“Evropa ni več Evropa, je Evrabija”

Foto: epa

“Če se ji ne bomo zoperstavili, če se ne bomo branili, če se ne bomo bojevali, bo džihad zmagal. In bo uničil svet, ki nam ga je, dobro ali slabo, uspelo zgraditi, spremeniti, izboljšati, ga narediti za bolj inteligentnega oziroma manj fanatičnega.”

To so besede italijanske novinarke in publicistke Oriane Fallaci, ki je v svojih delih Bes in pogum ter Moč razuma, napisanih na začetku novega tisočletja, odkrivala nevarnost, ki preti našemu svetu, našim vrednotam in našim navadam, ter svarila pred tem, kar se nam sedaj počasi, a zanesljivo dogaja. “Evropa ni več Evropa, je Evrabija, kolonija islama, kjer islamska invazija ne poteka samo v fizičnem, ampak tudi v duševnem in kulturnem smislu.” In še: “Edina umetnost, v kateri so se Alahovi sinovi vedno izkazali, je umetnost posedovanja, zavojevanja in podjarmljenja.” Njene besede so v optimizmu komaj začetega tretjega tisočletja zvenele kot fanatizem, iz njih je vel za takratno pojmovanje neutemeljen strah in njena vizija stare celine se je zdela preveč črna in preveč moreča, da bi mogli verjeti, da lahko to kadarkoli postane resnica. In skoraj dvajset let kasneje?

Križi simbolizirajo žrtve migrantov
Skoraj dvajset let kasneje se v Nemčiji v ilegalno izvedenih akcijah v mestih, v katerih je visoko število storilcev kaznivih dejanj migrantskega izvora, pojavljajo leseni križi, na katerih so izpisana imena vseh, katerih smrt je kakorkoli povezana z migranti. A na enem od njih je grozeči napis “Naslednji osamljeni primer”. In naslednjih, po narativu dominantnih medijev, je osamljenih, med seboj nepovezanih primerov vsak dan več. Umorov z nožem in polivanja s kislino, posilstev skorajda ne zaznamo več, otopeli smo zaradi poplave bolj ali manj podobnih novic, v katerih je žrtev praviloma Evropejec ali Evropejka, velikokrat še otrok, storilec pa eden od tistih, ki naj bi nam prinesli kulturno obogatitev, migrant, a kljub temu morda še vedno ne vidimo, da to niso več osamljeni primeri in da se tako, kot smo se s tem soočali do sedaj, ne bo dalo prevesiti tehtnice v našo korist.

Osamljeni primer, jasno, je tudi primer Sirca, 33-letnega migranta, ki živi z družino v Nemčiji, ki je hladnokrvno ustrelil sestrinega fanta, Iračana, petindvajsetletnega mladeniča, prav tako migranta. Ko so ga ujeli in zaslišali, je policistom podal kratko obrazložitev za svoje dejanje. Sestra je bila zaljubljena v nevernika. Kratko in jedrnato, iraški mladenič je bil namreč kristjan, za hladnokrvnega morilca pa je bila to zaradi njegove moralne percepcije, kaj je dobro in kaj slabo, znova najbolj nazadnjaška, najbolj barbarska, krvava, kruta, nasilna različica interpretacije islama − šeriat. Islamski zakonik muslimankam izrecno prepoveduje poroko z nemuslimanom. In kazen za nespoštovanje pravil je smrt. Pravzaprav je ustrelitev še mila kazen v primerjavi z obglavljanjem, na primer, ali s kamenjanjem …

Islamizacija Združenega kraljestva se nadaljuje
Tudi islamizacija Združenega kraljestva je vse bolj vidna. Kljub sodbi vrhovnega sodišča, ki je presodilo, da je tako početje protizakonito, je v muslimanskih šolah ne upoštevajo. Muslimanske šole, na primer šola Al-Hijrah v Birminghamu, še naprej delijo učence po spolu, v času kosil pa očitno sledijo nekemu drugemu sodišču in pravu, saj dekleta v jedilnici ne smejo jesti s fanti, ne pomešane, ne oddeljene, še manj pa sočasno. Po očitnih pravilih šeriatskega prava dekleta lahko pridejo v jedilnico šele potem, ko so tam pomalicali dečki. In ko bodo ti otroci zrasli v može, dekleta pa v žene, bodo nauke in običaje, v katerih so bili vzgojeni, tudi v državnem šolskem sistemu  prenašali naprej in seveda živeli v skladu z njimi. Kot skorajšnja večina pa bodo kaj kmalu začeli te vsiljevati tudi drugim in drugačnim okrog sebe.

