Evropo dosegel fenomen porasta priljubljenosti desnice in skoraj popoln poraz levice

Foto: epa/STA

Sosednja Italija je postala najnovejša evropska država, v kateri so splošne volitve pripeljale do vzpona desno usmerjenih politikov, kar dokazuje naraščajoč trend, da se Evropska unija pomika na desno stran političnega spektra. Medtem ko levičarsko usmerjeni analitiki in mediji razlog za to iščejo v Rusiji in neizobraženih volivcih, pa evroskeptične in domoljubne stranke postajajo pri ljudeh vedno bolj priljubljene. 

Italija je 4. marca letos volila predstavnike v oba domova parlamenta, na kocki je bilo 630 sedežev v poslanski zbornici  in 315 v senatu. Rezultat volitev se je odrazil v razdeljenem parlamentu, zaradi česar se je pojavila potreba po oblikovanju velike koalicije, potem ko so veliko glasov prejele desno usmerjene in antiglobalistične sile.

Stranka Liga in Berlusconijeva Forza Italia sta združili moči v oblikovanju desnosredinske koalicije in osvojili okrog 31,4 odstotka glasov v poslanski zbornici ter 32 odstotkov v senatu, kar pomeni, da je s tem koalicija postala druga najmočnejša sila v italijanskem političnem prostoru. Pri tem je protimigrantska drža Lige prinesla 17,6 odstotka, konservativna Forza Italia in njen kontroverzni voditelj Silvio Berlusconi pa 14,4 odstotka glasov. Italijanska demokratska stranka je doživela velik poraz, prejela je namreč le 18,7 odstotka glasov v poslanski zbornici in 19,2 odstotka glasov v senatu. Zaradi neuspeha na volitvah je vodja demokratov Matteo Renzi že napovedal svoj odstop.

Avstrija
Lanske oktobrske volitve so avstrijsko vlado postavile trdno v roke desnice. Od 183 sedežev v državnem svetu jih je 113 končalo v koaliciji pod vodstvom doslej najmlajšega kanclerja Sebastiana Kurza. Največje priljubljenosti je bila deležna Avstrijska ljudska stranka z 31,5 odstotka glasov. Kurzova karizmatična podoba, njegove obljube o striktnejšem migracijskem nadzoru in drža, usmerjena proti političnemu islamu, so razlogi, ki so zadostovali, da je ljudska stranka postala največja stranka v svetu. Prej so vladali skupaj v koaliciji s tekmeci socialnimi demokrati, sedaj pa so moči združili z avstrijskimi svobodnjaki, ki zagovarjajo trdno protimigrantsko stališče in okrepljen nadzor na mejah.

Foto: epa

Nemčija
Nemci so se na volitve odpravili 24. septembra lani z namenom, da med svoje predstavnike razdelijo 709 sedežev nemškega zveznega parlamenta bundestaga. Posledica volitev se je odrazila v petmesečnem neobstoju vlade, potem ko so se nekdanji zavezniki oddaljili od dolgoletne nemške kanclerke Angele Merkel in njenega zavezništva CDU/CSU. Negotovost na nemškem političnem parketu pa se je le končala, potem ko so nemški socialdemokrati podali strinjanje za vstop v koalicijo z Merklovo, kar ji je omogočilo, da je zasedla že četrti mandat kanclerke zapored. Velik preboj na volitvah je dosegla stranka Alternativa za Nemčijo (AfD): 12,6 odstotka volivcev je z glasovi izrazilo strinjanje z njeno protimigracijsko, protiislamsko agendo, s čimer so pokazali razočaranje nad politiko odprtih vrat Angele Merkel.

Madžarska
Desno krilo je na Madžarskem na oblasti od leta 2010, potem ko je stranka Fidesz na čelu z Viktorjem Orbanom dosegla popolno zmago. Madžari se aprila letos ponovno odpravljajo na volitve in desnici tudi na teh volitvah kaže zelo dobro. Orbanova trdna protimigrantska drža je priljubljenost stranke med Madžari še posebej okrepila, kljub velikim naporom milijarderja Sorosa; Fideszu se namreč po napovedih anket nasmiha kar 52,9 odstotka glasov, kar je celo več kot leta 2010.

Foto: epa

Poljska
Poljska se oktobra 2015 pomaknila v desno, ko je konservativna stranka Zakon in pravičnost (PiS) z naskokom premagala Civilno platformo, s čimer je prišlo do obrnitve ravnovesja koalicije in opozicije. Konservativna stranka od nastanka leta 2001 dalje pridobiva vedno več glasov. Leta 2015 se je zavihtela na oblast s 37,58 odstotka glasov, s čimer je skoraj podvojila število sedežev iz leta 2011. Februarske ankete so stranki v veliko korist, napovedujejo ji namreč kar 43 odstotkov glasov na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Nizozemska
150-članski predstavniški dom je po volitvah 15. marca lani postal precej raznolik v sestavi. Desničarji so bili med največjimi zmagovalci, vključno z evroskeptikom Geertom Wildersom. Stranka za svobodo, ki jo vodi Wilders, je pristala na drugem mestu s 13,1 odstotka glasov, na račun predsednika vlade Marka Rutteja. Kot mnogi na tem seznamu, je Wilders odločen nasprotnik neoviranega priseljevanja, naraščajočega vpliva islama v Evropi in politične moči, ki jo ta ima v posameznih državah EU.

Foto: Twitter

Švica
Švica se je nazadnje odpravila na volitve oktobra 2015; volila je predstavnike 200-članskega parlamenta. Slavila je Švicarska ljudska stranka (SVP), ki je svarila pred priseljevanjem tujcev; z 29,4 odstotka glasov je stranka močno okrepila svoj položaj znotraj velikega doma parlamenta. Volivci so s tem so izrazili strinjanje s krepitvijo nadzora na mejah in poudarili nujo po večjem deležu pozornosti obstoječi azilni politiki.

Danska
Na danskih parlamentarnih volitvah leta 2015 je prišlo do največjega porasta priljubljenosti najbolj desne stranke v državi. Danska ljudska stranka se je zavihtela na drugo mesto z 21,1 odstotka glasov, s čimer je skoraj podvojila svojo prisotnost na političnem parketu. Politika stranke sicer temelji na krepitvi danske nacionalne identitete ter na omejevanju multikulturalizma in priseljevanja migrantov. Sicer se stranka zavzema tudi za ohranitev nacionalne valute in ohranitev suverenosti pred prekomerno močjo EU.

Francija
Francija se razlikuje od drugih držav na seznamu, saj desnemu političnemu polu ni uspelo povečati svoje priljubljenosti na volitvah leta 2017. Namesto tega pa so lanske predsedniške volitve na politično sceno izstrelile Marine le Pen, voditeljico skrajne desničarske stranke Nacionalna fronta, ki  zagovarja evroskepticizem, ekonomski nacionalizem in protimigracijsko politiko. Liberalne medije pa je najbolj razjezila s tem, ko se je sestala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

N. Ž.

 • Poštenje velja

  Pri nas bomo volili levo do bankrota.
  Narod je preneumen -žal.
  Še tistih par pametnih ki odide nadomestijo z šiptarjin in potomci priviligiranih hostarjev.
  BANKROT V 4 IH LETIH 100%

  • PIA PlA

   Ne žali naroda, ni neumen. Le hostarji, priseljenci in migranti so se bolj razmnožili kot domačini.
   Če ne ločiš narodnosti v Sloveniji, je to tako, kot da ne bi znal ločiti spolnosti od smeha.

   Učiteljica: “Ali kdo ve, kaj je nasprotje od smeha?”
   Rudi: “Jaz vem… Seks!”
   Učiteljica: “Ja kako pa to misliš seks?”
   Rudi: “Smeh je Ha-Ha-Ha-Ha, seks je pa Ah-Ah-Ah-Ah.”

   • Poštenje velja

    Javna uprava, 50 % upokojencev, opankarji in hostarji= večina za vedno.
    Torej ni rešitve-žal
    Doler se lahko sposojamo bo še šlo pol pa CTR DEL zlovenija

    • PIA PlA

     Pa saj to so hostarji, jugo priseljenci in od njih zaščiteni ali prav zaradi njih pripeljani migranti.

    • sevenx

     Haha. CTRL del – dobra:) Drži.

   • tohuvabohu

    Narod ni neumen, temveč deformiran. Tako stanje, ki je posledica 45 letne rdeče preparacije, bo po moji računici trajalo še nekaj desetletij.
    Učiteljica: “Mojca, kaj boš, ko boš velika?”
    Mojca: “Če bom lepa, bom filmska igralka.”
    Učiteljica: “Kaj pa, če ne boš lepa?”
    Mojca: “Potem bom pa učiteljica.”

 • Olga_10

  Čestitke pametnim volivcem!
  V Slovenija pa spet štrajkajo pripadniki sindikalnega tajkuna Štruklja! Oni imajo čas…otroke pazijo stari starši, ki so tokrat dobri za varstvo vnukov….
  Vsi na volitve! Volimo SDS in vse tiste, ki niso Kučanova “intimna opcija”! Za Slovenijo gre!

 • “Prva lastovka še ne prinese pomladi”.
  Ta evropska ‘desnica’ je bolj ‘blažev žegenj’ kot pa ena resna politična sila. Da bi desnica uspela spremeniti tok dogodkov, bi morali zmagovati z vsaj večino (51%) če že ne absolutno večino (2/3 glasov). Pa še ideološka ostrina bi morala biti konkretna, ne pa to mlačno zavračanje multikulturizma.
  Evropa bi rabila takšno desnico, proti kateri je npr. Viktor Orban en zmeren levosredinski politik ….

