Erdogan pohvalil socialističnega diktatorja Madura, ki ga skrbi islamofobija, ljudje v Venezueli pa medtem umirajo od lakote

Turški predsednik Recep Erdogan in venezuelski diktator Nicolas Maduro (vir: twitter)

Turški predsednik je na obisku v Caracasu pohvalil podporo, ki jo je venezuelski diktator izkazal islamskemu svetu v boju proti “islamofobiji.” Medtem pa ljudje v Venezueli še vedno stradajo.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v svojih opazkah na tiskovni konferenci ob obisku Venezuele v sklopu svoje uradne turneje po Latinski Ameriki po poročanju Breitbarta povedal, da je Madurovo sodelovanje v Organizaciji islamskega sodelovanja o Jeruzalemu močno sporočilo za svet.

“To je čas, ko je po svetu veliko islamofobije, zato je podpora predsednika Madura pomembna, saj uči svet o sprejemanju.” Ravno tako uči svet o pomembnosti prioritet. Namreč, ta čas ko Nicolas Maduro obiskuje najdražje istanbulske restavracije, ljudstvo v Venezueli strada.

Obojestransko sodelovanje
Erdogan se je ob tem zavezal, da bosta Turčija in Venezuela okrepili ekonomske vezi z namenom lajšanja humanitarne krize, v kateri se je zahvaljujoč socialističnemu režimu znašla Venezuela. Namen je poglobiti sodelovanje dveh držav na vseh področjih po principu, da pridobijo vsi. Turčija bo s tem namenom povečala izvoz v Venezuelo, saj naj bi imela zmožnosti zadovoljiti večino venezuelskih potreb. Kaj bodo zagotovili Venezuelci, ni znano.

Ivan Šokić