Finsko sodišče razglasilo migrantskega posiljevalca za nedolžnega, čeprav je imel spolne odnose z desetletnico

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Finska javnost je zgrožena nad odločitvijo prizivnega sodišča, ki je oprostilo migranta Juusufa Muhameda Abudda posilstva desetletne deklice, potem ko ga je že obsodilo za spolno zlorabo otroka, zločina, ki je bil storjen nad isto osebo.

Potem ko je finsko sodišče razglasilo 23-letnega migranta Juusufa Muhameda Abudda krivega pedofilije in ga obsodilo na komaj tri leta zaporne kazni je javnost pretresla novica, da ga je isto sodišče oprostilo obtožbe spolnega napada. Po poročanju spletnega portala Voice of Europe tožilstvu ni uspelo dokazati, da se desetletna deklica ni bila zmožna braniti pred svojim 13 let starejšim napadalcem. Kako si sodišče predstavlja, da bi se otrok lahko branil pred odraslim pedofilom, je vprašanje, ki si ga postavlja tudi celotna finska javnost.

Mentalna gimnastika prizivnega sodišča
Razlog temu naj bi bilo slabo definirano stanje nemoči in stanje strahu. Prizivno sodišče je vztrajalo, da razen dekličinega pričevanja o nasilju nad njo ni bilo nobenih drugih dokazov, ki bi podpirali trditev, da je bila v stanju strahu oziroma drugačnem stanju nemoči. Sodišče je vztrajalo, da je stanje strahu stanje, ko je obramba pred napadalcem preveč nevarna. Stanje nemoči po drugi strani pa se nanaša na primere, ko je oseba nezmožna oziroma ni v stanju odločati o sebi.

Finska profesorja kazenskega prava Jussi Tapani in Matti Tolvanen se strinjata, da bi primer lahko prišel vse do vrhovnega sodišča. Razlog temu naj bi bilo slabo opredeljeno stanje nemoči in stanje strahu. Pojavlja se namreč vprašanje, kako bi lahko desetletni otrok sploh dal privolitev k spolnemu aktu, če pri tej starosti niti ne razume, za kaj gre in na kaj pristaja.

Ivan Šokić

 • WatsonForus

  upam da temu sodniku ali sodnici migranti nategnejo vse po spisku!

 • xtc

  S temi sodniki je treba kot s tem iztirjencem skopiti jih na suho.

 • Vlado77

  Vsa Evropa je šla- ni nam več pomoči. Starši se bodo bali za svoje otroke in skrivali doma. Oblast bodo zlahka prevzeli tujci migranti ,ki so v večini muslimani . Obrambe doma očitno ni- policija si ne upa, sodniki ne branijo niti otrok pred posiljevalci.

 • Sadako

  Mlajša je od petnajst let, to pomeni, da bi si zaslužil… Me prav zanima zakaj ti izprijenci šele v Skandinaviji pokažejo svoje prave obraze? Pravzaprav me ne, ker dobro vem kaj bi naredil ata od punčke, če bi bil ata Španec, Srb, Hrvat, Italijan ali Rus.

 • bojan

  Sodniki so tud zreli za obest na taprvo drevo brez sojenja … upam da se to uresniči nad podobnimi gnosobami od podobnih sodnikov ker odobravajo predofilijo budale in še marsikaj nedopustnega

  na bruhanje mi gredo

 • Caetano

  Takih stvari je sposoben filoislamističen gnoj…

 • Andreja Knego

  Da le ne bi dolgo časa v zaporu porabljal davkoplačevalski denar, upam, da je še kaj pravih dedcev v tamkajšnjih zaporih, ki bodo poskrbeli za to!

  • Zgornji

   Heh, dobro povedano … :-) ;-)
   Kaj boš pa potem rekla zame, ker bom verjetno kmalu zaprt čez nekaj let za nekaj časa ?
   A bom jaz tudi rabil še naknadne vzgojne ukrepe ko bom tam ? ;-)
   No, tudi jaz upam, da je tam še kaj Pravih Mož, ki bodo razumeli da se na temu pokvarjenemu planetu dogajajo krivice zaradi lažnih sodišč zaradi Pokvarjenih in Zlobnih ljudi ki so se prigrebli na oblast . Na srečo pa bo njihov čas “kratko odmerjen” , in se bodo zadeve po nekaj letih izboljšale , da bomo lahko vsaj malo zaživeli :-) Lp do tedaj :-)

 • Slovenka

  Finci, vzemite zakon v svoje roke.

 • tohuvabohu

  Kdo je Ivan Šokić, uredniki? Je to nov časnikar na Nova24? Če je to res, se bo ugled vašega medija še poslabšal. Ali to hočete?