  • Valter BraniSlav

   Tocno.
   ISLAM je za nas strup in mi imamo pravico reci ne. BRAVO ORBAN.

 • althar

  Na Bavarskem ima pred letošnjimi lokalnimi volitvami desnica trenutno dvetretjinsko večino

 • rubec

  Če kdo hoče videt ta pravo slovensko desnico naj moji stari materi spije ta zadnjo flašo refoška.

 • Rotar Jakob

  sds in združena desnica bodo zmagale!

  • Krtača 20

   Ja, v neumnostih sigurn…

 • Stajerka

  najboljša reklama za desnico je absurdna levica…….kdor ne verjame, naj vklopi v živo SLO3……danes imajo lewaki Levice samopromocijo nujnih zakonov, katera vsebina bi zmedla celo samega Kardelja……..kar se pa tiče ostalih lewakov levih slovenskih strank, pa tema od teme…….

 • Sadako

  Levica je izdals delavce in kmete, ko je kolaborilala z džihadom.

  • Valter BraniSlav

   Tocno. Tako kot domobranci z nacisti.

 • učko

  “Jedino glupavi Zlovenci i oni, malo manje Zlovenci ali zato toliko glupaviji”, še podpirajo izdajalske levuharji in rdečuharje !!!!

 • plavi-mil

  Če bi se le to zgodilo v Sloveniji.

  • žogica

   Če nebi bilo “če”, bi se zgodilo, tako se pa ne bo !

 • TOML

  Socialiste je treba nagnat iz parlamaneta, to je poden od ljudi.
  Slovenci, ne volte socialistov, poglejte Evropo, nikjer jih ne marajo.
  Najprej iz parlamenta, nato še iz vsakodnevne politične debate.
  Levičarstvo je bolezen praznih glav, huda psihična motnja.

  • žogica

   Ti si pa res hudo bolan, imaš hudo psihično motnjo, bolezen praznih glav !

   • čips

    Upam, da poleti kot vsaka zoga pades na kaktus

    • žogica

     Ne padam na kaktuse !

    • žogica

     Ne padam na kaktuse !

  • Valter BraniSlav

   Tocno, samo s pjuvanjem po NOB in po LGBT boste tezko uspeli

   • TOML

    Nataknem na kurac tebe NOB in pedre.
    Zdaj gre za Slovenijo.

    • Steiermark

     ali svojega “k…..za” tako malo spoštuješ, in ceniš, da bi nanj natikal kužne pedre in nobjevce…… raznašalce rdeče kuge?

    • Valter BraniSlav

     Pridi s kurcem. Ti ga odrezem, ti ga porinem v usta in iz tebe naredim teto Toncko.

     • Valter BraniSlav

      Al pa novo Tomicko.

     • TOML

      S socialističnimi klošarji načeloma ne debatiram ,
      to je bil izreden primer.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem toliko socialist kot si ti teta Tomic!

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Amerikanc

  To je čisto normalna posledica dogajanja v Svetu in tudi pri nas, kjer so “svetovni plačanci” izrabili levico za muslimizacijo krščanskega dela sveta. Levica je zakuhala najhujšo ideološko vojno po II.WW, kar lahko pripelje tudi do prave vojne, če levica ne izgubi primata povsod po EU in tudi po ostalemu razvitemu svetu.

  • Valter BraniSlav

   Levico na smetisce zgodovine.
   Vse muslice na domove levicarjev, naj pridejo od besed k dejanjem
   Mi Evropejci imamo svojo kulturno dediscino in Islama NOCEMO
   Kdor tega ne razume naj gre ziveti v bliznji vzhod.

   • Miro Jereb

    Ta je tud vizionarska…

  • Mihilus

   Pizdarija je itak že neizbežna, ker so levičarji k nam uvozili ogromno volilcev, ki se sedaj proti nam borijo z demografsko vojno.

   • sevenx

    Pizdarija je neizbežna ker bodo posiljevali in naši bodo maščevali in bo policija na
    tuji strani. Pizdarija bo če pade standard in jim ukinejo socialne prispevke.
    Pizdarija bo tudi če pride do ukinitve fizičnega denarja in zamenjavo s kriptovalutami.

    • Mihilus

     Multikulturalizem lahko deluje samo v času blaginje in z njo povezane rasti. Zahodna svet je imel rast več kot 70 let. Rast populacije, rast ekonomije, rast potrošnje. Nobena takšna rast pa ne more trajati večno. Moje mnenje je, da se bo multikulturalizem neizbežno končal z etničnim čiščenjem. In to nikoli ni lepa stvar in to pizdarija, ki sem jo imel v mislih.

     To o čemer ti govoriš je drug pojav. Imeli bomo vedno več napadov kot je bil Breivik in Traini in ljudje jih bodo vedno bolj podpirali. Vse skupaj pa poganja isto nezadovoljstvo zaradi hitrega nižanja kvalitete življenja.

     • freedomfighter

      Ja ampak bojim se da ce pride do etnicnega ciscenja da bomo mi tisti ki nas bodo iztrebi zato si ne zelet takih stvari…treba se je potrudit da uspe svet v katerem zivimo in ne govorit o nekih radikalnih spremembah ker spominjas na komuniste in fasiste iz zacetka dvajsetega stoletja

  • freedomfighter

   Tisti ki bo zacel to vojno jo bo izgubil in levici je ni treba zaceti ker jim gre vse po nacrtih razen manjsih zastojev ampak ce ne drugega zmagujejo demografsko in za prihodnost volilne podpore je to najpomembnejse za njih

 • totex39

  Rdeča merklca pa ne spada med te tri moške, ki hočejo ščititi Evropo pred priseljenci iz tretja sveta, ki so jo že začeli močno spreminjati.

 • Valter BraniSlav

  Edini vzrok je upor islamizaciji.
  ISLAM NE HVALA.
  BRAVO DESNI, TUDI JOSIP BROZ BI BIL PONOSEN NA DESNICARJE DANASNJEGA CASA.

  • Krtača 20

   Hja če nebi NATO stolkel Libije, tega problema nebi bilo. Tako da, NATO je ustvaril problem in NATO ga bo hotel rešit. Ovce pa blejajo dalje….

   • Miro Jereb

    Nato je proces samo pospešil…V libiji bi se to zgodilo slej kot prej po njegovi smrti…

    • Krtača 20

     Ne se nebi. Libija je bila Švica Afrike. Ampak takoj ko je Gadafi objavil da za nafto hoče zlato in ne dollars, je nato razglasil no fly zone. Toliko o poštenosti.

   • Valter BraniSlav

    Boli mene kurac za Nato.
    Jaz sem pac egoist. Naj gredo musliji v eno is 50 muslimanskih drzav, ne k nam. SLOVENCI NISMO DALI KOMANDE DA NATO NAPADE LIBIJO.

    • Krtača 20

     Kot članica nata smo jo dali. Pa še vedno mi ni jasn zakaj? Je Libija kdaj grozila Sloveniji? Tako da v prvi fazi je problem povzročil nato. Preden je bila libija zbita, beguncev ni bilo (masovno).

     • Valter BraniSlav

      SLO JE clanica ne dekla NATA.
      TOREJ LAHKO RECE NE, TAKO KOT ORBAN.
      PREPRICAN SEM DA BO GLEDE ISLAMIZACIJE MELANIJA KAKO REKLA V PRID SLO CEPRAV SO JI NEKATERI SLOVENSKI PISUNI ZARINILI NOZ V HRBET.
      KRI NI VODA.

     • Krtača 20

      Če si nato član in četudi rečeš ne, si še vedno nato član in kot tak si soodgovoren in kriv za napad. No rocket science.

     • Valter BraniSlav

      Razmisljas tako kot tipicen hlapcek. To vecina Slovencev je.
      Mene krivda ne zanima. Moj karakter je podoben Trumpu.
      Jaz nisem kriv za nic, so fuck off you bunch of losers.
      Jaz nisem dal povelja za unicenje Gadafija zato migrantov ne sprejmem.
      Na svetu je 50 muslimanskih drzav ki naj poskrbijo za svoje brate po veri.
      Call me selfish. It is ok 4 me.

 • Krtača 20

  Fantje fantje, če potegnete vzporednice s trenutno eu, je ta vedno bolj podobna nacistični nemčiji. Prosperira samo še nemčija in njen ožji krog izbrancev, medtem ko ostali del Evrope hira. Nehajte se slepit no. Treba se bo bolj potrudit. Pa kolikor vem samo SD zagovarja referendum o izstopu iz EU, sds pa zagovarja ostanek v eu in delitev Slovenije na banovine. A je lahko še bolj očitno? Tko da leva-desna šarada tule takoj pade. Resnica je čisto drugačna.

  • Valter BraniSlav

   Resnica je da se vecini Evropejcev islam upira. Tudi meni ki sem ateist in necak Kardelja in Macka.
   DANASNJI LEVI ala Kordis in Mesec so navaden izdajalski gnoj ki spada na Goli Otok.
   Prihodnost Europe je Orban & company.
   ISLAM NE HVALA.

   • Krtača 20

    Da zaključim spodnjo zgodbo – NATO bo želel rešit problem, vmes bojo pa blejajoče ovčke ostale brez pravic.

