fbpx

EKSKLUZIVNO! V Parizu teroristični napad, ena oseba mrtva na mestu, druga umrla kasneje

Foto: Arhiv Nova24TV. Slika je simbolična.

V Parizu je dopoldne prišlo do terorističnega napada. Napadalec je bil na seznamu potencialnih teroristov, zanj so oblasti dobro vedele!

Tamkajšnji mediji poročajo, da je ena oseba umrla na mestu, dva pa sta resno ranjena in njuno življenje visi na nitki. Napadalec je napadel z nožem v predmestju Pariza. Le kakšnih 15 minut pozneje pa so sporočili, da je umrla tudi druga oseba …

Britanski spletni portal Mirror razkriva, da je napadalec vpil islamistične parole, med drugim tudi Alah Akbar!

Napad se je zgodil v predmestju Trappes, napadalec pa je grozil tudi policistom. Ti se z njim niso pregovarjali, ampak so ga ustrelili.

Da je napadalec vpil Alah Akbar, piše tudi Le Parisien, ki razkriva, da je napadel moški, star okrog 30 let. Francoski medij še razkriva, da se je napad zgodil sredi ulice.

Tako rekoč vsi tuji mediji pišejo, da gre za teroristični napad, saj je agresivni napadalec vzklikal tipične stvari v arabščini, ki jih pripisujemo islamističnim skrajnežem.

Po zadnjih informacijah napadalec, ki ga je ustrelila policija, ni umrl. Prevzelo ga je že zdravstveno osebje.

Napadalec je bil oblastem dobro znan in je bil tudi na seznamu teroristov, natančneje na seznamu ljudi, ki pomenijo nevarnost za nacionalno varnost. Policiji je bil znan kot Fiche S. in so ga že večkrat obravnavali, ker je spodbujal k terorizmu.

Le nekaj ur po napadu ni več dvoma, da je šlo za teroristični napad. Tega je izvršil moški, rojen leta 1982, odgovornost za napad pa je prevzela Islamska država.

Napad se je zgodil le nekaj ur zatem, ko je vodja Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi pozval svoje člane k napadom. Več o tem preberite TUKAJ

M. S.