v cerkvenih vrstah. Tega Kristus ni učil, to je kriminal.

  • Caetano

   Že verjetno, samo ti pa te svinjarije s svojim filoislamizmom relativiziraš.

   • fino

    islam imajo radi celo v EU vodstvu, od Angele Merkel in celotnega eu vodstva, to moraš pa njih vprašat zakaj je tako

    • Caetano

     Ti si čisto na njihovi ravni si že jasno dokazal ali pa še za kako stopnjo hujši.

     • wtf

      a redno jemlješ zdravila

     • Caetano

      Pa veš koliko laži in manipulacij pove Šterbenc v enem samem intervjuju.?! Še šejki iz Muslimanske bratovščine mu ploskajo.

     • :-)

      koliko časa si že zaprt na oddelku ?

     • Caetano

      To so stalinistična vprašanja lažnih multikulturnikov…. multikultura naj bi pomenila sobivanje kultur, kar pa islamizem ne prenaša saj morajo biti ostale kulture uničene ali podrejene šeriatu se pravi dejansko uničene.

     • ———
     • Caetano

      Imamo dobre zglede kako se postavijo Madžari, Poljaki, Čehi… poleg tega to ne pravijo samo voditelji EU ampak tudi tipi ala Šterbenc. Je pa takšno stališče glede na odpiranje vrata jihadu, kar je 1×1 res primerno za sodni postopek. Tudi v Nemčiji demokratične množice zahtevajo sodno odgovornost Merklove.

     • ………

      Levičarji po celi Evropi so ogromno združenje.

     • Caetano

      To, je že res ampak dodaj raje predpono PREogromno.

 • dajmo papež

  papež želi razrešiti glede pedof. v katoliških cerkvah http://radio.ognjisce.si/sl/194/aktualno/25167/

 • garfi

  pravkar murgelska mafija preko svoje rtvzlo navija proti izgonu nekega musliĆa
  tip izgleda podobno usekan kot naši leviĆarji
  in nevaren

  • :-)

   zakaj ti gre ć na živce, to je samo črka, tud Goran DragiĆ jo ima haha

   • garfi

    leviĆi
    jugoviĆi
    jankoviĆi
    murgeliĆi
    musliĆi
    balkaniĆi

 • dajmo papež

  tale papež pa je končno nekdo ki bo očistil stvari http://radio.ognjisce.si/sl/194/aktualno/25167/

  • Soave

   +++++++ jaz samo upam, da se bo tudi o tem pisalo! Da se ne bomo obešali samo na njgove izjave ( seveda, vzete iz konteksta ), o beguncih !!!

 • dajmo papež

  Papež Frančišek ne bo nikoli pomilostil pedofilov
  Piše: Marta Jerebič, Petra Stopar
  Objavljeno 21. 09. 2017, ob 16:11

  Pedofilija
  Foto © Splet
  “Človek, ki spolno zlorabi mladoletne, bolan. To je bolezen.”

  Papež Frančišek je zagotovil, da ne bo nikoli podpisal pomilostitve pedofilov. V današnjem nagovoru vatikanski Komisiji za zaščito mladoletnih je še priznal, da se je Cerkev problema spolnih zlorab zavedla pozno in posledično tudi reševanje problema prihaja pozno.

  Ko je po navedbah katoliškega portala Crux papež Frančišek včeraj sprejel predstavnike vatikanske komisije za zaščito mladoletnih, ki pod vodstvom kardinala Seana O’Malleyja deluje šele tri leta, je spomnil na eno od svojih nedavnih odločitev v zvezi s primerom italijanskega duhovnika, ki je bil obsojen spolne zlorabe mladoletnih, a je papež popustil toliko, da se je strinjal zgolj z blagimi sankcijami, ni pa mu že takoj prepovedal opravljati duhovniške službe.

  To je bila napaka, je dejal papež, saj se je zloraba ponovila. Kaj takega se ne bo nikdar več pripetilo, je še dodal Frančišek, ki se je odločil, da kogarkoli obsodijo spolnih zlorab, nima pravice do pritožbe in ne bo nikoli deležen papeške pomilostitve. »Zakaj? Preprosto zato, ker je človek, ki spolno zlorabi mladoletne, bolan. To je bolezen,« je prepričan papež.