   • Miro Jereb

    Kaj si pa ti jedu da si enkrat eno pravo reku…..

    • Valter BraniSlav

     Vedno sem MISLIL enako!

  • sprehajalec

   Pri nas ni levih in desnih v Europskem smislu Krtača. So samo Komunisti in Antikomunisti.

  • Miro Jereb

   Kje pa ti vidiš resnico v tej slovenski zmešnjavi bebcev in lopovov….

 • VERRZIFIKATOR

  Angel Božič

  LEVI PANTEON

  Panteon je vseh bogov svetišče,
  ni samo iznajdba starih Grkov,
  in še manj je kraj vesoljskih trkov,
  tudi ateistov je igrišče.

  Levi Panteon se imenuje,
  stroga vlada v njem hierarhija,
  ni zgrajen kot kakšna harmonija,
  Ego bog vrhovni v njem kraljuje.

  Ego je najvišji med bogovi,
  stvarnik ni, ker je preveč sebičen,
  do ostalih vseh bogov krivičen,
  Egoisti njega so sinovi.

  Mati jim Materija boginja,
  z Egom in sinovi Egoisti
  vse zažira čisto do obisti,
  vsaki snovi mati se udinja.

  Se udinja, saj materialno
  nje edina vselej je substanca,
  z Egom kajpak sta prastara znanca,
  veže vse ju eksistencialno.

  Tretji je po činu levi bog
  Nepos, kot se bitje imenuje,
  druge vse bogove podkupuje,
  nepotizem mu je znani slog.

  Sprti med seboj in prepirljivi,
  a delujejo kot bitje eno,
  v panteonu levem izgubljeno,
  kot trojica so nerazdružljivi.

  Druži vse jih, kar jih razdružuje,
  ne prenese materializem,
  da bi vladal levi egoizem,
  nepotizem pa je tu iz nuje.

  Za bogove skorajda ni druge
  v levem panteonu več prostora,
  zanj vsak bog se bojevati mora,
  prvim trem so ti bogovi sluge.

  Ta trojica prej imenovana,
  vzročno je povezana kot ena,
  in v materiji preurejena,
  z Egom glavnim vsa zaznamovana.

  Troedinost njena je sakralna,
  stran le ena, kot rečeno, leva,
  teološkost v njej kar pregoreva,
  je v celoti dvodimenzionalna.

  Prva dimenzija v levo vodi,
  druga pa je togo nepokretna,
  v egoizmu vsa na moč prevzetna,
  z roko v roki večno s prvo blodi.

  Glavna te strukture je težava,
  sama vase da sploh ne verjame,
  čudno ni, da zlahka vrag jo vzame,
  saj zlagana je, nikakor prava.

  Bog, ki nima vere niti vase,
  pa četudi naj bi bil vrhovni,
  pade na nalogi že osnovni,
  leva ne obstane, vdre se nase.

 • sprehajalec

  Spomenki se trga….

 • Krtača 20

  Drugač bi pa avtor bil lahko toliko fer pa povedal da je naredil slab prevod iz portala RT! Skratka vir bi moral bit naveden. Ker ni, lahko rečem da spet kradete desni, tokrat avtorske pravice.

  https://www.rt.com/news/420655-europe-rise-right-wing/

  • Sašo

   pODOBNO KOT TVOJ LEVIČARSKI 24 KUR KI IMA V VEČINI KOPIPASTE NOVICE..HAHAHA..

 • Franc Šink

  In kaj je bilo pa drugega za pričakovati? Pa ja komunisti ne pričakujejo da bodo večno vladali.Pričenja se beg podgan in menjava barv.

 • Brane Novak

  a smo evropa a smo balkan? za nas ne velja newtonov zakon prostega pada!

 • Sašo

  Kaj počne Angela v družbi desnih politikov, kaj se zafrkavate ????

 • WatsonForus

  3 KRAT lohk ugibate zakaj!

 • Krtača 20

  Citat iz janševe sds strani:
  Izstopi iz EU pa niso prava pot posodabljanja EU, prej obratno. Nevarnost evroskepticizma, ki ima značaj militantnega nacionalizma, je resna. Brexit, če bo uspel, in upam da ne bo, je lahko katalizator retrogradnega razvoja Evrope in uvod v njeno nestabilnost. Tu smo kot država Slovenija lahko zaskrbljeni, posebno, ker imamo doma na oblasti korumpirane in brezvestne ljudi, ki jim ni mar za lasten narod, za obstoj lastne države in za blaginjo državljanov.Brexit ne bo imel trenutnih kakih posebnih učinkov za Slovenijo, bati se je treba njegovih možnih dolgoročnih posledic kot uvod v razkroj združene Evrope.
  ———————‘

  Zdaj pa vi brihtoli desni povejte zakaj na veljavi dobivajo “desne” stranke ki podpirajo referendume o izstopu iz EU? Mogoče vam bo potegnil…..

 • soc

  V Evropi desnica bliskovito raste, hvala Bogu. A v Evropi je medjski share-of-voice načeloma nagnjen nekoliko v korist levice. Ni pa levi monopol, kot je z 92% pri nas. In v Evropi v šolah nikjer ne poučujejo zlagane zgodovine in zlagane sedanjosti kot pri nas.

  Zato nisem optimist.

  Pa ne vem, zakaj je slika Merklece med zmagovito desnico, baba je neposredso odgovorna za invazijo islamske svojati in sodi k navidezni desnici, ki se v bistvu liže z levaki in Sorosem – kaj se ni pravkar spet dogovorila za nadaljnjo delitev oblasti z zrcalno sliko CDU, socialdemokrati, namesto z AfD?

 • Mihilus

  Pomembno bi bilo izpostaviti, da so to niso ekonomsko konzervativne ampak socialno konzervativne politične stranke.

  Moje mnenje je, da se je instinkt za samoohranitev pri Evropejcih šele začel prebujati in da je tale “državljanski nacionalizem” šele začetek. V večini teh državah imajo še večje radikalce od naštetih, ki so se tudi prebili v parlament. Čez 20 let bo etno nacionalizem globalni standard vmes bodo pa še ornk pizdarije.

  • freedomfighter

   Posamezne nacionalne drzave se nikakor ne morejo same spoptijeti s tezavami druzbe v 21. St zato dvomim v tvoje…porast bo res a te nacionalne stranke ki so proti evropi ne bodo nabrale nikoli vec kot 30 posto

   • Mihilus

    EU ne bo razpadla oz. tudi če bo jo bo nadomestila nova tvorba. Bo pa reformirana in namesto skupka multikulti držav z prostim pretokom blaga in ljudi bomo imeli zavezništvo nacionalnih homogenih držav, kjer bo gibanje in pretok blaga bistveno bolj omejeno.

    Porast se je šele začel. Naši trenutni ekonomski in socialni sistemi za svoje delovanje potrebujejo nenehno rast. Ta rast ni več mogoča in ob odsotnosti rasti se bodo ti sistemi začeli sesedat. Imigranti ta proces še pospešujejo in ljudje bodo krivili migrante.

    Mi bi že danes imeli mnogo večje procente vendar se z zakoni o sovražnem govoru po Evropi kriminalizira ljudi in organizacije, ki se borijo za interese avtohtonega prebivalstva. Ti zakoni seveda spremembe ne morejo ustaviti, jo pa bodo premaknili na kasneje in jo naredili takrat mnogo bolj radikalno.

    • freedomfighter

     Evropa se bo zaprla ja za zunanje migrante za notranje pa ne ker to kar si ti pisal je razmisljanje strejsih generacij mlajse generacije so veliko bolj pro evropske razen kaksnih levicarskih skrajnezev veliko mladih s katerimi se pogovarjam je navdusen da lahko delajo kjer koli v evropi in se imajo tudi za evropejce in jim to skoraj vec pomeni kot to da so slovenci saj za prespektivne mlade je evropa bozji dar …tatvoja ideja malih nacionalnih drzav je padla v vodo ze v 20 stoletju zdaj pa je sploh logicno da ne moremo parirati kitajski s centralno vlado ki nadzoruje miljardo in pol ljudi mi pa nimamo niti centraliziranih obvescevalnih sluzb kaj sele centralizirane delujoce vlade ki bi imela nacrt za vso evropo in ne posameznih nacionalnih dezav…kako lahko nekateri mislite da se pri tej tehnologiji in pri tako multikulturni druzbi da vrniti na cas pred globalizmom…za to bi bilo potrebno prepricati veliko vecino avtohtonega prebivalstva ki ga je pa vsak dan manj vsaj v posameznih drzavah in nekega ociscenja evrope ne bo ker imamo prevec migrantov in liberalcev ki bodo vedno nabrali dovolj glasov da nacionalisti ne bodo dobili istavne vecine ki bi jo potrebovali za tako radikalne spremembe ce bi pa probali to izvesti nasilno pa spet nebi delovalo ker vecina evropejcev najbolj od vsega ceni mir in je pripravljena prenasati tudi obcasne teroristicne napade in podobno le da se izognemo anarhiji ker se nikoli ni bilo tako lepo ziveti v Eu kot je danes tist ki rece da to ni res je ali laznivec ali nic ne ve ali je pa provokator…lahko mi pa kdo pove kdaj je bilo v evropi za povprecnega prebivalca lepse in lagodnejse zivljenje…prevec nekateri jamrate kako grozno je ubistvu pa je cisto vredu le muslimane je treba ustavit ker se nocejo liberalizirati in s svojim nazadnjastvom povzrocajo nevarnost za celotno zahodnjo druzbo…pa ker si napisal da bi imeli vec podpornikov ce bi dovoljevali sovrazni govor se ne strinjam se manj bi jih imeli ker vecina ljudi ne prenese nasilja in primitivnosti vecina ljudi ki se pritozuje proti tem zakonom spada med primitivce in nasilneze ker ce moras svoje mnenje izrazat tako da se spustis na raven islamistov potem v evropi nimas kaj za delati to je za tretji svet ne pa razvito civilizirano druzbo…edina moznost za resen razpad na nacionalne drzave bi se zgodil ce bi se zdruzili ekstremno levi in ekstremno desni to so pa na naso sreco prevec skregani in prevec zamer je da bi stopili skupaj pa tudi prevelike ideoloske razlike so zraven te ideoloske razlike ki jih desno sredinske in levo sredinske stranke lahko premagajo skrajno ideoloske stranke pa ne

