fbpx

Ekološki terorizem Islamske države – ISIS svojim teroristom dal nalogo, naj požigajo gozdove in povzročajo ekološke katastrofe v Evropi in ZDA!

Islamska država poziva svoje verske fanatike, da naj požigajo gozdove po Evropi in Združenih državah Amerike. (Foto: Twitter)

Predstavnik skrajne islamistične teroristične ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, je v mesecu aprilu 2019 pozival k požigu gozdov v Evropi in Združenih državah Amerike. ISIS želi s požiganjem gozdov in uničevanje ustvariti ekološko katastrofo ter z ekološko propagando vplivati na “ekološko zavest” prebivalcev obeh celin.

V lanskem letu smo spremljali goreče gozdove v Španiji in v ameriški zvezni državi Kalifornija. Nedavno pa so bili hudi požari tudi v amazonskem pragozdu v Braziliji ter najnovejši požari v Avstraliji. Po poročanju Daily Maila pa bi lahko za nekaterimi požari stali člani teroristične skupine Islamske države.

Islamska država je v mesecu novembra objavila posterje, kjer je pozivala svoje člane, da se pridružijo k požigom gozdov po Evropi in ZDA. Vse to naj izvajajo v imenu svete vojne proti nevernikom. Ne glede na vse, ena največjih in krvoločnih svetovnih islamskih terorističnih skupin vedno najde način, kako škodovati življenjem Evropejcem.

https://twitter.com/fgautier26/status/1215937652655968256

Luka Perš