  Dodal je, da se je na Kongregaciji za nauk vere, ki se ukvarja s primeri zlorab, nabralo veliko primerov, zato iščejo nove ljudi, ki bodo preučevali dosjeje. Papež je obljubil, da bo Cerkev izvajala najstrožje ukrepe zoper tiste člane Cerkve, ki so izdali svojo poklicanost in zlorabili Božje otroke, poroča Radio Vatikan. Vodja komisije kardinal O’Malley je poudaril, da je zaščita mladoletnih ena izmed prednostnih nalog Cerkve, prav tako skrb Cerkve za žrtve zlorab in njihove družine.

  http://radio.ognjisce.si/sl/194/aktualno/25167/

  • France

   »Zakaj? Preprosto zato, ker je človek, ki spolno zlorabi mladoletne, bolan. To je bolezen,«

   Poznamo zdravilo. Svinec v 9mm pilulah

   • ,

    :-)

   • Zgornji

    Ne, Frnče, To žal Ni Zdravilo, temveč Strup-Mrtvilo, kar pomeni da Ne dosežeš nič z tem, ampak si kvečjemu nakoplješ težave po smrti !!! ! !!! Pravo Zdravilo za Take Pokvarjence pa imajo v ledenih Deželah pri Sibiriji in pri Grenlandiji !!! ! !!!

 • dajmo papež

  Papež Frančišek ne bo nikoli pomilostil pedof.

  Papež Frančišek je zagotovil, da ne bo nikoli podpisal pomilostitve pedofilov. V današnjem nagovoru vatikanski Komisiji za zaščito mladoletnih je še priznal, da se je Cerkev problema spolnih zlorab zavedla pozno in posledično tudi reševanje problema prihaja pozno.

  Ko je po navedbah katoliškega portala Crux papež Frančišek včeraj sprejel predstavnike vatikanske komisije za zaščito mladoletnih, ki pod vodstvom kardinala Seana O’Malleyja deluje šele tri leta, je spomnil na eno od svojih nedavnih odločitev v zvezi s primerom italijanskega duhovnika, ki je bil obsojen spolne zlorabe mladoletnih, a je papež popustil toliko, da se je strinjal zgolj z blagimi sankcijami, ni pa mu že takoj prepovedal opravljati duhovniške službe.

  To je bila napaka, je dejal papež, saj se je zloraba ponovila. Kaj takega se ne bo nikdar več pripetilo, je še dodal Frančišek, ki se je odločil, da kogarkoli obsodijo spolnih zlorab, nima pravice do pritožbe in ne bo nikoli deležen papeške pomilostitve. »Zakaj? Preprosto zato, ker je človek, ki spolno zlorabi mladoletne, bolan. To je bolezen,« je prepričan papež.

  Dodal je, da se je na Kongregaciji za nauk vere, ki se ukvarja s primeri zlorab, nabralo veliko primerov, zato iščejo nove ljudi, ki bodo preučevali dosjeje. Papež je obljubil, da bo Cerkev izvajala najstrožje ukrepe zoper tiste člane Cerkve, ki so izdali svojo poklicanost in zlorabili Božje otroke, poroča Radio Vatikan. Vodja komisije kardinal O’Malley je poudaril, da je zaščita mladoletnih ena izmed prednostnih nalog Cerkve, prav tako skrb Cerkve za žrtve zlorab in njihove družine.

  http://radio.ognjisce.si/sl/194/aktualno/25167/

  • Caetano

   Če je bolan pedofil kakšno bolezen ima šele tisti, ki pedofilijo legalizira… kot npr. Homeini.

   • nekaj info

    pedofilija je zločin, ki ga vedno preiskuje policija.

    • Caetano

     Homeini je te preiskave in prepovedi takoj ustavil.

     • —–

      kdo je to?

     • Caetano

      Prijatelj od Šterbenca.

     • đ

      Caetano, si že dolgo homoseksualec? Kdaj si spoznal dragega? Je Afričan?

     • Caetano

      Spet smo tam… homoseksualce islamisti pobijajo samo filototalitarni levičarji lepijo take nalepke ljudem, ki razkrinkavajo globoko protidemokratične manipulacije filoslamistov.

      Ta manipulator je moral biti tvoj profesor. Od kje drugje bi sicer izhajalo toliko filoislamističnega nesmisla.

     • žnj

      Angela Merkel je tudi ” filoislamistična”, sicer pa je ta izraz neumen….po domače povej, da ima rada islam

     • Caetano

      Ne samo, da je filoislamistka. To ni tako, kot si ti predstavljaš kot neko legitimno politično prepričanje. Ne gre se za to ali bomo obdavčili stanovanja ali dobičke podjetij ali bomo gradili šole ali kulturne domove. To je hkrati projihadizem in projihadizem ubija.