     • Mihilus

      To si ti misliš. Če pozorno pogledaš migracije znotraj EU so skoraj izključno in samo v eno smer. Od ekonomsko manj razvitih proti ekonomsko bolj razvitim. Tako kot imamo Slovenci poln kurac naših južnih sosedov tako imajo germani in skandinavci poln kurac svojih južnih sosedov. Evropski narodi so ponosni na svoje korenine in se ne bodo odrekli svoji identiteti. Mladina je vedno bolj liberalna, z leti pa ljudje postanemo bolj konzervativni.

      Evropske države bodo seveda ostale v zvezi in bodo navzven imele skupen nastop in tudi šengen zna obstati, vendar pa prostega pretoka blaga in storitev ne bo več. Razlike med narodi na severu in jugu so prevelike, da bi lahko bili v enotni ekonomski coni. Enotna ekonomska cona bi delovala samo, če bi imeli non stop transferje od severa proti jugu in že zdaj je huda kri na obeh straneh. To smo videli že v Jugi. Lahko, da se bodo oblikovale manjše skupne cone držav s podobno produktivnostjo, nikakor pa to ne bo cela Evropa.

      Vrnitev ljudi nazaj v izvorne države ne bo noben problem. Slej ko prej nas čaka ekonomska kriza, ki bo hujša od tiste v 1929. Namreč vse naše blagostanje danes je na kredit. In prihaja čas, ko bo treba pufe poplačat. Leta 1929 so se ljudje masovno vračali iz mest na poddeželje, ker so edino tako lahko preživeli, da so živeli od zemlje. Tako bo tudi tokrat. Skoraj vse migracije so bile v te velike populacijske centre in večina se lahko na zemljo vrne samo nazaj domov.

     • freedomfighter

      No jaz se pa ne strinjam ker mladina je zelo proevropska razen clani levice in podobnih skrajnih protiglobalisticnih organizacij ki nimajo nikakrsne moci…vecina ljudi se zaveda da evropo potrebujemo bolj kot ona nas sploh v manj razvitih drzavah drzave kot sta francija in nemcija pa uzivata v tem da vodita evropo…tako moc kot jo ima nemcija danes je ni imela nikoli v zgodovini in kaksen bedak bi bil nekdo ki bi hotel zapustiti nemsko gospodarsko obmocje nemci sigurno ne drugi narodi pa kakorkoli jokajo se zavedajo da so odvisni od nemcije in so prakticno njihova kolonija ker brez nemcije standard po evropi strmoglavi to pa predvidevam da se strinjava da je zadnja stvar ki bi jo kdo hotel razen nacisti in komunisti ker potrebujejo revscino da lahko uspevajo

 • DJURO SUMAR

  To pa res ni nikakršen fenomen, temveč pričakovan trend, ki pa se bo kaj kmalu končal, brž ko bodo rešeni problemi z begunsko krizo. Volivci po vsej Evropi so ta hip bolj naklonjeni strankam, ki udrihajo čez priseljence in zapirajo meje, saj se ljudje muslimanov bojijo kot hudič križa.
  Merklovo celo sumim, da je to krizo izzvala namenoma, saj je vedela kaj se bo zgodilo.

  • freedomfighter

   Ja tudi jaz pocasi razmisljam da je merklova spustila muslimane v evropo prav zato da pokoplje levico…no pa zaradi mene lahko vse skrajno leve in desne pomecejo iz parlamenta pa pustijo zmerno pro evropsko desnico na oblasti…ubistvu to ki vlada sedaj le ljudi kot junker je treba odstavit ker ta tip je pa res sramota

   • DJURO SUMAR

    Dodal bi le to, da je istočasno nujno potrebno cerkev popolnoma ločiti od EU, ne glede na veroizpoved. Vse verske inštitucije se morajo striktno ukvarjati le z vero in se strogo držati zakonov, ki vladajo v posamezni državi.

  • Bozz

   Merklova je prostozidar. Ko vam bo to jasno, potem boste dojeli kaj Merlova je. Prostozidarji, tisti čisto na vrhu, ki vedo vse skrivnosti njihovega reda, častijo Satana. Potem pa nadzirajo male ljudi, ki mislijo, da je Merklova kristjan oz. protestantka. False flag. Če bi Merklova resnično bila protestant, se ne bi nikoli posluževala takih podlih taktih. Sploh pa je ona samo lutka, ima nek vpliv, ampak pravo komando dajejo ljudje “za zaveso”.

   • DJURO SUMAR

    Tole si prepisal iz Svetega pisma.

 • župnik cefizelj

  povsod po evropi zmaguje desnica, le v sloveniji ne, ker moderne evropske desnice ni. obstaja le sđs, ki jo vodi bivša komunjara in osamosvojiteljski poscane ivan janša! antipatičen kot sveže govno, zaudarja po partijskih metodah. pomembno je zgolj poveličevati njegov ego z malikovanjem in čaščenjem! osamosvojiteljski driskač in katolibanski prefarbanec ne prepriča nikogar! njegovi volivci so pa greznica slovenske družbe, len lumpenproletariatki gnoj in nesposobni kmetavzi, ki z drobljenjem posesti uničujejo slovensko pridelavo hrane!

  • antimur

   Očitno ti je pobralo še tisti del kurjih možganov, če si jih imel sploh kdaj imel. Pa nehaj že uporabljati čefurske črke, če bi nas rad tvoj balkanoljubec Kučan privadil na Vukovo abecedo, nas je dosti takšnih, ki nam obrača želodec ob teh okupatorskih pismenkah.

  • sumljivislon

   [email protected] klobuk pred J. Janšo..bo šlo..?

   • stajerc5

    Zakaj naj sname klobuk? Ima ga vedno med nogami, pred Lidlom!

  • Bozz

   Dokler bodo kmetje tretirani kot razredni sovražniki (sedaj se to skriva, vendar je še vedno tako), dokler bodo vodeni od strani nesposobnih ministrov, dokler bodo zaradi subvencij komandirani in nadzirani v vsem kar počnejo, dokler jih bodo izsiljevali in uničevali s smešno nizkimi cenami za odkup tega in onega, in še mnogo ostalih razlogov, ki jih naj naštejejo pravi kmetje tukaj, ki se bolj spoznajo (jaz sem samo pol-kmet oz. se kot malomeščan trudim nekaj narediti s svojo zemljo v smeri samozadosnosti) zakaj je takšno stanje, do takrat se bo uničevala slovenska pridelava hrane.

   Če še nisi opazil je cela Evropa levo usmerjena. Tudi v kmetijstvu je komunistična centralizacija. Prednost dajejo velikim halam s tisoči in tisoči glav živine (v večini same hibridne frizijke, ki zaradi svojih hibridnih genov večinoma dajejo nezdrav tip A1 mleka) in s tem izrinjajo male kmete (ki imajo recimo 30 glav živine in zdravo mleko (tip A2) od simentalk, sivk ali pa celo koz) in načrtno znižujejo odkupno ceno mleka. Vse samo zato, da bodo imeli popolni nadzor nad hrano IN S TEM NAD LJUDMI, ki bodo popolnoma odvisni od teh oblasti in moči lačnih centralistov, in vse samo zato, da mali človek, srednji sloj (v katerega spadajo tudi uspešni podjetni kmeti), ne bi postal premožen in s tem vpliven in ogrozil centralistično komunistično elito na vrhu, ki centralizira kapital in pohlepno grabi na kup vse do svoje smrti. Še vedno je v teh ljudeh ista miselnost kot v faraonih, ki so še v smrti grabili na kup in so jih zaprli v grobnice z vsem bogastvom, zaman. Na ono stran (v pekel) ne bodo nič odnesli.

   Mark 8
   36 Kaj namreč koristi človeku, če si ves svet pridobi, izgubi pa svojo dušo?

   Dostikrat sem zapisal pa bom še enkrat: Centralna banka (v primeru ZDA, FED) in davek na dohodek je temelj socializma in komunizma. Na zahodu (katerega voditelj je ZDA) tako nimamo pravega kapitalizma (laissez-faire) že od leta 1913, ampak imamo levičarski pajdaški (crony) kapitalizem. Torej župnik cefizelj, kar hočem povedati je, da je za vse naše tegobe kriv komunistični sistem in dokler se ga ne znebimo bo kmetijstvo uničeno. V vseh socialističnih in komunističnih državah je kmetijstvo vedno na psu, in v najhujših primerih, ko se vse sesuje in levičarji ugotovijo, da je njihov cesar gol, nastopi tudi pomanjkanje in lakota. Z lakoto podhranjenost, s podhranjenostjo pa bolezni. V Venezueli ljudje brskajo po smeteh, napadajo tovornjake s hrano, in še kaj hujšega.

