fbpx

Fitnes v Trstu prava epidemiološka bomba: Medicinska sestra okužila 30 rekreativcev in članov osebja!

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Glede na to, da se med ljubitelji fitnesa pojavlja mnogo nerganja, kako naj bi zapiranje fitnesov predstavljalo nesmiseln ukrep, pa konkretni primer iz Italije dokazuje, da temu niti slučajno ni tako. V tržaškem fitnesu se je namreč zaradi okužene obiskovalke okužilo kar preko 30 ljudi. 

Izbruh preko 30 okužb so zabeležili v fitnesu Movin’Up v Trstu, ki je na račun tega po poročanju Il Piccola zaprt že od začetka oktobra. Potem, ko so 3. oktobra, pri medicinski sestri potrdili okužbo z novim koronavirusom, so pričele regionalne zdravstvene oblasti preučevati potek njenega vsakdanjika.

Ko so oblasti ugotovile, da je okužena ženska obiskala tudi fitnes, kjer je telovadila večja skupina ljudi, so se odločile testirati tudi njih. Glede na to, da stroka opozarja, da v primeru obiska fitnesa obstaja velika možnost okužbe, saj je na račun hitrega vdihavanja in izdihavanja možno večje izločanje virusa, ne čudi, da se je v tem konkretnem primeru okužilo toliko ljudi.

V fitnesu sledili vsem napotkom, toda to ni preprečilo širjenja koronavirusa
Zaradi velikega števila pozitivnih testov so se odločili, da 6. oktobra fitnes zapre svoja vrata. Med pozitivnimi pa niso bili le obiskovalci, ampak tudi vodja fitnesa, ki je poudaril, da so v fitnesu striktno sledili vsem strokovnim napotkom glede obratovanja v času širjenja novega koronavirusa. “Tudi lokalne zdravstvene oblasti niso ugotovile nobenih nepravilnosti in iskreno verjamem, da v fitnes ni prišel nihče s simptomi,” je dodal po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa.

Foto: STA

V teh dneh pa so v Trstu po poročanju spletne strani Trieste Prima odkrili, da je eden izmed lokalnih policijskih inšpektorjev pozitiven na testu, zato je bilo testiranje odrejeno približno desetim drugim zaposlenim. Med čakanjem na rezultate so bili ti v samoizolaciji na domu, storitve pa so v tem času izvajali drugi organi.

Nina Žoher