Foto: STA

Nemčija posredno sofinancira prihod migrantov
Če se morda slepimo, da ne morejo postati večina, se moramo zavedati, da pravzaprav sami financiramo svoje izginotje. Sistem je preprost. Migranti, ki jim je uspelo priti v Evropo in se prisesati na enega od socialno darežljivih državnih sistemov (Norveška, Nizozemska, Belgija, Francija, Švedska, Nemčija, na primer), imajo v povprečju po osem otrok, za katere evropske države plačujejo progresivno glede na njihovo število. Ta denar, ki ga na koncu meseca ni prav malo, tudi zaradi plačanih stanovanj, računov, šolanja in zdravljenja, pošiljajo nazaj v svoje domovine, kjer novi bodoči migranti s tem denarjem plačujejo tihotapcem, da jih spravijo v Evropo. Ko so enkrat tukaj, se s svojimi, večkrat po štirimi ženami in po osmimi otroki prisesajo na državno socialno pomoč in otroške dodatke, od države dobijo plačano skoraj vse, zato denar spet pošljejo sorodnikom v svojo matično domovino in … perpetuum mobile migracije. Začarani krog, v katerem se obračajo velikanske vsote denarja, ki se pretakajo v roke tihotapcev z ljudmi in najrazličnejših nevladnih organizacij, ki skrbijo za “integracijo” beguncev. Goli podatek – samo Nemčija je leta 2016 za begunce in migrante porabila 23 milijard evrov davkoplačevalskega denarja. Denarja, ki se zaradi plačila davkov nabira v državno blagajno. Davkov, ki jih migranti in begunci največkrat ne plačujejo, ker pač ne delajo. In ne vplačujejo v pokojninske sklade. Po zadnjih podatkih je v Nemčiji brezposelnih nad 65 odstotkov migrantov.

Francija bo sprejela 130 džihadistov Islamske države
V Evropo pa se vračajo ilegalno, pomešani med množico neukih, neciviliziranih bodočih prebivalcev Evrope, tudi v bojih in umorih, rezanju glav in posiljevanju, uničevanju cerkva prekaljeni borci Islamske države. Trenirani teroristi, izučeni morilci z opranimi možgani, ki sledijo svojim voditeljem na besedo. Evropske varnostne agencije že nekaj časa opozarjajo nanje, saj so poleg vseh prej navedenih lastnosti in spretnosti, ki jih obvladajo, tudi motivatorji, piarovci za pridobivanje novih sledilcev med evropskimi muslimani in nemuslimani. Kot da ne bi bilo to dovolj nevarno, je sedaj Francija pod vodstvom Emannuela Macrona, lutke v rokah globalistov, odločila, da se bo šla rusko ruleto s svojo državo in celino, saj bo dovolila in poskrbela za varno vrnitev 130 džihadistov Islamske države, ki so v času vzpona teroristične organizacije kot francoski državljani zapustili svoj dom in odšli v njene prve bojne vrste. Gre za borce, ki jih je zajela sirska državna vojska, med njimi je na primer tudi Adrien Guihal, francoski musliman, ki je bil glavni načrtovalec terorističnega napada v Nici, kjer je bilo ubitih 87 ljudi. Francoski notranji minister Christophe Castaner dovoljenje za vrnitev upravičuje s tem, da naj bi si “vsi želeli vrnitve v Francijo” ter naj bi bili enkrat po njihovi vrnitvi, ki naj bi se zgodila čez nekaj tednov, postavljeni pred sodišče in v zapor, če bo treba. Če vemo, da je največji odstotek zaprtih po evropskih zaporih prav muslimanov in da so evropski zapori tako rekoč valilnica za nove muslimanske ekstremiste/teroriste, pravzaprav še en nov žebelj v rakev naše Evrope, ki smo jo dobili od svojih prednikov, ki so jo branili in ubranili in ki so jo generacije in generacije naredile tako, kot je. Mi jo moramo ohraniti in izročiti svojim zanamcem.