   In dokler bomo kot grešen narod vedno bolj tonili, nam Bog tudi vremena ne bo naklonil, ki je potrebno, da naši pridelki uspejo, ampak nam bo pošiljal nenaklonjeno vreme za pridelavo pridelkov. V zadnjih letih same pozebe, huda toča in neurja, ki v trenutku položijo celo njivo do tal (sam doživel lani), suše, poplave (govorim za ves svet ne samo za nas), najhujše pa šele pride. Trenutno vreme, izbruhi vulkanov (ki vplivajo na klimo), itd. močno klesti pridelke po vsem svetu, za tiste, ki bolj spremljate zadeve. Javni mediji zaenkrat to uspešno skrivajo, itak pa bodo napletli neko propagando (človek, ki pridela samo 4% CO2 izpustov je kriv za destabilizacijo ostalih 96% CO2 izpustov, ki jih pridela narava LOL). Zato gre cena hrane gor. Znamenja časa.

   Lahko pa tudi postaneš “kmetavz” in se preizkusiš, pa da vidimo kako bo tebi uspevalo v tem sistemu in kako si resnično sposoben. Z zavaljeno ritjo na kavču, ki še nikoli ni stopila na njivo in primila za motiko in recimo lastnoročno obsula in oplela 6 arov krompirja in 6 arov koruze, itd. je lahko opletati gobec in soliti “kmetavzom” pamet kako naj tvoji zavaljeni, razvajeni meščanski riti prinesejo vse na pladnju.

   • župnik cefizelj

    tukaj si se pa uštel. imam 10 ha kmetijskih površin, 2ha travnikov in 11 ha gozda. delam z zemljo že od rojstva, bi se lahko reklo da sem se z motiko in vilami rodil. dobro vem o čem govorim. kmetijo soupravljava z bratrancem. jo vodiva kot podjetje in vsako leto zaključiva pozitivno, ne glede na vremenske ujme, ki so stalnica in presenetijo le zabitega kmetavza. iskanje tržnih niš (sezonske povrtnine), specializacija in znanstven pristop (študentje biotehnične fakultete lahko pri meni opravljajo prakso in so mi brezplačno analizirali prst in priporočili najprimernejše sorte). tipičen slovenski kmetavz se pa krega za 2 metra zemlje, posest drobi med otroke ne da bi določil naslednika. glavni šport je čim večji traktor in zanemarjena štala. zemlje ne obdeluje ker je lažje zgolj subvencije pobirat. tako da ne nakladaj. za vse kriviti komunizem!? dej umiri se, če iščeš krivca vse kar moraš storiti je pogledati v ogledalo. koliko časa boste še krivili komunizem!? naslednjih 100 let!? komunizma že davno ni, je pa kapitalizem razgalil vso lenobo, gnoj in greznico povprečnega slovenceljna. tako da ne nakladaj!

    • Bozz

     Jaz sem miren, samo razlagam kakor jaz vidim zadeve in si marsikaj podrobno preberem za razliko od nekaterih. Kar se tiče komunizma je čisto res. Komunizma že davno ni? O joj ste naivni za starejšega gospoda. Poglejte si prosim tale kratek video od Rusa Vladimira Bukovskega, če znate angleško:

     The European Union – the New Soviet Union?
     https://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

     Vi kot večina levičarjev v Sloveniji sploh ne poznate razlike med komunizmom in (laissez-faire) kapitalizmom. Oprali so vas, da to kar imamo sedaj je kapitalizem. Ne gospod, komunizem imamo na zahodu (ZDA) že od 1913 dalje. Počasi so ga uvajali na zahodu, kot je napovedal Hruščev. Ste sedeli na ušesih oz. očesih kaj sem zapisal zgoraj kaj so temelji komunizma ekonomsko gledano? Oprali pa so nas, da so sedanje tegobe posledice kapitalističnega sistema. Kako so lahko to posledice kapitalističnega sistema, če pa je laissez-faire kapitalizem PROTI centralizaciji, torej proti centralnim bankam, KI JIH IMAMO SEDAJ, PROTI davku na dohodek, itd. v komunizmu pa je centralna banka in davek na dohodek temelj komunističnega sistema? Torej nimamo kapitalizma danes, a ni to jasno? Je to tako težko dognati? Če tako uspešno vodite svojo kmetijo vam ta logika ne bi smela biti pretežka, ko se pogleda osnove in razlike med ekonomskimi sistemi. Ljudje res ne študirate osnov sistemov, samo neko slepo navijanje in ponavljanje fraz.

     Poglej samo zgodovino komunističnih držav od Sovjetov dalje. Veš, da so ZDA celo Sovjetom pošiljale hrano v enem obdobju, da niso shirali od lakote? Da stanja v Venezueli trenutno, kjer so popolnoma zafurali kmetijstvo, do lakote v Severni Koreji ne omenjam. Vedno ista zgodba v komunističnih državah.

     Drugače pa nisem vedel, da ste uspešen kmet. Tudi zapisal sem, da če je kakšen kmet tukaj naj pove svoje izkušnje. Torej določil si naslednika, kako in kaj pa dedudejo ostali otroci? Verjetno gredo na svoje v mesto, ampak nekaj verjetno vseeno zahtevajo.

     Sam sem samo pol-kmet. Živim v manjšem mestu oz. vasi (okoli 3000-5000 prebivalcev), zemljo pa imam izven mesteca in se jo trudim obdelovati, ker mi je to v veliko veselje. Od živali imam doma samo nekaj malega perutnine in to sredi mesteca kjer so sosedi bolj vzvišeni in me čudno gledajo, da se grem nekega kmeta sredi mesteca. Od zemlje imam samo 12 arov veliko njivo in en dokaj velik travnik z nekaj malega trte in sadnega drevja, nimam večje mehanizacije (traktorja), tako da moram naprositi okoliške kmete, da mi spomladi pobranajo in jeseni zorjejo. Bi kmetoval, če bi imel več zemlje in mogoče kaj prideloval, da bi lahko tudi kaj prodal, tako pa imam ravno toliko, da imam za lastne potrebe svoje družine. Sem pa šele začel večinoma sam obdelovati lansko leto, ker starši več ne morejo toliko in večinoma delam na roke, mi tudi ni problem, ker mi je to v veselje, je pa dosti truda potrebnega, da vse oplejem, ker nočem uporabljati pesticidov.

     Kar se pa vremenskih ujm tiče. Verjetno proti pozebam tudi vi ne morete nič in ste navaden nemočen “kmetavz” predvidevam. Ko boste pa enkrat doživeli kar sem jaz lani in cel moj kraj, ko je šel tako močen veter skozi in toča, da je vse dobesedno položilo v trenutku, se pa oglasite. Če bi imel tople grede, to bi vse odpihnilo in uničilo. To ni še bilo nikoli videno v našem kraju. Zgodilo se je v trenutku, dobesedno prišlo od nikoder, trajalo kakšnih deset minut, pravi vihar, potem pa kot bi odrezal nehalo. Hvala Bogu, se je potem nekaj nazaj obraslo kljub temu, da je izgledalo popolnoma uničeno (koruza scefrana, krompir zravnan s tlemi, buče popolnoma potolčene, itd.) ker je bilo to sredi Junija in ne kasneje, če bi bilo kasneje bi bilo vse hin, tako pa so se buče pobrale in tudi koruza se je obrasla in še pravi čas naredila storže, fižol pa je čisto stolklo oz. zbičalo in ga je zamaknilo za en mesec, tako da se kljub temu, da se je spet obrasel ni pravočasno dozorel. Sem pa lahko opazoval kako so se nekatere poljščine (buče,…) presenetljivo pobrale po taki ujmi in ponovno začele rasti. Pridelka je na koncu bilo za kakšno tretjino ali pa polovico manj, če bi pa ujma bila sredi Julija, pa verjetno ne bi bilo nič, razen krompirja.

     Skratkaj jaz se šele učim, kar se tiče poljščin že znam marsikaj posejat in posadit, samo z mehanizacijo nimam izkušenj. Kar se tiče izkušenj bi se bilo fino pomeniti s takšnim kmetom kot ste sami, če dava politiko na stran oz. uspešni kmetje bi nekje morali imeti neko predavanje posneto s kamero, da bi si ljudje lahko to pogledali v živo ali pa po internetu in se učili od izkušenejših kar se tiče uspešnega vodenja kmetije oz. kako začeti. Drugače sem desen, tudi nisem pristaš Janše, ampak če nas bo še naprej vodila levica in uničevala Slovenijo zaradi neke (nasilne) komunistične utopije in revolucije razkroja in spajanja narodov, da ne omenjamo uvoza Islamskih ilegalnih imigrantov, bo konec z nami.