 • France

  Pustite jim, da se poročajo čimbolj v rodu. To lahko prinese tudi veliko genetskih napak, kar pomeni, da islam ne bo prevladal v znanju, ampak z debili. To bojo pa tudi LGBT evropeceljnji lahko pretepli.

  • Soave

   +++++++ LGTB evropeceljni !!

   • France

    Sorry, sem se mal zatipkal, sprejema popravek.

    • Soave

     izraz je dober !! Lapsusa niti opazila nisem.

 • noviceodprej
 • ampak

  osebek ” Caetano” je resno moten. To pa res vsi vidimo, tudi tisti, ki nismo levičarji.

  • Zgornji

   HJA, ZAENKRAT BOLJ KAŽE DA SI TI MOTEN, ČE PODPIRAŠ PEDOFILIJO … !!! ! !!!

 • lepo
 • Soave

  Neverjetno, kako jim pride Koran prav pri njihovih pedofilskih nagnjenjih !! Kako sramotno se je v takih izrojenostih izgovarjati na knjigo! Kdo jo je napisal ??

  • Zgornji

   JA, NAPISAL JO JE EN ZNAN POKVARJENEC , POZNAN POD IMENOM MOHI !!! ! !!!

   • Soave

    Tako je . . . . . . zapovedana pedofilija !! Za crknit. Kaj bomo sedaj imeli to srčkanje v EU KAR DOVOLJENO Z ZAKONI ?
    Človek se res sprašuje. . . . . morda pa političnim evropskim možakarjem to odgovarja ??

    • Zgornji

     JA, TOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! KER JIM JE VEN POKAZALA NJIHOVA POKVARJENOST IN ZLOBA, JIM JE POSTALO CELO VŠEČ POSILJEVANJE NAŠIH ŽENSK, IN NEČISTOVANJE Z DEVICAMI, TER PEDROFILIZEM. BOLNIKI BOLANI !!! ! !!! OBOJI !!! ! !!! Z ZAVEDENIMI MOHAMEDANCI VRED !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Pričakovala bi, da se bodo slovenske in svetovne feministke z vso vnemo borile za pravice nemočnih zlorabljenih deklic, ki jih ne samo spolno zlorabljajo muslimanski moški, ampak za povrhu še pohabljajo njihove genitalije (ta zločin resnici na ljubo izvedejo odrasle muslimanke).

  Da je vsa hinavščina feministk in drugih aktivistov še bolj v nebo vpijoča, se ti levičarski filantropi na vse pretege prizadevajo za ohranitev muslimanskega načina življenja prišlekov, ki je seveda šeriatski, in se tiče predvsem moških privilegijev nad ženskami z vsem poniževanjem in okrutnostjo, ki sodi zraven. Torej te kokoši dejansko ščitijo moške. Tako te muslimanske revice res ne morejo najti zaščite prav nikjer in ostajajo ponižane in pohabljene v duši in telesu. In pol nam ti gnusi babji (tudi kakšen raznospolnik je zraven) še upajo predavati o humanosti.

  • Soave

   + + + + + + + + +

 • cosmosjasnovidec

  Musliči imajo majhne penise in to tudi veliko pripomore k njihovemu pedofilstvu.
  Odrasle muslimanke imajo namreč precej raztegnjene vagine kot če pogledaš kravo ali kamelo tako,da jim musliči z njihovimi plenkastimi penisi niso dorasli.
  Pedofilstvo pa imajo vsi musliči že prirojeno,ker je pri njih tako iz generacije v generacijo in imajo že prirojene take gene.Smrduhi ogabni.

 • Matt_von_Glanz

  Imam idejo. Nekdo bi moral sestaviti en živahen rap ali kakšen drugi glasbni komad, ki bi imel za refren BOLANO BOLANO, mogoče še malo nezahtevnega besedila, da bi ga dajali zraven pri takih novicah. Tako bi vsaj delno nadomestili refren pri komentatorjih.

 • Sašo

  Sprevržene spolne prakse muslimanov, ni čudnega da jih levica tako občuduje.

 • ahnenpass

  Kaj islam, napišite raje kaj o 20.000 otroških nevestah, ki jih vsako leto poročijo stari ameriški evangeličani.
  Otroške poroke so legalne v vseh 50 državah ZDA.