Samomorilsko ravnanje Macrona in Castanerja
“Res so džihadisti, vendar so bili najprej Francozi,” utemeljuje samomorilsko francosko potezo minister Castaner, Marine le Pen pa mu na kratko odgovarja: “Ne, gospod C. Castaner, oni so džihadisti, zato ne bi smeli biti več Francozi.”

A ne glede na vse to, se, kot je zapisala Fallacijeva pred skoraj dvajsetimi leti, “nadaljuje pravljica o zmernem islamu, komedija o strpnosti, laž o integraciji, farsa o multikulturalizmu. S tem nas poskušajo prepričati, da je naš sovražnik neznatna manjšina, ki živi v oddaljenih državah. A sovražnik sploh ni neznaten. In imamo ga doma. To je sovražnik, ki na prvi pogled ne deluje kot  sovražnik. Brez brade, oblečen v zahodna oblačila (…) in integriran v naš socialni sistem. Z dovoljenjem za prebivanje. Z avtom. Z družino. Pa kaj, če ima pogosto dve ali tri žene, Bog pomagaj, če ženo ali žene pretepa, pa kaj če neredko ubije svojo hčerko zaradi modrih kavbojk, pa kaj če vsake toliko njegov sin posili 15-letnico iz Bologne, ki se s fantom sprehaja po parku. To je sovražnik, ki ga obravnavamo kot prijatelja. Kljub temu nas vseskozi črti in močno prezira. Sovražnik, ki ga v imenu humanitarnosti in političnega azila sprejemamo v tisočih, čeprav sprejemni centri pokajo po šivih in ne vemo več, kam naj jih damo.”

Demokracija

 • Janez Novak

  Evropa je izdana od svojega poženščenega političnega razreda, ki ni več pripravljen braniti Evrope in Evropejcev, evropske kulture, znanosti, tehnologije…Vse to izdajalci Evrope in Evropejcev prepuščajo neki čisto drugi civilizaciji na bistveno nižji razvojni ravni s povsem drugačnimi vrednotami.

 • Van Der Waals

  CERAR JE SPUSTIL SKOZI SLOVENIJO 500000 ILEGALCEV!!! ALI BO ODGOVARJAL?

  • to_mi_delaj

   Če pride do tega, bo rekel na sodišču da je bil zadrogiran in bo oproščen.

  • Common Sense

   Odreagiral je povsem napačno. Takrat bi moral na vrat na nos prositi za vojaško/policijsko pomoč Madžarov, Avstrijcev, Čehov, Poljakov in fizično zaustaviti naval. Samo ni Cmerar iz tega testa.

  • Hunyađi

   Cerar ni zagrešil nobenega zločina. Umir se tožilec, sodnik, rabelj v eni osebi.

   • mona lisa

    A ja. Da ne. zbudi se.

    • Hunyađi

     Ženska, ne se hecat.

   • Common Sense

    Je pa ravnal po balkanskem principu “brigo moja pređi na tuđa ramena”, s tem ko je spustil pol milijona Kosovarjev, Albancev, Maročanov, Nigerijcev, Pakistancev, Afganistancev in le ščepec “pravih” beguncev-Sirijcev v Avstrijo in naprej v Nemčijo. To je bilo, milo rečeno, nespametno. Orban (pa ga ne zagovarjam) bi lahko naredil isto. Ampak ni. Zakaj le?

    • Hunyađi

     Glede hinavskih Hrvatarjev imaš prav.
     Cerar je imel direktivo iz Brusla. Migrante, begunce..so organizirano vozili preko Slo na cilj.

   • pajot

    Imaš prav. Cerar ni zagrešil nobenega zločina,samo svinjarijo. Svinjarija,pa po besedah njegove matere,še ni kaznivo dejanje.

    • Hunyađi

     In ti se maš za kulturnega Slovenca. Pusti umrle naj počivajo v miru. Meni, da bi kdo na štiri oči omenjal umrlo mamo, zbolelo z rakom te zvlečem v temo brez prič.

     • pajot

      Ja,in? Kaj imam jaz z njenim rakom? Jaz govorim o svinjarijah,ki še niso kaznivo dejanje. Si prebral kaj sem napisal?
      Ja,imam se za kulturnega Slovenca.
      Hunyađi,popij raje eno vodko.