     • župnik cefizelj

      Jaz sem dedič. Starši so za to še pravi čas poskrbeli in sicer s pogovorom med potencialnimi nasledniki. Javila sva se z bratrancem, ocenili smo kmetijo (ne samo zemljišča, tudi najino vloženo delo, saj je zapuščena kmetija praktično brez dodane vrednosti). par dedičev se je upiral in negodoval, ampak je oče po mizi udaril in tako je bilo! zdaj smo vsi zadovoljni!
      moj prvi nasvet bi zate kot kmeta začetnika bil, da se en večer preprosto usedeš za mizo in na list papirja zapišeš, kaj sploh z zemljo želiš početi. predvidevam, da imaš službo in bi ti bila kmetija dopolnilna dejavnost.
      Če imaš možnost naredi turistično kmetijo ali neko obliko turističnih namestitev. Pridelki naj bodo podporni dejavnosti. Razmišljaj preko okvirjev zgolj kmetijstva. Dobitna kombinacija je turizem in kmetijstvo. Moja kmetija ne bi preživela brez namestitev! Gozd sem oddal v zakup in sekam zgolj za kurjavo, drugje pa gojim pridelke, ki jih potem uporabljam pri penzionski ponudbi (povrtnine, sadje, zelje, krompir). Naredi poslovni načrt, ovrednoti svoje delo in poišči vire prihodkov. pojdi na kakšen seminar, prosi za pomoč kakšno delovno skupino na biotehnični fakulteti. človek marsikaj doseže, če preprosto vpraša. veliko ljudi je pripravljenih pomagati tudi brezplačno.

  • Beli Medo

   Marš nazaj na drevo retardiranec!

   • stajerc5

    Medo, v WC(blok) z njim, pa vodo potegni!!!

 • Mike Zulu

  Bravo za Evropsko desnico, ki se počasi prebuja!!! Na žalost v Sloveniji še dolgo ne bomo imeli prave desničarske domoljubne stranke. SDS bi imel celo veliko možnost zmage na prihajajočih volitvah. Ampak dokler ne zamenjajo vodstvo in se znebijo določenih posameznikov, ki se smešijo in smešijo to stranko nimajo niti malo pogojev za kakšen boljši rezultat. Grem stavit da če bi zamenjali vsaj vodstvo bi imeli veliko možnost da odnesejo celo zmago, in velik del glasov “ne desničarjev” tako pa…na žalost, rdeča Slovenija se prihodnja štiri leta

 • freedomfighter

  Pozabili ste povedati da so to zmerno desne stranke pro evropske stranke in ne skrajno desne…dokler ni alt right je super pa se malo je treba upocasniti liberalizem

  • stajerc5

   Samo se leto ali dve, pa bo v Evropi popolnoma vse All right!!!

   • freedomfighter

    Ne bo te stranke imajo zelo omejen spekter volilcev tako kot komunisticne stranke na levici…vecina zmernih volilcev ne bo nikoli volila komunistov ali pa alt right mele bodo 20 do 30 posto v parlamentih to je pa to vazno da nimajo vecine

  • Matija

   Skrajno desne stranke so evroskpetične in nacionalistične.

   • stajerc5

    Vse desne, in prav imajo!!!

    • Matija

     Tudi levičarji smo evroskeptični, domoljubni, ne maramo migrantov,….

 • Samo Miklavčič

  Razen pri nas! Žal

 • Mike Zulu

  SDSu mora bit jasno da nujno za zmago ali boljši rezultat potrebujejo tudi glasove “ne desničarjev” oz. neopredeljenih itd….S tem vodstvom na žalost nimajo niti malo šanse. Seveda če jim je sploh do zmage??

  • stajerc5

   Verjetno si zelis razsutja SDS-a z umikom JJ-a, nje-de!?
   Tako si skrito rdec, da te ze skoraj obcudujem, ampak, “ne bo vam uspelo, to je SDS!”

   • slosin

    ….Jelovica pa SDS sta nepremagljiva…

   • Matija

    Pol pa pač ne bo dovolj glasov, da bi SDS prosperirala, simpl k pasulj

    • slosin

     …ma ti s pa simpl ko štrudl…

     • Matija

      Lah rečeš kar češ ampak v mojih besedah tiči dejstvo

    • Slovenka

     SDS bo uspevala, ne skrbi zanjo. Raje skrbi za levico, potrebna je korenite moralne in duhovne prenove, kolikor je levici slovenske vrste sploh še lahko pomagano glede na njeno izprijenost, ki je v tem mandatu z doseženo dvotretjinsko večino sploh ne skriva več.

     • Matija

      Za levico me sploh ne skrbi, ker pri nas itak nimamo nobene prave levice.

 • if

  Ta val RS izpostavljal kot državo norih volivcev.
  Namreč, noro je volilno telo, ki voli levičarsko oblast slovenskega tipa!

  Zamenjava vostva SDS pogoj za zmago?
  Ne! Vodstvo SDS je dokazano vodilo RS v najboljšo smer (2004-2008).
  Levičarske oblasti pred 2004, vključno z Drnovškovo ero, so RS vodile v brutalno tranzicijsko krajo, poznejše levičarske oblasti v brutalno zadolževanje, kockno revolucijo in odkriti napad na temeljne človekove pravice. Vse to je zrušila demokracijo na kolena.

  Omenjene levičarske oblasti v RS ves čas ropajo in uničujejo demokracijo, nori volivci ploskajo predstavi propada ne zavedajoč se, da postjajojo produkti te predstave!

  • Bozz

   Ko so ustrelili in umorili Krambergerja, so uničili prihodnost Slovenije. Res, da je bil katolik (jaz sem proti katolištvu), je pa znal naliti čistega vina vsem (tako farjem, ko jim je rekel, kaj jim bo vse bogastvo in gozdovi, in so bili samo tiho, kot komunistom in kot prefarbanim komunistom na desni), ker ni bil kontrolirana opozicija, pa še sposoben je bil (sam brez šole izumil neko dializno napravo). Sem poslušal zadnjič njegov govor, ko je eden tukaj objavil link, sam sem namreč takrat bil še otrok.

   • if

    Edvard Kardelj v svoji knjigi Razvoj slovenskega narodnega vprašanja: “Komunizem
    bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”
    Nekatoliške oblasti RS usmerjajo natanko v to smer!

    • Bozz

     Komunizem je v resnici Satanov sistem. Če bereš Sveto pismo, vidiš, da je Bog ustvaril rase, narode in njihove jezike in jim postavil svoje meje. Sedaj hočejo Satanovi podaniki na zemlji spojiti narode, nas popolnoma zmešati med sabo in razdeliti (deli in vladaj), da se ne bi nikoli mogli več dvigniti proti njim kot ena kohezivna enota, kar se je zgodilo v Reformaciji. Zato so sedaj na udaru Islamske imigracije, v prvi frotni liniji, nekoč najbolj protestantske države (pa tudi mi pridemo na vrsto, v Velenju so že problemi) – Velika Britanija, Nemčija, Švedska in ostale Skandinavske države, Nizozemska, Francija (če pomislimo na obdobje dobrih Hugenotov), itd. da uničijo še zadnje ostanke pravega krščanstva – protestantizma, ki je prinesel zahodu blaginjo, razvoj, srednji sloj in svobodo v okviru Kristusovega nauka in Božjega zakona. Belci z voljo in blagoslovom Boga seveda brez katerega ne bi mogli nič, na severnem delu Evropskega kontinenta so namreč edini v zgodovini zadnjih dva tisoč let, ki so se uspešno uprli Satanovemu namestniku na zemlji, ki se v Vatikanu izdaja za Kristusovega namestnika. Zato uničujejo rase, narode, jezike, itd. To je upor proti Bogu po vzoru Babilonskega stolpa (Bruseljski parlament je zasnovan kot nedograjen Babilonski stolp), ki pa se po vsem njihovem divjanju, ne bo dobro končal za njih na koncu. Zgodovina je že zapisana in določena. Lahko nas vse pobijejo, ampak vsemogočnega Boga ne bodo premagali in ubili nikoli, kot si to oni domišljajo. To so samo blodnje njihove domišljije in iluzije, ki se bodo ob prihodu Jezusa Kristusa razblinile v nič.

     Bog pa je to določil in dopušča uničenje Nemčije, Velike Britanije, Švedske, itd. in vseh nas in ne varuje teh narodov (in vseh nas) kot jih je skozi vse tegobe osvajanja od srednjeveške Satanove inkvizicije, ker smo se popolnoma pokvarili. Protestantizem (pravo krščanstvo) je v večini mrtev in pokvarjen.

     Tudi Ivan Kramberger recimo, čeprav je bil Katolik in s tem nažalost slepo sledil lažnim doktrinam, je imel nekaj protestantizma v sebi, ko je lastnim katoliškim farjem rekel, da naj spustijo bogastvo v Sloveniji v obliki gozdov, itd. iz svojih rok in ga dajo ljudem in so bili tiho, nič mu niso odvrnili.

  • Slovenka

   Zamenjava vodstva SDS pogoj za zmago?
   Ne!

   To. Tisti, ki take predloge dajejo, so ali bedaki ali zapeljanci ali saboterji.

 • Marijan Tončić

  Merklovo pa nikakor ne bi več opredeljeval kot desni pol, prej bi rekel, da je infiltrirana skarjna levičarka, ki igra sskrito vlogo. Glasove pa je dobila od Rusov in Rusko usmerjenih volivcev iz številčno preobsežne vzhodne Nemčije.

  Na žalost bo ta ženska naredil še kar nekaj škode.

  • stajerc5

   Mislim, da je tisto svojo “Übermensch” pozicijo zapravila z, vsaj zame, popolnoma nerazumljivo zadevo odprtih mej. Pravzaprav je v celem casu svoje “vladavine” naredila za Nemcijo(hahaha, ona je bila pred Trumpom- samo na tiho; Deutschland first!!!) zelo veliko dobrega, v gospodarskem smislu. Tudi nam je pomagala s tem, ker smo mi brez mocne Nemcije eni navadni pikzibnerji!
   Ampak, njena, meni nenormalna poteza z migranti, je unicila vse dobro od tega, kar je naredila prej.
   Preprican sem, da je bila ta poteza narejena pod Obanimim pritiskom in se iz kaksne druge globalisticne strani, od Sorosa naprej ali nazaj!
   Ne razumi narobe, baba je izgubila vse pluse, ki jih je imela in spada med porazence in v evropsko katastrofo!!!

   • ljubinica

    Prepricana sem, da je Merkla povabila migrante pod pritiskom.
    Saj je vendar nekoc izjavila, da multikulti v Nemciji ni uspel in da se Turki niso integrirali v nemsko druzbo.

 • MižekFiga

  Stranka SDS je garancija za evropsko usmerjenost naše države. Komunisti so namerno uspeli unjičiti kar nekaj naših EU strank. Nekaj novih pa naj se najprej izkaže, ni težko, samo državna odlikovanja naj absolutno nadzorujejo.

  Razloga za neudeležbo na volitvah ni. Tisti, ki trdijo, da so vsi enaki (?) se motijo (namerno lažejo). Ko bo veleizdajalec komunist ddr. Kučan odsedel vsaj toliko dni v arestu, kot jih je Jekleni Janez, bo šele nastopil čas za razmišljanje o nekakšni enakosti.

 • mapu

  Bumbarji, ki podpirate leve, kaj so sploh dobrega naredili za Slovenijo.
  Samo privat lastnina se spoštuje, kar je javnega bi vsakdo kaj pokradel. Zanimivo al ne….

 • Franjo Trojner

  Komunajzeri bi se po neuspešno izvedeni
  rodeči revoluciji iz Evrope radi preselili pa nimajo kam, crkuje jim rodeča Kuba, crkuje jim rodeča Venezuela, ne paše jim krvavo rodeča S Koreja in ne Kitajska! Preostane jim samo še mars, takšnega okolja so komunajzeri vajeni, ker je do pičice enako okolju, ki nastane v samo par letih njihove vladavine, torej rdeče, pusto in neprimereno za živlenje vseh normalnih ljudi.

 • Caetano

  Trendi se res na srečo obračajo. Vendar v Nemčiji in Franciji, kot dvema vodilnima silama EU so še vedno na vladah filoislamisti! Treba je politikov, ki se bodo odločno zavzeli za konec islamizacije!

  Do sedaj niti Erdoganu niso bili sposobni dokončno zapreti vrat v Evropo. Čeprav izvaja njegova vojska jihad proti Kurdom v Afrinu. Njegov jihad je rešil IS propada v Siriji, ker so morali Kurdi premakniti svoje sile v Afrin. Zelo veliko jihadističnih borcev se je zaradi tega tudi uspešno razbežalo po svetu. Erdoganov načrt je po zasedbi poseliti Afrin s sirskimi Arabci, ki so sedaj, kot begunci v Turčiji in tako tudi povečati svoj vpliv preko zavezniških islamističnih milic.

 • Tweety Bird

  (EKSKLUZIVNO) Svetlana Slapšak: “Desnica sledi folklori stalinizma, židavizma, socrealizma, da je to tisto, kar imajo v glavah, da je to tisto, kar jim je najbolj blizu in da to pravzaprav z drugimi termini v drugih naracijah sedaj mešajo z nacizmom, ki jim je seveda blizu, to ni nobenega dvoma. In če takšne diskurze in če takšno obnašanje primerjamo z demokracijo, smo v veliki zablodi. Imamo zelo resen problem z demokracijo, ne vemo kaj to pomeni.”

  Bravo Svetlana, tudi Svetlana misli podobno :) … pssst, mislim na Svetlano Makarovič…

 • Tweety Bird

  Hitlerizem, nacizem, fašizem in janšizem lomasti po Evropi :)

  • plavi-mil

   Bolje kot komunizem.

   • Tweety Bird

    Nikoli :)

    • Valter BraniSlav

     Vsi so isti.

 • Krtača 20

  Večina ljudi očitno ne ve dejstva da evropski parlament nima nobene zakonodajne moči. Ima samo posvetovalno moč. For god sake, EUju tud kristalnacht ni treba izvest kot je moral to nardit dolfi. O usodi evropskih zakonov odloča komisija katerih člani tudi izvoljeni niso demokratično. In kot taka je sds nacifašistom na vso moč ušeč! Tako da pospravite zgodbe o komijih. Ureditev eu je trenutno najbližje korporativnemu fašizmu. Vzporednic s tretjim rajhom je kolikor hočete. Vključno z prikritim genocidom lokalnega prebivalstva, samo metode so bolj fine in prikrite.

  • plavi-mil

   Prva si ti na vrsti, rdeča krastača, pardon Krtača.

   • Krtača 20

    Pojdi kakat na vc, ne moreš se kar povsod podelat. Sploh pa ne pod moje poste.

  • MižekFiga

   Kaj nima EU?
   So OBVEZNA navodila za sprejem nekaterih zakonov?
   Ti si pa lažniva PM, marš !!!

   • Krtača 20

    Nič ni obvezno, samo potem sledijo raznorazna izsiljevanja in podtalne igrice , seveda pod krinko “demokracije”. Narod pa potem gleda recimo izjave v smislu: vi dont nid moni vi džst nid mor tajm in podobne cvetke. Janša recimo bi povabil trojko (glej primer Grčija). Skratka za pizdo mrzle vode politiki razprodajajo naše imetje.

 • ljubinica

  Ce bodo v Sloveniji junija ponovno zmagali levaki, Sloveniji ni vec pomoci.
  Vse okrog nas desne vlade, v Sloveniji pa se naprej komunisti?
  Pricakujemo lahko, da bodo komunisti pred volitvami ubrali dvojno taktiko;
  1. Forsirali bodo Sarca, kot cloveka iz ljudstva. Nekoga, ki ni del “pokvarjene elite”. Populista, kakrsni so v Evropi zdaj “in”. Ki ni ne lev ne desen, ampak je ljudski.
  Saj presstituti trdijo, da zmagovalci italijanskih volitev niso ne desni ne levi ..
  2. Pricakujemo lahko tudi pavsalne napade na vse politike, ces da so vsi laznivi in skorumpirani. Da zato nima smisla iti na volitve. Komunisti vedo, da bodo zmagali, ce bo volilnaudelezba nizka Ker njihovi privilegiranci bodo sigurno volili. Desnica ima sanse, da zmaga, ce bo volilna udelazba visoka.Nekateri najbolj zainteresirani za zmago komunistov so ze zaceli s propagando.
  Tako je Marko Crnkovic (ki je pred prejsnjimi volitvami najavil, da bo glasoval za Cerarja) ze napovedal, da se tokrat volitev ne bo udelezil …
  Saj so prozorni ,,,,

  • stajerc5

   Dobra analiza rdece prasicjereje.

  • Valter BraniSlav

   Ce hocete zmagati nehajte pljuvati.

  • Bozz

   Karl Erjavec je v Dnevniku pred mikrofonom povedal presenetljivo kritiko čez Šarca oz. nove obraze, da so na koncu eno samo razočaranje. Samo pozabil je povedati, da so tudi stari obrazi, torej on sam, razočaranje. Penzij s 1000 eur še vedno ni na vidiku, itd.

 • Tweety Bird

  Desnica gor ali dol. Janša spada v zapor – če se strinjate, kliknite +

  • Valter BraniSlav

   ———–
   Jansa je najboljse zagotovilo da SDS ne pride do oblasti. Vsi VEMO kako je Jansa nekoc lizal Titov anus, lezel v rit Albancem in vabil Erdoganovo Turcijo v EU.

   • Tweety Bird

    Res je. Škoda ki jo je Janša povzročil nam in našim zanamcem, je velika in težko izmerljiva.

    • Valter BraniSlav

     Pa novinarke proglasal za kurbe. Samo custveno neuravnocesen clovek lahko naredi kaj tako butastega.

     • Tweety Bird

      Sedaj pa se spet s teboj strinjam :)

   • Valter BraniSlav

    Jansa je oportunist. Vreden malo.
    Romano Tomc na celo SDS pa jim dam svoj glas.

    • Tweety Bird

     No, tu si pa že mimo usekal :)

     • Valter BraniSlav

      Tako kot Tomceva sem tudi jaz ekonomist. Zato ji dam svoj glas.

 • Tweety Bird

  (EKSKLUZIVNO) Okrožno sodišče v Ljubljani je po dveh narokih končalo obravnavo tožbe, s katero SDS od države zaradi procesa Patria zahteva odškodnino. Edini zaslišani na obravnavi je bil Janez Janša.

  Ne vem pa zakaj v Avstriji sedijo zaradi podkupnin v Sloveniji?… Zato ker v Avstriji dosmrtni predsednik edine polnopravne partije v Sloveniji, v preobleki SDS-a, ni preveč pomemben za demokracijo, sklepam pač !?!?

  • if

   Ker ste opravilo nesposobna oseba napolnjena s sovraštovm, ne veste zakaj v Avstriji sedijo zaradi podkupnin v Sloveniji.