     • Hunyađi

      Jasna mi je tvoja kultura. Tako kulturo mene ni učila moja mati.

     • pajot

      Ne,tebe ni učil nihče. Se vidi.

     • Hunyađi

      Po teb sodeč sem lepo vzgojen.

     • pajot

      Si ja Z Đ-jem.

     • Hunyađi

      Teb nit žnj ne pomaga.

     • pajot

      Ma,jebi se. This user is blocked.

  • mona lisa

   Moral bi za to in še za marsikaj. Pa še ves politični paket zraven.

 • Antonius

  Ne samo na volitvah, politikom bi morali za njihova neodgovorna in škodljiva ravnanja, terjati krivdno odgovornost tudi na sodiščih.
  Jaz bi Merklovo in Macrona obsodil na prevzgojni zapor. Merklovo bi obsodil na nekajletno sobivanje s šerijatarskih posiljevalcev, Macronu bi odmeril pa sobivanje s šerijatarskim istospolnežem.

 • Hunyađi

  Oriana Fallaci je bila feministka, ki ima o seperatističnem muslimanizmu še kako prav. Nabutal jo ne bi samo mehičani in muslimani. Nabutal bi jo vsak primitiven desc.

  • pajot

   Ti prav gotovo. Ker si primitiven. V nulo.

   • Hunyađi

    Razočaranček.

    • pajot

     he,he,he..teslo…

 • Common Sense

  Gledam sliko klečečih muslićev. Oriana imela še kako prav.

 • xtc

  Vse zadeve bodo funkcionirale dokler bo denar za socialo,zdravstvo in dokler ne bodo začeli nižati plač-kar bo logično zaradi vzdrževanja drhali.
  Ko tega ne bo več pa pride ura realnostui in razsvetljenja ali preživeti ali biti suženj.
  Sicer pa lanski “višek” Nemčije je porazen glede na njen BDP zgolj ušivih 11 miljard,kdo mislite da je zaslužen za tak beden izplen?
  Evropejci?
  Nemci?
  In še se bo slabšalo dokler ne bo počilo.
  Pa še nek nor članek ,da Nemčija vsako leto nujno rabi 236000novih imigrantov za crknit,če vemo da je večina le teh ilegalnih neuporabna za nič.

  • Common Sense

   Medtem nas pa mainstream mediji prepričujejo, da bomo z nekritičnim uvozom migrantov popolnili “manjko” kirurgov, bolniških sester, zdravnikov, inženirjev, strojnikov, varilcev (sploh ne vem zakaj jih Akrapovič potem ne nabavi v kakšnem begunskem centru, če je to tako), eletričarjev, pekov……;)

   • pajot

    Je bil en kirurg,ki je prerezal vrat 18 letnici. samo problem je bil,ker ji ga ni znal zašiti.Mimogrede jo je še posilil.

    • xtc

     Kej čš je pač “multi talent”.

 • Dragan Krstič

  Danes na Voice of Europe: Italija v 3 letih samo na poklicnem osnovnem izobraževanju migrantov porabila 11 mio€, od deettisočev je dobilo zaposlitev le 120 migrantov. Vodja projekta izobraževanja je izjavil: izobraževanje migrantov je pravljica za lahko noč

  • ljubinica

   1. Arabci niso motivirani za ucenje. Saj ne nameravajo delati. Ko pa lahko zivijo zastonj …
   2. Povprecni IQ Arabcev je 85.

   • Common Sense

    Večina jih ni prišla sem a) Da bi se česa naučiti b) Da bi delali. Večini je bila predstavljena Evropa kot “promised land”, kjer bodo dobili nekaj sto evrov socialne pomoči na mesec (ostalo pa s krajo in kriminalom). Pa jim ne moreš zameriti. Mnogim od njih koncept učenja in koncept dela ni znan od rojstva. Sploh.

 • ljubinica

  Uresnicujejo satanski globalisticni nacrt: unicenje zahodne krscanske civilizacije in evropskega belega cloveka.
  Gradijo NWO: judovske elite s Sorosom, ZN, arabski naftni bogatasi, papez Francisek in Vatikan …. in celo Jordan Peterson.

  Se spomnite tvita patra Cestnika?
  Obcuduje islamsko Andaluzijo ….

 • rubec

  Da je ratrak uporaben samo ko je sneg, je mit, ki so si ga izmislili levaki. Vemo zakaj.

  • pajot

   Jest sem ga uporabil,da neuradno končam mnogoletno zvezo z nekakšno osebo,ki trdi,da je moja žena. Obneslo se je. Trikrat sem zapeljal čeznjo. Utihnila je.

   • Peter

    Pa maš vozniško za ratrak? Si boš inšpekcijo nakopal na glavo s takimi izjavami.

 • Andrej

  Pametno je take članke brati. Da potem kdo ne bo rekel, da ni vedel, da ni bil opozorjen in podobne neumnosti.

 • mona lisa

  Evropo in vse evropejce so izdali požrešni, nesposobni izdajalski politiki. Vse te izdajalce bi trebalo doživljensko in najhuje kaznovat za ta grozovit zločin. Divjake pa čimprej nagnat od koder so prišli. Ampak bojim se da je za vse to prepozno in me je groza za naše otroke in vnuke. Sram me je za vse evropejce ki se nismo znali upret tem psihično bolnim politikom ki so Evropo pripeljali sem kjer je zdaj. Po celi evropi hodijo in se množijo potencialni teroristi.

  • pajot

   Sem ti dal en velik plus. samo,slovenština ti šepa. Ne reče se bi trebalo….Ja?

 • totex39

  Čiščenje ceste bo potrebno,kaj še sploh čakajo.

 • tramal

  Tako je če narodi volijo socijaliste in bedake ,ter proti državne vlade .Če se ne bo vrnila zavest in vera v Boga ,evrope kaj kmalu ne bo več oz. bo muslimanska.

  • Hunyađi

   Z vero v Boga imaš ti tolk skupnega kot proizvajalec, prodajalec in terorist, ki uporablja orožje.

   • tramal

    Nam vernikom ki se pokesamo za svoje grehe Bog odpušča ,vam ki ne verujete vanj in odrešenja po Jezusu Kristusu ,pa ne bo nikoli.

    • Hunyađi

     Kot, da bi bral militarističnega islamista.

     • xtc

      Pri tebi pa bolnika iz Begunj ipd hotelov za levo deformirane z 5* mi.

  • Novakec1

   Pa vam še ni jasno da teh ni izvolil narod, so se sami nastavl ob pomoči pokvarjenega izdajalskega ozadja.

   • sodnikisozločinci

    Volitve ne morejo več ničesar spremeniti.

 • skorpijon93

  višegrajske države pa nimajo muslimanov, ne uvažajo si bosancev, albancev kot delovna sila, konkretno na Češkem ima prednost pri zaposlovanju, stanovanju domačin, nimajo evra, imajo dobro zakonodajo ki ščiti domač trg , podobno Madžarska , višegrajske države imajo svetlo prihodnost

  • holzer

   Ja normalno da bo vsak dober in skrben gospodar najprej poskrbel za svojo družino,hišo,posestvo itd.
   Kaj pa ti naši politiki delajo.Vse drugo,samo to ne,za kar so jih izvolili volivci.
   Najprej poskrbijo za svoje riti,stolčke,privilegije itd.Delajo škodo z vsem mogočim državi, ljudem itd.
   Bolj pomembni so jim vsi tujci,ki jih vlačijo v državo,zaposlujejo,jim dajo stanovanja,živijo na sociali itd.
   Tako da naša zdajšnja oblast,ki nam zdaj vlada,ni niti G od dobrega gospodarja.
   Kaj šele da bi znala in zmogla vodit državo za dobrobit ljudi in napredka.

  • freedomfighter

   Noben nebi smel.imeti prednosti…ce sem sam uspesnejsi in bolj pruden od čeha bi moglo imeti podjetje isto pravico zaposliti mene kot čeha…če domacin ne more konkurirati tujcu to dosti pove o njegovi.kvaliteti…te socialisticne fore ucijo v severni koreji in pa na kubi…se enkrat podjetnik ima pravico zaposliti kogar hoce be da mu drzava vsiljuje svoje delvce

 • skorpijon93

  kot Slovencu mi je v čast imeti Orbana za soseda ! smo kristijani, imamo madžarsko manjšino , veliko je skupnih točk, izdajalskih multikulti levičarjev se je treba takoj znebiti

 • skorpijon93

  Češka , Madžarska, Slovaška, Poljska svetlobna leta pred zahodno evropo ! brez muslimanov

 • skorpijon93

  v Nemčiji pa pod pragom revščine živi 16.1 % delež prebivalcev po podatkih eurostata 2017 leta ,da lahko muslimanskim migrantom namenijo 23 milijard denarja . Prag revščine znaša 1.089 eur mesečno na osebo v Nemčiji, plačajo pa davkoplačevalci da lahko nekdo drug lagodno živi brez dela, nemčija je daleč od obljubljene dežele veste, obljubljena je za tujce

  • stane

   V Sloveniji je isto!