 • Slovenec 33

  Končno izgleda so ljudje v EU spregledali in bodo dali patriotom mesto, ki jim pripada in bodo idiote odrinili iz pozicij odločanja
  Če kdo še ne ve, kaj pomenijo posamezni pojmi je spodaj razlaga.

  IDIOT -razlaga
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali
  z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znan grški filozof je po opazovanju “demokratov” prišel do
  naslednjega zaključka – “demokrate” je razdelil na dva pola –

  Prvim je rekel PATRIOTI – za njega so bili patrioti tisti, ki so imeli radi
  svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali
  svoje starše in njihove vrednote. Te je označil s PATRIOTI (slovenski prevod –
  domoljubi).
  Drugi, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo jih je označil
  z IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo
  na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po
  svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno)

  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na
  “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote
  naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT.
  Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije
  uporablja za označitev “levičarja” torej antidomoljuba.

  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi
  bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.

  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI
  SO V RESNICI LEVIČARJI.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem
  kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res
  pravi IDIOT…..torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akontacijo in
  pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  • Valter BraniSlav

   ++++++++×

  • Krtača 20

   Zdaj bi te pa prosil da navedeš kje si dobil ta podatek ker je napačen. Idiot je pomenil v stari Grčiji neizobraženega človeka ki se ni bil sposoben vključit v družbo. Idioti so bili vsi otroci, ko so postali izobraženi, so postali državljani. Recimo kot primer: idioti ste 99% volivcev SĐSa. Samo janša ma pol kumrovške-pol jajce šolanja tako da je obvisel nekje med idiotskim državljanom.

  • Igor Karlić

   Kdo pa je bil ta filozof?

   • DJURO SUMAR

    Ta komentar ni napisal noben filozof, temveč desničarski kreten SLOVENEC 33.

  • DJURO SUMAR

   Pozabil si še na eno kategorijo, kateri pripadaš ti: KRETEN.
   Pa razloži mi pojem “slabšalna akontacija”

   • Jovo Jamnica

    Tut Kreteni so z Grčije. Z otoka Kreta.

    • Bozz

     hahaha

   • Bozz

    Tudi, če je malo priredil osnovni izvor besede idiot, še vseeno drži kar je zapisal. Če si za Islamizacijo pod krinko zlagane altruistične vsesplošne levičarsko vodene ilegalne imigracije in neke kvazi religijske svobode, ki sploh ne preveri za kakšno religijo se to gre na dokazih 1400 letne prakse vse od zgleda ustanovitelja dalje, ne delaš nič drugega kot žagaš lastno vejo na kateri sediš, torej si idiot.

    • DJURO SUMAR

     Si se vse to naučil iz Svetega pisma?

   • tramal

    Vsekakor ti spadaš med idiote z vseh strani in vseh kriterijah.

  • Matija

   In kam potem po tej tvoji formulaciji daš ene levičarje, ki so patrioti, evroskeptiki, domoljubni,… zelo podobno kot eni desničarji?

   • sunday

    takšnih levičarjev ni, ki bi bili patrioti, poštenjaki, domoljubi …!!!

   • tramal

    Pa kje si ti videl levičarja ,patriota in domoljuba. Ste uničevalci in izdajalci lastnega naroda

  • stajerc5

   Vsaj poizkusil si nekaterim zadevo razloziti, ampak imam zelo slab obcutek, da bodo zvezdozastavonose to razumeli!
   Reakcija na tvoj komentar je pa izgleda strahotna. Jaz jih vidim do sedaj 14 blokiranih, hehehe, tudi to je uspeh….

  • freedomfighter

   Vsak gleda samo za svojo rit vsaj tisti ki so uspesni potem pa razdelijo kaksne bonboncke med ljudi in se delajo lepe…a ves kaj je osnova vsakogar ki si pridobi oblast…to da jo hoce obdrzati

 • Tweety Bird

  A ste slišali, da evropski desničarJanša gre sedaj v tožbo še nad Avstrijce. Ti so namreč obsodili Riedla z obrazložitvijo:

  V razsodbi piše, da so se za prikrojitev razpisa v korist Patrie dokončno dogovorili na srečanju 1. septembra 2005. “V zameno je bilo dr. Jožetu Z***** obljubljeno izplačilo 900.000 evrov ter delež pri “preplačilu lokalnega partnerja” kot dodatna finančna ugodnost za vladajočo stranko Ivana J*****.

  • tramal

   Same brezvezne bedarije kvasiš ,pa si še nisi prišla gor.

 • Tweety Bird

  “Evropo dosegel fenomen porasta priljubljenosti desnice in skoraj popoln poraz levice”

  Pripravite se na 3. svetovno vojno !!!

  • Soave

   To ravno ne. Ti pa priporočam, da se spreobrneš v muslimansko vero.

   • stajerc5

    A-a, on mora samo tepih obrnit!!!

    • Soave

     No, vidiš. Čisto preprosto .

  • xtc

   Jep!
   Levaki in islamisti se imajo česa bat.

 • skorpijon93

  ja v višegrajskih državah ni muslimanov, ni džamij, ni džamijskih ulic, ni arabskih migrantov , so zavezani svoji kulturi in tradiciji, ne preganjajo cerkve in krščanstva , češka je pa tudi slovenijo že zdavnaj prehitela in ima najnižji delež revščine v vsej eu, so nizko zadolženi in imajo svojo valuto, slovenci zgledujte se ! uvoz albancev,bosancev in ostalih ter prilagajanje njim pa uničuje našo identiteto in kulturo, velenje je že padlo,čakate da bo še cela država??do kdaj še ?, dobro jutro !

  • Novakec1

   Lublana bulane je tudi že čisto počefurjena. Gredo že na državni nivo s tem, sestavo vlade poglej , vse jasno.

 • Soave

  + + + + + + + + dober članek !
  Ker pa ste se spodaj že veliko oglašali, bi jaz samo pripela besede g. Rodeta.
  Govoril o sekularizaciji. . … . dobro je povedal.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=qxGNq-q-MRY

 • sunday

  na zgornji sliki so trije domoljubi in ena rdeča domoizdajalka in hkrati izdajalka celotne eu!!!

 • xtc

  Dejstev ,ki se jih mora zavedati EU desnica je ,da EU mora držati skupaj,vendar je treba EU graditi na EU vrednotah in temeljih,multi kultarje,socialiste ,LGTB jevce in ostale obskurneže je pač treba poslati na njih mesto družbeni rob in jih tam držati ,ne jih preganjati,zatirati ali na njih zločinsko delovati ampak jih umestiti na mesto,ki jim pripada-družbeni rob. in EU bo hitro dobila krila,definitivno pa pretirane amomalije v razne protekcionizme niso prihodnost Evrope in definitivno je legalna in socializacijsko zmožna migracija dobro došla-ostalo ne.

 • skorpijon93

  češka je vzor sloveniji, višegrajska skupina pa prostor kamor vabljena bila je tudi slovenija, saj smo srednji del evrope !

  • Valter BraniSlav

   In zakaj se nismo pridruzili?
   Ker smo se kot narod hlapcev bali kaj si bo o nas mislila teta Geli.

  • stajerc5

   Je biiila! Upam, da nas bodo po volitvah, ce nam grata, se sploh hoteli…
   Upanje umre nazadnje!

  • freedomfighter

   Kaj da nebomo smeli govorit o poljskih taboriscih smrti…hvala ampak ne hvala dokler bodo sprejemali take blazne zakone nima normalna drzava kaj delati z njimi

 • Miran

  Pri nas pa bo SDS z Janšo na čelu poskrbela za še eno zmago levice.
  Super ste.

  • Valter BraniSlav

   Ja skoda….JJ in pljuvanje desnih zagotavlja zmago Levice kar je zalostno.

  • stajerc5

   Ce jemljes SDS za levico si(ovca rdeca) takoj nas, imamo en glas vec!!!

  • tramal

   TROTL

   • stajerc5

    Miiirance je ze cisto pokakan od straha, kako bo s socialo po volitvah!!!

 • Valter BraniSlav

  Le Pen skrajna desnicarka?
  Poslusal vse njene intervjuje. Marie L.P. je zgolj zenska ki razmislja realno, ne pa desnicarka.

 • “Sosednja Italija je postala najnovejša evropska država, v kateri so splošne volitve pripeljale do vzpona desno usmerjenih politikov”

  Katera stranka je največ glasov dobila posamično? Desna? Ne..

 • cosmosjasnovidec

  Vse države v katerih se zamenjujejo voditelji kateri imajo kaj v glavi so pričele čeprav pozno spoznavati,da levičarsko zavajanje vodi samo v kaos,terorizem,smrt državljanov,kraj,posilstev,lopovščin,kopičenja buzerantske istospolne golazni,uničenja manjšin,krščanske vere itd.,da ne naštevam naprej.
  Ni pomembno katera stranka kje zmaga pomembno je le,da ni levaška,ker te so spocane iz raznorazne zalege tako kot pri nas komunajzerji,čefutarji,musliči kar je tudi pokazalo propadanje Slovenije zaradi njih.
  Vsi ti si zaslužijo izgon iz Slovenije četudi je med njimi kakšen Slovenec,ker je ta izdajalec svoje domovine in ne spada v njo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • freedomfighter

   Oooo bolnik in zafrostriranec ki mece slabo luc na celoten desni spekter politike

 • Valter BraniSlav

  Le Penova je normalna zenska in ne skrajna desnicarka.