   • skorpijon93

    NE. v Sloveniji pod pragom revščine živi 13.3 % prebivalcev ( podatki2017), Slovenija NI ciljna država, tudi ne more biti iz zgodovinskih dejstev

 • Darth Vader

  Kakšno vlogo je pri evrabizaciji Evrope imel Barrack Hussein Obama – ljubljenček evropske liberalne politične elite tipa Macron – Merkel – Đunkers – Mogherini – Fajon – Soros – Timmermans :) si lahko pogledate v 18min videoposnetku z naslovom Rdečta Tabletka: Kdo je Barrack Hussein Obama video ima slovenske podnapise objavljen pa je na prvi strani http://www.infowars.si …. pa še kakšnemu prijatelju, ki je bolj intelektualno/pismen ne pozabite pokazati posnetka :) potem Vam bo tudi jasno, zakaj je Donald Trump naš največji zet vseh časov…

  • freedomfighter

   Ti si najbrz eden tistih ki misli da obama sploh ni american…pa zanimivo obama je po tvoje hotel uniciti evropo…a ni to trumpov nacrt ki ga veckrat omenja

 • mare

  Samo za primerjavo:
  Kosovo leta 1950
  Kosovo leta 2019
  Tako bo z Evropo, le da v 15 letih.

  • stane

   Se prej,ker je naval oz.vdor v Slovenijo in Evropo.

 • Novakec1

  Enga polcaja s psom so poslal red delat? Zblojenci €pejski

 • Osti jarej

  …papež je pa v združenih arabskih emiratih doživel pompozen sprejem….alah ve,o čem so se tam pogovarjali….o eni svetovni vladi?….o eni svetovni religiji?….o muslimanski evropi??……

 • ZatonMesecnikov

  “Evropa ni več Evropa, je Evrabija”

  Ne povsod. Pa poskrbimo, da tako ostane.

 • Maca

  Preberite: Fjordman Eurabia (če še niste).

 • freedomfighter

  Samo nekaj…malo mi je smesno…ljudje ki so tako proti migrantom imajo shod zaradi ubitega migranta…ne razumem dobro

 • skorpijon93

  na češkem je mir pred muslimani, kosovarji ipd,,,

 • Jshadow

  Predlagam za restoracijo Avstro-ogrske.
  Slovencem je šlo bolje 1000 let kot del Avstrije, kot pa v 100 letih po razpadu.

  • Anton

   Bog ohrani Bog obvarij!

   • Jshadow

    Še posebej zato, ker je Otto von Habsburg, zadnji kronani princ podpiral Slovensko osamosvojitev.

    • Anton

     Pšššššt. Da te nee ožigosajo s fašistom.

     • Jshadow

      Kar naj probajo, bodo zgledali kot idioti.

   • Valter BraniSlav

    Name Marsala SFRJ !!!

    • stane

     So ga zaprli v MB.
     Oblasti ne dovolijo samozascite.
     Vojsko in policijo so pa unicli in s tem unicevanjem nadaljujejo

 • samotoje

  Lahko gledamo z leve ali z desne, lahko si lažemo, da ni tako, kot v resnici je- dejstva so neizpodbitna. Pravkar intenzivno poteka islamska invazija na Evropo. Bolj intenzivno kot prejšnja leta in tudi bolj načrtno. Končni rezultat je jasen in predvidljiv- alah do arktike.

  • skorpijon93

   v višegrajskih državah ne, tam ni muslimanov ! jih ne marajo in si jih ne uvažajo, logika preprosta

  • Marija

   Prav to sem rekla 2015 ko je bila prva invazija.Ampak mogotci imajo svoje načrte katere pa tudi poznamo.EU ni več.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!